Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Apua, marinoimaton liha sitkeää

Vierailija
03.08.2015 |

olen jo ties kuinka monta kertaa yrittänyt valmistaa marinoimattomasta lihasta hyvää ruokaa mutta liha jää lähes poikkeuksetta sitkeäksi! Olen paistanut lihan nopeasti niin ettei nestettä ole ilmestynyt pannulle, silti liha on sitkeää. Ja vaika marinoisin itse, lopputulos ei ole toivottu. Sama tuote valmismarinadissa on pehmeää ja hyvää :/ olisko teillä hyviä vinkkejä? :)

Kommentit (23)

Vierailija
1/23 |
03.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä lihaa, mikä osa ruhosta?

Vierailija
2/23 |
03.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Öööh. Jos et osaa kokata niin kannattaisiko lukea keittokirjaa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/23 |
03.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Et vain osaa. Lisäksi käsittelytapasi kuvauksen mukaan on shokkihoitoa lihalle,  eikä ole ihme jos on sitkeää.

Oli mitä lihaa tahansa.

Vierailija
4/23 |
03.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kun täällä on niin paljon huippukokkaajia, niin voisitteko kenties jakaa viisauttanne ja paljastaa miten se neste ei karkaa? :) 

Vierailija
5/23 |
03.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos osaisin niin en kyselis apua ;)

ap

Vierailija
6/23 |
03.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kerro ensin mitä lihaa koitat valmistaa?

Lihan tulee olla huoneenlämmössä puolesta tunnista tuntiin ennen paistamista, poislukien kana.

Kylmästä jääkaapista ei koskaan lihaa tulikuumalle pannulle, muutenkin lihan korventaminen kovalla lämpötilalla on väärä tapa.

Lisäksi lihan pitää aina antaa vetäytyä ennen tarjoamista tai leikkaamista esim. folion sisällä.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/23 |
03.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä lihaa se siis on?

Vierailija
8/23 |
03.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lihasta tulee AINA nestettä, tekee sen miten vaan...

Jos paistaa.pihviä niin se pihvi käännetään kun pinta pisaroi nestettä, jos paistat suikaleita tai paloja niin ne ruskistetaan ja annetaan HAUTUA joko liemessä (lihaliemi, kerma tms) tai kannen alla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/23 |
03.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="03.08.2015 klo 21:29"]Kerro ensin mitä lihaa koitat valmistaa?

Lihan tulee olla huoneenlämmössä puolesta tunnista tuntiin ennen paistamista, poislukien kana.

Kylmästä jääkaapista ei koskaan lihaa tulikuumalle pannulle, muutenkin lihan korventaminen kovalla lämpötilalla on väärä tapa.

Lisäksi lihan pitää aina antaa vetäytyä ennen tarjoamista tai leikkaamista esim. folion sisällä.

 
[/quote]
Ei tarvitse olla huoneenlämpöistä, voi laittaa suoraan pannulle jääkaspista.

Vierailija
10/23 |
03.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei sitä nestettä siellä,saa täysin pysymään tuollaisissa suikaleissa ja kuutioissa. Ne on kuitenkin tarkoitus kypsentää. Pihvit on erikseen. Aplla on nyt käynyt niin, että liha on ollut sellaista ruhon osaa, joka vaatii aikaa kypsyäkseen. Plet paistanut ne liian nopeasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/23 |
03.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paras kyllä tulee, jos annat naudan pihvinn lämmetä ja laitat pintaan öljyn ja mausteet, ja annat olla hetken. Sitten pannu tosi kuumakai ja lihat siihen. Ei liian monta kerralla, muuten pannu kylmenee,. Pannun nesteistä saat hyvän kastikkeen, hiukan nesteisiin barandyaä,  kermaa, soijaa, maustat, hiukan dijon- sinappia. 

Vierailija
12/23 |
03.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="03.08.2015 klo 21:34"]

[quote author="Vierailija" time="03.08.2015 klo 21:29"]Kerro ensin mitä lihaa koitat valmistaa? Lihan tulee olla huoneenlämmössä puolesta tunnista tuntiin ennen paistamista, poislukien kana. Kylmästä jääkaapista ei koskaan lihaa tulikuumalle pannulle, muutenkin lihan korventaminen kovalla lämpötilalla on väärä tapa. Lisäksi lihan pitää aina antaa vetäytyä ennen tarjoamista tai leikkaamista esim. folion sisällä.   [/quote] Ei tarvitse olla huoneenlämpöistä, voi laittaa suoraan pannulle jääkaspista.

[/quote]

 

Ei "tarvitse" tietenkään, lopputulos tosin puhuu puolestaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/23 |
03.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos patapaisti tyylistä teet, niin lihat kannattaa marinoida. Mä naudan aina annan olla yön marinadissa, jos jotain pataa teen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/23 |
03.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos kaikille jo vastanneille vinkeistä!

 

ERityisesti olen taistellut kanan rintafileiden sekä broilerin ja porsaan fileesuikaleiden kanssa (ei ole auttanut vaikka olisin suikaloinut ne itse esim. kanan rintafileestä). Lähes aina kuiva lopputulos.

Vierailija
16/23 |
03.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Esimerkiksi kun tekee suikaleet (broilerin tai porsaan) kermakastikkeeseen ja antaa hautua puolikin tuntia :)

 

ap

Vierailija
17/23 |
03.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja olen pitänyt lihaa sitä ennen huoneenlämmössä vähintään puoli tuntia :)

ap

Vierailija
18/23 |
03.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

No broilerista tuleekin sitkeää jos kypsentää liian kauan.

Vierailija
19/23 |
03.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kanasuikaleet ei tarvitse kuin n. 5 min paistamisen, possu hieman enempi. Liha myös kypsyy lisää paistamisen jälkeen.
Toki jos suikaleet on paksuja niin paistoaika on pidempi. Ja kana (broileri) kannattaa paistaa läpikypsäksi.

Vierailija
20/23 |
03.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="03.08.2015 klo 21:49"]Esimerkiksi kun tekee suikaleet (broilerin tai porsaan) kermakastikkeeseen ja antaa hautua puolikin tuntia :)

 

ap
[/quote]

Jos sä noin kauan haudutat nesteessä niin ei voi olla kuivaa tai sitkeää. Makuaistissa on sitten vika tai purukalustossa. Suikaleliha hautuu jo rikki tuossa ajassa...