Mulla on kaapissa useampi paketti vihreitä linssejä, mitä ruokaa te yleensä teette niistä?
Yritin googlettaa reseptejä mutta ei oikein löytynyt sellaisia mihin olisi muut perusaineet kotona.
Kommentit (11)
Linssikeitto tai linssidahli (intialainen linssimuhennos).
Helppo keitto johon on yleensä aineet on sellainen että ensin laitetaan pari desiä linssejä likoon muiden valmistelujen ajaksi. Sitten pilkotaan sipuli ja viipaloidaan pari porkkanaa. Sipuli kuullotetaan kattilassa ja lopussa lisätään sekaan paprikajauhetta reippaasti. Sitten seuraavaksi perään porkkanat ja pyöritellään hetki, sitten about litra vettä sekaan ja kuumennetaan kiehuvaksi, sekaan huuhdellut linssit ja kasvisliemikuutio. Keitetään kunnes linssit on kypsiä. Maustetaan mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.
Vierailija kirjoitti:
Linssikeitto tai linssidahli (intialainen linssimuhennos).
Kaikissa keitto ja muhennosohjeissa mitä löysin oli käytetty punaisia linssejä, voihan sitä tietysti tilalle laittaa noita vihreitä, mutta olisi kiva löytää hyvä resepti nimenomaan vihreille linsseille.
ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Linssikeitto tai linssidahli (intialainen linssimuhennos).
Kaikissa keitto ja muhennosohjeissa mitä löysin oli käytetty punaisia linssejä, voihan sitä tietysti tilalle laittaa noita vihreitä, mutta olisi kiva löytää hyvä resepti nimenomaan vihreille linsseille.
ap
Miksi sellainen täytyy "löytää". Ei ne reseptit ole mitään taivaasta pudonnutta totuutta vaan joku on vaan kirjoittanut ylös, että laittoi linssikeittoon porkkanoita, sipulia ja vihreitä linssejä. Siinä sulle resepti.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Linssikeitto tai linssidahli (intialainen linssimuhennos).
Kaikissa keitto ja muhennosohjeissa mitä löysin oli käytetty punaisia linssejä, voihan sitä tietysti tilalle laittaa noita vihreitä, mutta olisi kiva löytää hyvä resepti nimenomaan vihreille linsseille.
ap
https://www.valio.fi/reseptit/vihrea-linssikeitto/
Vihreät linssit ovat kuorellisia, joten ne vaativat vähän pidemmän kypsymisajan ja niistä ei tule ihan niin muhennosta kuin punaisista linsseistä. Ja vihreitä linssejä voi idättää, toisin kuin punaisia (eihän kuorittu siemen tietenkään idä... opinpahan sen).
Muuten ne sopivat ihan samoihin ruokiin kuin punaisetkin linssit.
En yleensä tee mitään "linssiruokia" vaan käytän niitä kuten muitakin papuja ja herneitä, lisään ruokaan tuomaan "ruokaisuutta" eli niissähän on hyvin kuitua ja proteiinia. Dahl on kuitenkin sellainen linssiruoka mistä meillä tykätään (=lapset tykkää).
Vihreistä linsseistä kannattaa tehdä karriruokia koska pysyvät koossa paksumman kuoren ansiosta. Sekaan muita vihanneksia tai lammasta jos syötte lihaa
Kukkakaali-perunacurryn sekaan, keittoon, Jamien linssisalaattiin, pihveihin
Laita ne silmillesi ja kuvittele pelastavasi maailma.
Niitä vihreitä linssejä kannattaa liottaa pari tuntia niin kypsyvät vähän nopeammin. Ihan samaa sapuskaa olen tehnyt kuin punaisistakin. Keittoa, muhennosta, lisukkeeksi.
Usein laitan erilaisiin keittoihin ja patoihin kourallisen linssejä, ne suurustavat mukavasti ja tuovat muhevuutta ruokaan, mutta aika harvoin teen varsinaisesti linssiruokaa, jossa linssit olisivat se pääraaka-aine.