Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Raskaus ja juustot vol. 50 000

Vierailija
09.08.2015 |

En oo saanu tähän vastausta nyt mistään (tai no olen, puolesta ja vastaan) enkä voi nyt sunnuntaina soittaa neuvolaan, olen menossa juhliin ja olen juustojen suuri ystävä- saatan räjähtää kateudesta siellä (oon toisella kolmanneksella)!

 

Aurajuustoa en aio syödä, mutta mites toi vuohenjuusto, feta ja raejuusto? Kun pastroidusta maidosta tehdyt juutot on ok, mutta pehmeet juustot ei oo ok, ni mitäs? Auttakaa!

Kommentit (20)

Vierailija
1/20 |
09.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

On ok.

Vierailija
2/20 |
09.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nyt järki käteen!!! Kyllä kaikkea voi syödä kohtuudella. Ei se juusto lasta tapa. Valoja naiset! Tv: viiden lapsen äiti, joka kaikilla raskauksissa söi mitä lystäsi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/20 |
09.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="09.08.2015 klo 11:02"]

Nyt järki käteen!!! Kyllä kaikkea voi syödä kohtuudella. Ei se juusto lasta tapa. Valoja naiset! Tv: viiden lapsen äiti, joka kaikilla raskauksissa söi mitä lystäsi.

[/quote]

 

Apua mikä valkoroskamammakuvan annoit just itsestäsi.. Ei se juusto sikiötä tapa vaan listeria, kiitä ylempiä voimia siitä ettet ole ollut yksi niistä vuosittaisesta kymmenestä jotka sairastuu listeriabakteerista. 

Vierailija
4/20 |
09.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pastöroidusta maidosta tehtyjä juustoja voi sydä. Niissä ei ole listeriariskiä. Kaikki suomalaiset juustot, myös ne pehmeät (aura, tuorejuusto jne). on tehty pastöroidusta maidosta. Jos juustosta saa listerian, niin kyllä se suurella todennäköisyydella sikiön tappaa. Mutta montako kertaa olet saanut juustoista listerian tähän mennessä elämässäsi? Niinpä, et varmaan kertaakaan. Ei se listeriariski nyt ole sen suurempi.

Vierailija
5/20 |
09.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="09.08.2015 klo 11:08"]

Pastöroidusta maidosta tehtyjä juustoja voi sydä. Niissä ei ole listeriariskiä. Kaikki suomalaiset juustot, myös ne pehmeät (aura, tuorejuusto jne). on tehty pastöroidusta maidosta. Jos juustosta saa listerian, niin kyllä se suurella todennäköisyydella sikiön tappaa. Mutta montako kertaa olet saanut juustoista listerian tähän mennessä elämässäsi? Niinpä, et varmaan kertaakaan. Ei se listeriariski nyt ole sen suurempi.

[/quote]

Niin liikuttavaa lukea, miten joku kertoo juustojen syömisen olevan ihan ok, ja samaan hengenvetoon kertoo listerian kyllä tappavan sikiön.

Oma asianne tietty. Voihan sen riskin aina ottaa ja sen jälkeen itkeä iltalehdissä, että näin kävikin ja nyt vakuutus ei korvaa mitään.

Itse en pelleile lapseni kustannuksella jonkun helvetin juuston vuoksi (tai minkään muunkaan ruoan).

Vierailija
6/20 |
09.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="09.08.2015 klo 11:11"]

[quote author="Vierailija" time="09.08.2015 klo 11:08"]

Pastöroidusta maidosta tehtyjä juustoja voi sydä. Niissä ei ole listeriariskiä. Kaikki suomalaiset juustot, myös ne pehmeät (aura, tuorejuusto jne). on tehty pastöroidusta maidosta. Jos juustosta saa listerian, niin kyllä se suurella todennäköisyydella sikiön tappaa. Mutta montako kertaa olet saanut juustoista listerian tähän mennessä elämässäsi? Niinpä, et varmaan kertaakaan. Ei se listeriariski nyt ole sen suurempi.

[/quote]

Niin liikuttavaa lukea, miten joku kertoo juustojen syömisen olevan ihan ok, ja samaan hengenvetoon kertoo listerian kyllä tappavan sikiön.

Oma asianne tietty. Voihan sen riskin aina ottaa ja sen jälkeen itkeä iltalehdissä, että näin kävikin ja nyt vakuutus ei korvaa mitään.

Itse en pelleile lapseni kustannuksella jonkun helvetin juuston vuoksi (tai minkään muunkaan ruoan).

[/quote]

 

No mutta eikö se paströinti alkuun nujerra bakteerin ja jos juusto on sen jälkeen asianmukaisesti säilytetty niin eihän se bakteeri pääse lisääntymään? Juhlissa toki juustot voi olla pöydällä tavallista pidempään. Listeria vaan on sellainen että siinä vaarannat myös oman henkesi, 25% sairastuneista kuolee. Eli noin jyrkällä logiikallasi, et syö juustoja enää koskaan ettei lapsesi jää äidittömäksi (koska hällä väliä juustoille).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/20 |
09.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="09.08.2015 klo 11:11"][quote author="Vierailija" time="09.08.2015 klo 11:08"]

Pastöroidusta maidosta tehtyjä juustoja voi sydä. Niissä ei ole listeriariskiä. Kaikki suomalaiset juustot, myös ne pehmeät (aura, tuorejuusto jne). on tehty pastöroidusta maidosta. Jos juustosta saa listerian, niin kyllä se suurella todennäköisyydella sikiön tappaa. Mutta montako kertaa olet saanut juustoista listerian tähän mennessä elämässäsi? Niinpä, et varmaan kertaakaan. Ei se listeriariski nyt ole sen suurempi.

[/quote]

Niin liikuttavaa lukea, miten joku kertoo juustojen syömisen olevan ihan ok, ja samaan hengenvetoon kertoo listerian kyllä tappavan sikiön.

Oma asianne tietty. Voihan sen riskin aina ottaa ja sen jälkeen itkeä iltalehdissä, että näin kävikin ja nyt vakuutus ei korvaa mitään.

Itse en pelleile lapseni kustannuksella jonkun helvetin juuston vuoksi (tai minkään muunkaan ruoan).
[/quote]

Pointtini tiivistettynä 1) Listeria tappaa sikiön 2) jos maito pastöroidaan, listeriariskiä ei ole 3) suomalaiset juustot tehdään pastöroidusta maidosta 4) suomalaisia juustoja voi melko huoletta syödä.

Vierailija
8/20 |
09.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko tämä raskaanaolevien ruokahysteria todellista, eli onko siihen olemassa tieteelliset perusteet? Todisteita, kiitos! Miten nyt on alkanut olla niin valtavasti listeriaa?

Jo viime vuosisadan lopulla Suomen lapsikuolleisuus oli maailman pienimpiä, mutta silloinkin saatiin hakea pastöroimatonta maitoa suoraan oman navetan tankista, eikä minun muistaakseni kukaan ollut kuullutkaan, että juustoja ei saisi syödä mielin määrin.

Mistä johtuu, että elintarvikehygienia on nyt romahtanut jonnekin 1930-luvun tasolle, ja sitä paikataan näillä syöntirajoituksilla?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/20 |
09.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="09.08.2015 klo 11:20"]

Onko tämä raskaanaolevien ruokahysteria todellista, eli onko siihen olemassa tieteelliset perusteet? Todisteita, kiitos! Miten nyt on alkanut olla niin valtavasti listeriaa?

Jo viime vuosisadan lopulla Suomen lapsikuolleisuus oli maailman pienimpiä, mutta silloinkin saatiin hakea pastöroimatonta maitoa suoraan oman navetan tankista, eikä minun muistaakseni kukaan ollut kuullutkaan, että juustoja ei saisi syödä mielin määrin.

Mistä johtuu, että elintarvikehygienia on nyt romahtanut jonnekin 1930-luvun tasolle, ja sitä paikataan näillä syöntirajoituksilla?

[/quote]

 

Ei sitä listeriaa ole alkanut olla sen enempää kuin ennenkään, vaan raskaana olevat kuuluvat riskiryhmään.

 

Siinä sulle sitä lähdettä oikein Eviran sivuilta;

http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/tietoa+elintarvikkeista/elintarvikevaarat/elintarvikkeiden+kayton+rajoitukset/listeriabakteeri/

 

Josko tällä tuollainen yrittelevä näsäviisaus loppuis, kun et ees tiedä mistä puhut..

Vierailija
10/20 |
09.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="09.08.2015 klo 11:16"]

[quote author="Vierailija" time="09.08.2015 klo 11:11"]

[quote author="Vierailija" time="09.08.2015 klo 11:08"]

Pastöroidusta maidosta tehtyjä juustoja voi sydä. Niissä ei ole listeriariskiä. Kaikki suomalaiset juustot, myös ne pehmeät (aura, tuorejuusto jne). on tehty pastöroidusta maidosta. Jos juustosta saa listerian, niin kyllä se suurella todennäköisyydella sikiön tappaa. Mutta montako kertaa olet saanut juustoista listerian tähän mennessä elämässäsi? Niinpä, et varmaan kertaakaan. Ei se listeriariski nyt ole sen suurempi.

[/quote]

Niin liikuttavaa lukea, miten joku kertoo juustojen syömisen olevan ihan ok, ja samaan hengenvetoon kertoo listerian kyllä tappavan sikiön.

Oma asianne tietty. Voihan sen riskin aina ottaa ja sen jälkeen itkeä iltalehdissä, että näin kävikin ja nyt vakuutus ei korvaa mitään.

Itse en pelleile lapseni kustannuksella jonkun helvetin juuston vuoksi (tai minkään muunkaan ruoan).

[/quote]

 

No mutta eikö se paströinti alkuun nujerra bakteerin ja jos juusto on sen jälkeen asianmukaisesti säilytetty niin eihän se bakteeri pääse lisääntymään? Juhlissa toki juustot voi olla pöydällä tavallista pidempään. Listeria vaan on sellainen että siinä vaarannat myös oman henkesi, 25% sairastuneista kuolee. Eli noin jyrkällä logiikallasi, et syö juustoja enää koskaan ettei lapsesi jää äidittömäksi (koska hällä väliä juustoille).

[/quote]

Tarkennapa hieman tietämystäsi:

"Tautiin sairastuvat tavallisimmin vastustuskyvyltään heikentyneet henkilöt, vanhukset, raskaana olevat naiset ja vastasyntyneet. Listerioosiin sairastuneista 25 prosenttia menehtyy. Vaarassa ovat erityisesti iäkkäät ja henkilöt, joilla on vaikeita perustauteja.

Terve aikuinen ja lapsi sairastuu harvoin vakavasti."

Eli siksi niitä ruokia voi huolettomammin syödä sitten kun ei enää ole raskaana.

Ja en tajua tätä ruokarajoitusinttämistä. Jos ette halua noudattaa niin sitten ette noudata, ei se meitä muita kiinnosta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/20 |
09.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="09.08.2015 klo 11:25"]

[quote author="Vierailija" time="09.08.2015 klo 11:16"]

[quote author="Vierailija" time="09.08.2015 klo 11:11"]

[quote author="Vierailija" time="09.08.2015 klo 11:08"]

Pastöroidusta maidosta tehtyjä juustoja voi sydä. Niissä ei ole listeriariskiä. Kaikki suomalaiset juustot, myös ne pehmeät (aura, tuorejuusto jne). on tehty pastöroidusta maidosta. Jos juustosta saa listerian, niin kyllä se suurella todennäköisyydella sikiön tappaa. Mutta montako kertaa olet saanut juustoista listerian tähän mennessä elämässäsi? Niinpä, et varmaan kertaakaan. Ei se listeriariski nyt ole sen suurempi.

[/quote]

Niin liikuttavaa lukea, miten joku kertoo juustojen syömisen olevan ihan ok, ja samaan hengenvetoon kertoo listerian kyllä tappavan sikiön.

Oma asianne tietty. Voihan sen riskin aina ottaa ja sen jälkeen itkeä iltalehdissä, että näin kävikin ja nyt vakuutus ei korvaa mitään.

Itse en pelleile lapseni kustannuksella jonkun helvetin juuston vuoksi (tai minkään muunkaan ruoan).

[/quote]

 

No mutta eikö se paströinti alkuun nujerra bakteerin ja jos juusto on sen jälkeen asianmukaisesti säilytetty niin eihän se bakteeri pääse lisääntymään? Juhlissa toki juustot voi olla pöydällä tavallista pidempään. Listeria vaan on sellainen että siinä vaarannat myös oman henkesi, 25% sairastuneista kuolee. Eli noin jyrkällä logiikallasi, et syö juustoja enää koskaan ettei lapsesi jää äidittömäksi (koska hällä väliä juustoille).

[/quote]

Tarkennapa hieman tietämystäsi:

"Tautiin sairastuvat tavallisimmin vastustuskyvyltään heikentyneet henkilöt, vanhukset, raskaana olevat naiset ja vastasyntyneet. Listerioosiin sairastuneista 25 prosenttia menehtyy. Vaarassa ovat erityisesti iäkkäät ja henkilöt, joilla on vaikeita perustauteja.

Terve aikuinen ja lapsi sairastuu harvoin vakavasti."

Eli siksi niitä ruokia voi huolettomammin syödä sitten kun ei enää ole raskaana.

Ja en tajua tätä ruokarajoitusinttämistä. Jos ette halua noudattaa niin sitten ette noudata, ei se meitä muita kiinnosta. 

[/quote]

Niin ja lainaus muuten thl:än sivuilta: https://www.thl.fi/fi/web/infektiotaudit/taudit-ja-mikrobit/bakteeritaudit/listeria

Vierailija
12/20 |
09.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="09.08.2015 klo 11:26"]

[quote author="Vierailija" time="09.08.2015 klo 11:25"]

[quote author="Vierailija" time="09.08.2015 klo 11:16"]

[quote author="Vierailija" time="09.08.2015 klo 11:11"]

[quote author="Vierailija" time="09.08.2015 klo 11:08"]

Pastöroidusta maidosta tehtyjä juustoja voi sydä. Niissä ei ole listeriariskiä. Kaikki suomalaiset juustot, myös ne pehmeät (aura, tuorejuusto jne). on tehty pastöroidusta maidosta. Jos juustosta saa listerian, niin kyllä se suurella todennäköisyydella sikiön tappaa. Mutta montako kertaa olet saanut juustoista listerian tähän mennessä elämässäsi? Niinpä, et varmaan kertaakaan. Ei se listeriariski nyt ole sen suurempi.

[/quote]

Niin liikuttavaa lukea, miten joku kertoo juustojen syömisen olevan ihan ok, ja samaan hengenvetoon kertoo listerian kyllä tappavan sikiön.

Oma asianne tietty. Voihan sen riskin aina ottaa ja sen jälkeen itkeä iltalehdissä, että näin kävikin ja nyt vakuutus ei korvaa mitään.

Itse en pelleile lapseni kustannuksella jonkun helvetin juuston vuoksi (tai minkään muunkaan ruoan).

[/quote]

 

No mutta eikö se paströinti alkuun nujerra bakteerin ja jos juusto on sen jälkeen asianmukaisesti säilytetty niin eihän se bakteeri pääse lisääntymään? Juhlissa toki juustot voi olla pöydällä tavallista pidempään. Listeria vaan on sellainen että siinä vaarannat myös oman henkesi, 25% sairastuneista kuolee. Eli noin jyrkällä logiikallasi, et syö juustoja enää koskaan ettei lapsesi jää äidittömäksi (koska hällä väliä juustoille).

[/quote]

Tarkennapa hieman tietämystäsi:

"Tautiin sairastuvat tavallisimmin vastustuskyvyltään heikentyneet henkilöt, vanhukset, raskaana olevat naiset ja vastasyntyneet. Listerioosiin sairastuneista 25 prosenttia menehtyy. Vaarassa ovat erityisesti iäkkäät ja henkilöt, joilla on vaikeita perustauteja.

Terve aikuinen ja lapsi sairastuu harvoin vakavasti."

Eli siksi niitä ruokia voi huolettomammin syödä sitten kun ei enää ole raskaana.

Ja en tajua tätä ruokarajoitusinttämistä. Jos ette halua noudattaa niin sitten ette noudata, ei se meitä muita kiinnosta. 

[/quote]

Niin ja lainaus muuten thl:än sivuilta: https://www.thl.fi/fi/web/infektiotaudit/taudit-ja-mikrobit/bakteeritaudit/listeria

[/quote]

 

Haha, hienoa pätemistä muuten, mutta omassa lähteessäsi "kielletään" ainoastaan seuraava, eli antamasi lähteen perusteella raskaana oleva voi syödä vaikka sitä vuohenjuustoa vaarantamatta sikiötä;

"Vältä pastöroimatonta maitoa ja siitä valmistettuja tuotteita"

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/20 |
09.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="09.08.2015 klo 11:29"]

[quote author="Vierailija" time="09.08.2015 klo 11:26"]

[quote author="Vierailija" time="09.08.2015 klo 11:25"]

[quote author="Vierailija" time="09.08.2015 klo 11:16"]

[quote author="Vierailija" time="09.08.2015 klo 11:11"]

[quote author="Vierailija" time="09.08.2015 klo 11:08"]

Pastöroidusta maidosta tehtyjä juustoja voi sydä. Niissä ei ole listeriariskiä. Kaikki suomalaiset juustot, myös ne pehmeät (aura, tuorejuusto jne). on tehty pastöroidusta maidosta. Jos juustosta saa listerian, niin kyllä se suurella todennäköisyydella sikiön tappaa. Mutta montako kertaa olet saanut juustoista listerian tähän mennessä elämässäsi? Niinpä, et varmaan kertaakaan. Ei se listeriariski nyt ole sen suurempi.

[/quote]

Niin liikuttavaa lukea, miten joku kertoo juustojen syömisen olevan ihan ok, ja samaan hengenvetoon kertoo listerian kyllä tappavan sikiön.

Oma asianne tietty. Voihan sen riskin aina ottaa ja sen jälkeen itkeä iltalehdissä, että näin kävikin ja nyt vakuutus ei korvaa mitään.

Itse en pelleile lapseni kustannuksella jonkun helvetin juuston vuoksi (tai minkään muunkaan ruoan).

[/quote]

 

No mutta eikö se paströinti alkuun nujerra bakteerin ja jos juusto on sen jälkeen asianmukaisesti säilytetty niin eihän se bakteeri pääse lisääntymään? Juhlissa toki juustot voi olla pöydällä tavallista pidempään. Listeria vaan on sellainen että siinä vaarannat myös oman henkesi, 25% sairastuneista kuolee. Eli noin jyrkällä logiikallasi, et syö juustoja enää koskaan ettei lapsesi jää äidittömäksi (koska hällä väliä juustoille).

[/quote]

Tarkennapa hieman tietämystäsi:

"Tautiin sairastuvat tavallisimmin vastustuskyvyltään heikentyneet henkilöt, vanhukset, raskaana olevat naiset ja vastasyntyneet. Listerioosiin sairastuneista 25 prosenttia menehtyy. Vaarassa ovat erityisesti iäkkäät ja henkilöt, joilla on vaikeita perustauteja.

Terve aikuinen ja lapsi sairastuu harvoin vakavasti."

Eli siksi niitä ruokia voi huolettomammin syödä sitten kun ei enää ole raskaana.

Ja en tajua tätä ruokarajoitusinttämistä. Jos ette halua noudattaa niin sitten ette noudata, ei se meitä muita kiinnosta. 

[/quote]

Niin ja lainaus muuten thl:än sivuilta: https://www.thl.fi/fi/web/infektiotaudit/taudit-ja-mikrobit/bakteeritaudit/listeria

[/quote]

 

Haha, hienoa pätemistä muuten, mutta omassa lähteessäsi "kielletään" ainoastaan seuraava, eli antamasi lähteen perusteella raskaana oleva voi syödä vaikka sitä vuohenjuustoa vaarantamatta sikiötä;

"Vältä pastöroimatonta maitoa ja siitä valmistettuja tuotteita" [/quote]

Ja vielä kun jaksat loppuun lukea, huomaat kohdan:

"Suositukset riskiryhmille:

-Vältä pehmeitä kypsytettyjä juustoja (esim. home- ja tuorejuustot)"

Vierailija
14/20 |
09.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="09.08.2015 klo 11:31"]

[quote author="Vierailija" time="09.08.2015 klo 11:29"]

[quote author="Vierailija" time="09.08.2015 klo 11:26"]

[quote author="Vierailija" time="09.08.2015 klo 11:25"]

[quote author="Vierailija" time="09.08.2015 klo 11:16"]

[quote author="Vierailija" time="09.08.2015 klo 11:11"]

[quote author="Vierailija" time="09.08.2015 klo 11:08"]

Pastöroidusta maidosta tehtyjä juustoja voi sydä. Niissä ei ole listeriariskiä. Kaikki suomalaiset juustot, myös ne pehmeät (aura, tuorejuusto jne). on tehty pastöroidusta maidosta. Jos juustosta saa listerian, niin kyllä se suurella todennäköisyydella sikiön tappaa. Mutta montako kertaa olet saanut juustoista listerian tähän mennessä elämässäsi? Niinpä, et varmaan kertaakaan. Ei se listeriariski nyt ole sen suurempi.

[/quote]

Niin liikuttavaa lukea, miten joku kertoo juustojen syömisen olevan ihan ok, ja samaan hengenvetoon kertoo listerian kyllä tappavan sikiön.

Oma asianne tietty. Voihan sen riskin aina ottaa ja sen jälkeen itkeä iltalehdissä, että näin kävikin ja nyt vakuutus ei korvaa mitään.

Itse en pelleile lapseni kustannuksella jonkun helvetin juuston vuoksi (tai minkään muunkaan ruoan).

[/quote]

 

No mutta eikö se paströinti alkuun nujerra bakteerin ja jos juusto on sen jälkeen asianmukaisesti säilytetty niin eihän se bakteeri pääse lisääntymään? Juhlissa toki juustot voi olla pöydällä tavallista pidempään. Listeria vaan on sellainen että siinä vaarannat myös oman henkesi, 25% sairastuneista kuolee. Eli noin jyrkällä logiikallasi, et syö juustoja enää koskaan ettei lapsesi jää äidittömäksi (koska hällä väliä juustoille).

[/quote]

Tarkennapa hieman tietämystäsi:

"Tautiin sairastuvat tavallisimmin vastustuskyvyltään heikentyneet henkilöt, vanhukset, raskaana olevat naiset ja vastasyntyneet. Listerioosiin sairastuneista 25 prosenttia menehtyy. Vaarassa ovat erityisesti iäkkäät ja henkilöt, joilla on vaikeita perustauteja.

Terve aikuinen ja lapsi sairastuu harvoin vakavasti."

Eli siksi niitä ruokia voi huolettomammin syödä sitten kun ei enää ole raskaana.

Ja en tajua tätä ruokarajoitusinttämistä. Jos ette halua noudattaa niin sitten ette noudata, ei se meitä muita kiinnosta. 

[/quote]

Niin ja lainaus muuten thl:än sivuilta: https://www.thl.fi/fi/web/infektiotaudit/taudit-ja-mikrobit/bakteeritaudit/listeria

[/quote]

 

Haha, hienoa pätemistä muuten, mutta omassa lähteessäsi "kielletään" ainoastaan seuraava, eli antamasi lähteen perusteella raskaana oleva voi syödä vaikka sitä vuohenjuustoa vaarantamatta sikiötä;

"Vältä pastöroimatonta maitoa ja siitä valmistettuja tuotteita" [/quote]

Ja vielä kun jaksat loppuun lukea, huomaat kohdan:

"Suositukset riskiryhmille:

-Vältä pehmeitä kypsytettyjä juustoja (esim. home- ja tuorejuustot)"

[/quote]

Ja lisäyksenä, tuo sinun lainaamasi "Vältä pastöroimatonta maitoa ja siitä valmistettuja tuotteita" koskee YLEISIÄ (eli muut kuin riskiryhmät) suosituksia, riskiryhmien suositukset ovat heti yleisten suositusten alapuolella. Ja raskaana olevat kuuluvat listerian riskiryhmään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/20 |
09.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="09.08.2015 klo 11:34"]

[quote author="Vierailija" time="09.08.2015 klo 11:31"]

[quote author="Vierailija" time="09.08.2015 klo 11:29"]

[quote author="Vierailija" time="09.08.2015 klo 11:26"]

[quote author="Vierailija" time="09.08.2015 klo 11:25"]

[quote author="Vierailija" time="09.08.2015 klo 11:16"]

[quote author="Vierailija" time="09.08.2015 klo 11:11"]

[quote author="Vierailija" time="09.08.2015 klo 11:08"]

Pastöroidusta maidosta tehtyjä juustoja voi sydä. Niissä ei ole listeriariskiä. Kaikki suomalaiset juustot, myös ne pehmeät (aura, tuorejuusto jne). on tehty pastöroidusta maidosta. Jos juustosta saa listerian, niin kyllä se suurella todennäköisyydella sikiön tappaa. Mutta montako kertaa olet saanut juustoista listerian tähän mennessä elämässäsi? Niinpä, et varmaan kertaakaan. Ei se listeriariski nyt ole sen suurempi.

[/quote]

Niin liikuttavaa lukea, miten joku kertoo juustojen syömisen olevan ihan ok, ja samaan hengenvetoon kertoo listerian kyllä tappavan sikiön.

Oma asianne tietty. Voihan sen riskin aina ottaa ja sen jälkeen itkeä iltalehdissä, että näin kävikin ja nyt vakuutus ei korvaa mitään.

Itse en pelleile lapseni kustannuksella jonkun helvetin juuston vuoksi (tai minkään muunkaan ruoan).

[/quote]

 

No mutta eikö se paströinti alkuun nujerra bakteerin ja jos juusto on sen jälkeen asianmukaisesti säilytetty niin eihän se bakteeri pääse lisääntymään? Juhlissa toki juustot voi olla pöydällä tavallista pidempään. Listeria vaan on sellainen että siinä vaarannat myös oman henkesi, 25% sairastuneista kuolee. Eli noin jyrkällä logiikallasi, et syö juustoja enää koskaan ettei lapsesi jää äidittömäksi (koska hällä väliä juustoille).

[/quote]

Tarkennapa hieman tietämystäsi:

"Tautiin sairastuvat tavallisimmin vastustuskyvyltään heikentyneet henkilöt, vanhukset, raskaana olevat naiset ja vastasyntyneet. Listerioosiin sairastuneista 25 prosenttia menehtyy. Vaarassa ovat erityisesti iäkkäät ja henkilöt, joilla on vaikeita perustauteja.

Terve aikuinen ja lapsi sairastuu harvoin vakavasti."

Eli siksi niitä ruokia voi huolettomammin syödä sitten kun ei enää ole raskaana.

Ja en tajua tätä ruokarajoitusinttämistä. Jos ette halua noudattaa niin sitten ette noudata, ei se meitä muita kiinnosta. 

[/quote]

Niin ja lainaus muuten thl:än sivuilta: https://www.thl.fi/fi/web/infektiotaudit/taudit-ja-mikrobit/bakteeritaudit/listeria

[/quote]

 

Haha, hienoa pätemistä muuten, mutta omassa lähteessäsi "kielletään" ainoastaan seuraava, eli antamasi lähteen perusteella raskaana oleva voi syödä vaikka sitä vuohenjuustoa vaarantamatta sikiötä;

"Vältä pastöroimatonta maitoa ja siitä valmistettuja tuotteita" [/quote]

Ja vielä kun jaksat loppuun lukea, huomaat kohdan:

"Suositukset riskiryhmille:

-Vältä pehmeitä kypsytettyjä juustoja (esim. home- ja tuorejuustot)"

[/quote]

Ja lisäyksenä, tuo sinun lainaamasi "Vältä pastöroimatonta maitoa ja siitä valmistettuja tuotteita" koskee YLEISIÄ (eli muut kuin riskiryhmät) suosituksia, riskiryhmien suositukset ovat heti yleisten suositusten alapuolella. Ja raskaana olevat kuuluvat listerian riskiryhmään.

[/quote]

 

Noniin, eli jos et pelleile lapsesi kustannuksella niin teidän perhe jättää nyt riskiryhmään kuulumattomana esim. aurajuuston ikuisiksi ajoiksi pois :D

 

Chèvre on valkohomejuustoa eikä täten sama asia kuin vuohenjuusto, argh!

Vierailija
16/20 |
09.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="09.08.2015 klo 11:40"]

[quote author="Vierailija" time="09.08.2015 klo 11:34"]

[quote author="Vierailija" time="09.08.2015 klo 11:31"]

[quote author="Vierailija" time="09.08.2015 klo 11:29"]

[quote author="Vierailija" time="09.08.2015 klo 11:26"]

[quote author="Vierailija" time="09.08.2015 klo 11:25"]

[quote author="Vierailija" time="09.08.2015 klo 11:16"]

[quote author="Vierailija" time="09.08.2015 klo 11:11"]

[quote author="Vierailija" time="09.08.2015 klo 11:08"]

Pastöroidusta maidosta tehtyjä juustoja voi sydä. Niissä ei ole listeriariskiä. Kaikki suomalaiset juustot, myös ne pehmeät (aura, tuorejuusto jne). on tehty pastöroidusta maidosta. Jos juustosta saa listerian, niin kyllä se suurella todennäköisyydella sikiön tappaa. Mutta montako kertaa olet saanut juustoista listerian tähän mennessä elämässäsi? Niinpä, et varmaan kertaakaan. Ei se listeriariski nyt ole sen suurempi.

[/quote]

Niin liikuttavaa lukea, miten joku kertoo juustojen syömisen olevan ihan ok, ja samaan hengenvetoon kertoo listerian kyllä tappavan sikiön.

Oma asianne tietty. Voihan sen riskin aina ottaa ja sen jälkeen itkeä iltalehdissä, että näin kävikin ja nyt vakuutus ei korvaa mitään.

Itse en pelleile lapseni kustannuksella jonkun helvetin juuston vuoksi (tai minkään muunkaan ruoan).

[/quote]

 

No mutta eikö se paströinti alkuun nujerra bakteerin ja jos juusto on sen jälkeen asianmukaisesti säilytetty niin eihän se bakteeri pääse lisääntymään? Juhlissa toki juustot voi olla pöydällä tavallista pidempään. Listeria vaan on sellainen että siinä vaarannat myös oman henkesi, 25% sairastuneista kuolee. Eli noin jyrkällä logiikallasi, et syö juustoja enää koskaan ettei lapsesi jää äidittömäksi (koska hällä väliä juustoille).

[/quote]

Tarkennapa hieman tietämystäsi:

"Tautiin sairastuvat tavallisimmin vastustuskyvyltään heikentyneet henkilöt, vanhukset, raskaana olevat naiset ja vastasyntyneet. Listerioosiin sairastuneista 25 prosenttia menehtyy. Vaarassa ovat erityisesti iäkkäät ja henkilöt, joilla on vaikeita perustauteja.

Terve aikuinen ja lapsi sairastuu harvoin vakavasti."

Eli siksi niitä ruokia voi huolettomammin syödä sitten kun ei enää ole raskaana.

Ja en tajua tätä ruokarajoitusinttämistä. Jos ette halua noudattaa niin sitten ette noudata, ei se meitä muita kiinnosta. 

[/quote]

Niin ja lainaus muuten thl:än sivuilta: https://www.thl.fi/fi/web/infektiotaudit/taudit-ja-mikrobit/bakteeritaudit/listeria

[/quote]

 

Haha, hienoa pätemistä muuten, mutta omassa lähteessäsi "kielletään" ainoastaan seuraava, eli antamasi lähteen perusteella raskaana oleva voi syödä vaikka sitä vuohenjuustoa vaarantamatta sikiötä;

"Vältä pastöroimatonta maitoa ja siitä valmistettuja tuotteita" [/quote]

Ja vielä kun jaksat loppuun lukea, huomaat kohdan:

"Suositukset riskiryhmille:

-Vältä pehmeitä kypsytettyjä juustoja (esim. home- ja tuorejuustot)"

[/quote]

Ja lisäyksenä, tuo sinun lainaamasi "Vältä pastöroimatonta maitoa ja siitä valmistettuja tuotteita" koskee YLEISIÄ (eli muut kuin riskiryhmät) suosituksia, riskiryhmien suositukset ovat heti yleisten suositusten alapuolella. Ja raskaana olevat kuuluvat listerian riskiryhmään.

[/quote]

 

Noniin, eli jos et pelleile lapsesi kustannuksella niin teidän perhe jättää nyt riskiryhmään kuulumattomana esim. aurajuuston ikuisiksi ajoiksi pois :D

 

Chèvre on valkohomejuustoa eikä täten sama asia kuin vuohenjuusto, argh!

[/quote]

Miksi ikuisiksi ajoiksi? Mitenhän mahdat tuota infoa nyt lukea?

Kun raskaus on ohi, siirrytään pois riskiryhmästä. Vai meinasitko, että kerran raskaana ollut kuuluu ikuisesti riskiryhmään?

Vierailija
17/20 |
09.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="09.08.2015 klo 11:45"]

[quote author="Vierailija" time="09.08.2015 klo 11:40"]

[quote author="Vierailija" time="09.08.2015 klo 11:34"]

[quote author="Vierailija" time="09.08.2015 klo 11:31"]

[quote author="Vierailija" time="09.08.2015 klo 11:29"]

[quote author="Vierailija" time="09.08.2015 klo 11:26"]

[quote author="Vierailija" time="09.08.2015 klo 11:25"]

[quote author="Vierailija" time="09.08.2015 klo 11:16"]

[quote author="Vierailija" time="09.08.2015 klo 11:11"]

[quote author="Vierailija" time="09.08.2015 klo 11:08"]

Pastöroidusta maidosta tehtyjä juustoja voi sydä. Niissä ei ole listeriariskiä. Kaikki suomalaiset juustot, myös ne pehmeät (aura, tuorejuusto jne). on tehty pastöroidusta maidosta. Jos juustosta saa listerian, niin kyllä se suurella todennäköisyydella sikiön tappaa. Mutta montako kertaa olet saanut juustoista listerian tähän mennessä elämässäsi? Niinpä, et varmaan kertaakaan. Ei se listeriariski nyt ole sen suurempi.

[/quote]

Niin liikuttavaa lukea, miten joku kertoo juustojen syömisen olevan ihan ok, ja samaan hengenvetoon kertoo listerian kyllä tappavan sikiön.

Oma asianne tietty. Voihan sen riskin aina ottaa ja sen jälkeen itkeä iltalehdissä, että näin kävikin ja nyt vakuutus ei korvaa mitään.

Itse en pelleile lapseni kustannuksella jonkun helvetin juuston vuoksi (tai minkään muunkaan ruoan).

[/quote]

 

No mutta eikö se paströinti alkuun nujerra bakteerin ja jos juusto on sen jälkeen asianmukaisesti säilytetty niin eihän se bakteeri pääse lisääntymään? Juhlissa toki juustot voi olla pöydällä tavallista pidempään. Listeria vaan on sellainen että siinä vaarannat myös oman henkesi, 25% sairastuneista kuolee. Eli noin jyrkällä logiikallasi, et syö juustoja enää koskaan ettei lapsesi jää äidittömäksi (koska hällä väliä juustoille).

[/quote]

Tarkennapa hieman tietämystäsi:

"Tautiin sairastuvat tavallisimmin vastustuskyvyltään heikentyneet henkilöt, vanhukset, raskaana olevat naiset ja vastasyntyneet. Listerioosiin sairastuneista 25 prosenttia menehtyy. Vaarassa ovat erityisesti iäkkäät ja henkilöt, joilla on vaikeita perustauteja.

Terve aikuinen ja lapsi sairastuu harvoin vakavasti."

Eli siksi niitä ruokia voi huolettomammin syödä sitten kun ei enää ole raskaana.

Ja en tajua tätä ruokarajoitusinttämistä. Jos ette halua noudattaa niin sitten ette noudata, ei se meitä muita kiinnosta. 

[/quote]

Niin ja lainaus muuten thl:än sivuilta: https://www.thl.fi/fi/web/infektiotaudit/taudit-ja-mikrobit/bakteeritaudit/listeria

[/quote]

 

Haha, hienoa pätemistä muuten, mutta omassa lähteessäsi "kielletään" ainoastaan seuraava, eli antamasi lähteen perusteella raskaana oleva voi syödä vaikka sitä vuohenjuustoa vaarantamatta sikiötä;

"Vältä pastöroimatonta maitoa ja siitä valmistettuja tuotteita" [/quote]

Ja vielä kun jaksat loppuun lukea, huomaat kohdan:

"Suositukset riskiryhmille:

-Vältä pehmeitä kypsytettyjä juustoja (esim. home- ja tuorejuustot)"

[/quote]

Ja lisäyksenä, tuo sinun lainaamasi "Vältä pastöroimatonta maitoa ja siitä valmistettuja tuotteita" koskee YLEISIÄ (eli muut kuin riskiryhmät) suosituksia, riskiryhmien suositukset ovat heti yleisten suositusten alapuolella. Ja raskaana olevat kuuluvat listerian riskiryhmään.

[/quote]

 

Noniin, eli jos et pelleile lapsesi kustannuksella niin teidän perhe jättää nyt riskiryhmään kuulumattomana esim. aurajuuston ikuisiksi ajoiksi pois :D

 

Chèvre on valkohomejuustoa eikä täten sama asia kuin vuohenjuusto, argh!

[/quote]

Miksi ikuisiksi ajoiksi? Mitenhän mahdat tuota infoa nyt lukea?

Kun raskaus on ohi, siirrytään pois riskiryhmästä. Vai meinasitko, että kerran raskaana ollut kuuluu ikuisesti riskiryhmään?

[/quote]

 

Etkö itse lue mitä lainailet ja kirjoitat? :------------D

Sanoit ettet ikinä vaarantaisi lastasi ruuan takia.

Sanoit että vaikka et kuulu riskiryhmään, tulee listeriaa välttääkseen välttää paströimattomasta maidosta tehtyjä juustoja.

Eli summa summarum, ette ole riskiryhmää, mutta koska et koskaan vaarantaisi lastasi ruuan takia niin nyt ne juustot pois. Älä oo noin tyhmä ja tekopyhä jos yrität päteä.

Vierailija
18/20 |
09.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja en vaan käsitä tuota, että miksi raskausajan rajoituksia noudattamattomat inttävät asioitaan. Jos et noudata, niin et noudata. Sen sijaan tuntuu oikein kiukuttavan, mikäli joku ilmoittaa noudattavansa. Mitä se sinua liikuttaa? Sitä noudattavaakaan ei kiinnosta noudatatko vai et. Ne fatkat on kuitenkin jokaisen saatavilla, enkä tajua miksi yritetään taas vääntää mustaa valkoiseksi esimerkiksi tuosta thl:änkin lähteestä.

Asianmukaisesti kerrotaan suositukset yleis- ja riskiryhmälle. Sitten vaan päätät itse, mitä teet. Oma lapsesi kuitenkin siinä on kyseessä, ei kenenkään muun.

Toki koomista esimerkiksi odotusryhmissä, joissa osa pelkää hysteerisesti keskenmenoa, mutta kuitenkin kerrotaan olevansa noudattamatta suosituksia. Onhan se kieltämättä hieman koomisen ristiriitaista, mutta jokainen tyylillään. 

Vierailija
19/20 |
09.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="09.08.2015 klo 11:02"]Nyt järki käteen!!! Kyllä kaikkea voi syödä kohtuudella. Ei se juusto lasta tapa. Valoja naiset! Tv: viiden lapsen äiti, joka kaikilla raskauksissa söi mitä lystäsi.
[/quote]

Sama täällä. Kaikkia juustoja söin
Sekä medium pihvejä

Vierailija
20/20 |
09.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="09.08.2015 klo 11:48"]

Etkö itse lue mitä lainailet ja kirjoitat? :------------D

Sanoit ettet ikinä vaarantaisi lastasi ruuan takia.

Sanoit että vaikka et kuulu riskiryhmään, tulee listeriaa välttääkseen välttää paströimattomasta maidosta tehtyjä juustoja.

Eli summa summarum, ette ole riskiryhmää, mutta koska et koskaan vaarantaisi lastasi ruuan takia niin nyt ne juustot pois. Älä oo noin tyhmä ja tekopyhä jos yrität päteä.

[/quote]

Hohhoijaa, et vissiin enää keksi muutakaan inttämistä?

Menepä kauppaan juustohyllylle, paljonko löydät pastöroimattomia tuotteita? Et montakaan. 

Iskukuumennettuja on ok syöttää lapselle (tosin ihan pienen kohdalla vielä varovaisuutta esim. homejuuston kanssa). Tämän varmasti tajusit muutenkin, mutta haluat nyt vain riidellä asiasta.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi yhdeksän kahdeksan