Lue keskustelun säännöt.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Alue: Aihe vapaa
Miksi joku perus Edam juusto maksaa niin törkeästi?
25.03.2022 |
Sehän on vain maitoa... Ei pitäis olla niin kallista, Hyvin ne maitofirmat nyhtää rahaa juustoista. Pitäsköhän alkaa Edamia tekeee kotona ja myymään netissä 1,5 euroa/mötikkä
Kommentit (1)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Alue: Aihe vapaa
Ei se ole "vain maitoa". Fermentointi on raskas prosessi joka luo huomattavaa lisäarvoa siihen tuotteeseen.
Esim. parmesan (tai siis parmigiano-reggiano) juustokiloon menee 14 litraa maitoa. Eikä se valmistusprosessikaan ole mikään nopea.
Edamiin menee n. 10 litraa maitoa per kilo. Että ei siinäkään katteilla pääse elostelemaan kun ottaa huomioon kypsytysprosessin.
Jos juustoa vielä sitten kypsytetään esim. luolastossa jne. kuten Valion premium-juustot, niin siitä tulee vielä se pari euroa lisää hintaa. Toki ne tilat maksavat, ja kosteudenvalvonta, homeentorjunta jne.