Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miksi joku perus Edam juusto maksaa niin törkeästi?

Vierailija
25.03.2022 |

Sehän on vain maitoa... Ei pitäis olla niin kallista, Hyvin ne maitofirmat nyhtää rahaa juustoista. Pitäsköhän alkaa Edamia tekeee kotona ja myymään netissä 1,5 euroa/mötikkä

Kommentit (1)

Vierailija
1/1 |
25.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei se ole "vain maitoa". Fermentointi on raskas prosessi joka luo huomattavaa lisäarvoa siihen tuotteeseen.

Esim. parmesan (tai siis parmigiano-reggiano) juustokiloon menee 14 litraa maitoa. Eikä se valmistusprosessikaan ole mikään nopea.

Edamiin menee n. 10 litraa maitoa per kilo. Että ei siinäkään katteilla pääse elostelemaan kun ottaa huomioon kypsytysprosessin.

Jos juustoa vielä sitten kypsytetään esim. luolastossa jne. kuten Valion premium-juustot, niin siitä tulee vielä se pari euroa lisää hintaa. Toki ne tilat maksavat, ja kosteudenvalvonta, homeentorjunta jne.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla