Olen tekemässä tomaattisilakkarullat. Tarvitsen neuvoa.
Olen tekemässä tomaattisia silakkarullia. Kuinka tiukasti silakat rullataan ja tuleeko nahkapuoli ulkopuolelle vai sisäpuolelle? Kuinka kauan niitä uunissa kypsennetään ja kuinka kuuma uuninlämpötila? Käykö spaketti silakkarullien kanssa? Asiallisia neuvoja kiitos.
Kommentit (16)
Nahka ulkopuolelle ja suht tiukka rulla niin, että rakopuoli jää rullan alle.
Lämpötila 175 astetta. Uunin keskitasoa alemmalla pelti.
Kypsennä niin kauan kunnes on pehmeä eli kokeile ensi vartti ja sitten haarukalla irtoaako liha helposti.
Vierailija kirjoitti:
Nahka ulkopuolelle ja suht tiukka rulla niin, että rakopuoli jää rullan alle.
Lämpötila 175 astetta. Uunin keskitasoa alemmalla pelti.
Kypsennä niin kauan kunnes on pehmeä eli kokeile ensi vartti ja sitten haarukalla irtoaako liha helposti.
Erikoisia seksileikkejä ihmisillä, ei voi muuta todeta.
Minusta paras on perunamuusi silakoiden kanssa.
Keitä perunat joko kuorineen tai kuorittuna. Kuori raakana tai kypsänä.
Lämmitä maito ja pilko hieman sipulia sekaan ja hauduta kattilassa. Älä polta pohjaan. Lisää suola ja voita.
Nuiji perunanuijalla (pullon pohjakin käy) kuoritut kypsät perunat astiassa ja kaada maitoseos joukkoon. Ei liian paljon! Pikaisesti vatkaat käsin seoksen. Kauaa ei kannata vaan nopeasti, ettei sitkisty!
Nähtävästi neuvotaan paistamaan 200 astetta vartti eli kokeile sitä.
Vierailija kirjoitti:
Nähtävästi neuvotaan paistamaan 200 astetta vartti eli kokeile sitä.
Saako näin rapsakkaa silakkarullia?
Leikkaisin selkäevän silakasta pois ennen kun alat käsittelemään niitä, rullaamaan jne.
Kokeile vartin jälkeen kuinka kypsiä ovat ja lisää paistoaikaa sen mukaan. Varo, ettei pala! Silakat on kuitenkin aika ohuita ja saattaa palaa herkästi.
Selkäevät kannattaa aina leikata pois saksilla vaikka tekis mitä silakasta. Ne on ikäviä ja helpompi käsitellä ilman niitä. Ikävä syödäkin.
Vartti ei nyt tietenkään riitä ,ainakin puoli tuntia .
1. Siisti silakat (400 g) poistamalla keskiruoto, jos on jäänyt vahingossa paikalleen. Halutessasi voit myös poistaa keskievän.
2. Levitä alustalle tiiviisti vierekkäin. Ripottele suola (ja halutessasi hieman paprikaa ja valkosipulijauhetta)
3. Rullaa aika tiiviiksi rullaksi (nahka päällepäin) ja sijoita rullat uunivuokaan suhteellisen tiiviisti.
4. Sekoita 1 pikkutölkki (70 g) tomaattipyreetä ja yksi tölkki (2 dl) kermaa. Valele sekoitus tasaisesti vuokaan rullien päälle (valuu väleihin ja osin jää pintaan) .
5. Kypsennä uunissa 175 asteessa. Apua en nyt muista kauanko, mutta niin että on varmasti kiehunut ja kypsynyt kunnolla mutta ei kuivunut liikaa.
6. Perunoiden kanssa ehdottomasti parasta.
On herkkua!
Vierailija kirjoitti:
1. Siisti silakat (400 g) poistamalla keskiruoto, jos on jäänyt vahingossa paikalleen. Halutessasi voit myös poistaa keskievän.
2. Levitä alustalle tiiviisti vierekkäin. Ripottele suola (ja halutessasi hieman paprikaa ja valkosipulijauhetta)
3. Rullaa aika tiiviiksi rullaksi (nahka päällepäin) ja sijoita rullat uunivuokaan suhteellisen tiiviisti.
4. Sekoita 1 pikkutölkki (70 g) tomaattipyreetä ja yksi tölkki (2 dl) kermaa. Valele sekoitus tasaisesti vuokaan rullien päälle (valuu väleihin ja osin jää pintaan) .
5. Kypsennä uunissa 175 asteessa. Apua en nyt muista kauanko, mutta niin että on varmasti kiehunut ja kypsynyt kunnolla mutta ei kuivunut liikaa.
6. Perunoiden kanssa ehdottomasti parasta.
On herkkua!
Taivaallisen hyvää!!!!
1. opettele suomea
2. etsi googlella ohjeet.
3. käytä kohdassa 1 oppimaasi taitoa ja noudata ohjeita.
(se EI ole "tekemässä tomaattisilakkarullaT"
sinä et ole tekemässä mitään, koska selkeästi et osaa tehdä vaan aikeissa tehdä, ja ei -rullaT vaan rulliA
Tomaattisilakkarullat muuttavat halvaksi koetun ja aliarvostetun silakan upeaksi juhlaruoaksi.
Vierailija kirjoitti:
Tomaattisilakkarullat muuttavat halvaksi koetun ja aliarvostetun silakan upeaksi juhlaruoaksi.
Ei ole halpaa, lähes kympin kilo silakkafileet.
https://www.martat.fi/reseptit/arjan-silakkarullat/
https://www.k-ruoka.fi/reseptit/silakkarullat
https://yhteishyva.fi/reseptit/vanhanajan-silakkarullat/recipe-1160
https://www.valio.fi/reseptit/juustoiset-silakkarullat/
https://kotiliesi.fi/resepti/silakkarullat/