Mitä kanttarelleista voi tehdä?
Sain ämpärillisen kanttarelleja, mutta mitä niistä voi tehdä? Siis ihan ruoka-ohjeita kaipailen sekä tiedon, miten niitä säilötään, eli voiko niitä pakastaa ihan sellaisenaan, vai miten? Kiitos.
Kommentit (7)
Ne knnaattaa kuivata tai pilkkoa ja paistaa ja pakastaa.
Putsaa huolella ja pilko pakastimeen. Menevät nimittäin sen verran löysiksi pakkasessa, että jälkikäteen on vaikea käsitellä. Eli sellaisiksi suoraan pannulle laitettaviksi leikkaa.
Ja ruokaohjeita löydät kyllä netistä runsaasti, en jaksa tänne ruveta sellaisia kirjoittamaan.
(kirjoitetaan muuten kantarelli yhdellä teellä)
Syömistä suosittelen. Kastike on on, mutta menee hyvin myös suoraan pannulla sipulin kanssa. Kastikkeen jos tahtoo niin kermaa tai smetanaa sekaan, tosin tällöin kyseessä ei ole enää kovin kevyt ateria.
Puhdista, pilko jos haluat, paista pannulla nesteet pois ja pakasta. Älä laita pannulle rasvaa! Itse teen esim. Kastikkeita, piirakkaa, keittoa, risottoa, laitan lihapullien sekaan ja lisään niihin ruokiin, joihin käytän yleensä herkkusieniä esim. Kanakastike.
[quote author="Vierailija" time="16.08.2015 klo 08:58"]Putsaa huolella ja pilko pakastimeen. Menevät nimittäin sen verran löysiksi pakkasessa, että jälkikäteen on vaikea käsitellä. Eli sellaisiksi suoraan pannulle laitettaviksi leikkaa.
Ja ruokaohjeita löydät kyllä netistä runsaasti, en jaksa tänne ruveta sellaisia kirjoittamaan.
(kirjoitetaan muuten kantarelli yhdellä teellä)
[/quote]
Pakastaminen helpottuu kun ensin paistaa ne, tuoreena on hankalampaa.
Paistaessa menevät kokoon tilaa säästyy ja säilyvät vuosia, jos paistaa teflonpannulla ilman rasvaa. Sopivan pieniin pakastepussehin kannattaa säilöä ja kelpaavat kastikkeen aineiksi ja lisukkeena melkein mihin vain.
Kanttarellikeitto on hyvää jos sienet eivät ole siellä sieninä vaan on tarpeeksi pieninä palasina. Tuoreet kanttikset ovat myös hyviä lisäkkeenä pannulla kevyesti paistettuna esimerkiksi kalan lisäkkeenä.
Risotto, piirakka, keitto, kastike
Ohjeet tietää google