Voiko joku selittää miksi täysjyväjauhoja kaupan leivissä pihistellään?
Löytyy 50% ja 70% mutta tosi vaikea on löytää sataprosenttista täysjyväleipää... Miksi? Eikö täysjyväjauhoja ole kaikista halvinta tuottaa kun ei tarvitse erotella jyvien osia toisistaan?
Kommentit (25)
Vain vehnässä on sitkoaineita. Ei muut pysy kasassa.
Vierailija kirjoitti:
Vain vehnässä on sitkoaineita. Ei muut pysy kasassa.
No kaura pysyy mutta yksin sillä rakenteesta tulisi vaikeasti nieltävää liisteriä.
Olisipa jotain ihan oikeaa ruisleipää. Noissa palasissa on paljon vehnäjauhoja.
Hmm. Kuitenkin terveysgurut neuvovat ostamaan sataprosenttista täysjyväleipää.
Täysjyvä ei tarkoita vain ruista, myös vehnä voi olla täysjyvää.
Vierailija kirjoitti:
Täysjyvä ei tarkoita vain ruista, myös vehnä voi olla täysjyvää.
Ennen muinoin olikin kunnon grahamleipiä, jotka olivat hyvin kuitupitoisia. Ja aika pahanmakuisiakin. 😄
Mutta se sylettää, että ruisleipänä myydään sekaleipää, jossa ruista on hädintuskin puolet viljasta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Täysjyvä ei tarkoita vain ruista, myös vehnä voi olla täysjyvää.
Ennen muinoin olikin kunnon grahamleipiä, jotka olivat hyvin kuitupitoisia. Ja aika pahanmakuisiakin. 😄
Mutta se sylettää, että ruisleipänä myydään sekaleipää, jossa ruista on hädintuskin puolet viljasta.
Noitahan ei ole pakko ostaa eikä syödä.
No ajattele että ulkomailla ne syö aina pelkkää vehnäleipää. Suomessa on sentään puolet ruista.
Vierailija kirjoitti:
No ajattele että ulkomailla ne syö aina pelkkää vehnäleipää. Suomessa on sentään puolet ruista.
Ja ovat suolistoltaan terveitä, toisin kuin Suomessa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No ajattele että ulkomailla ne syö aina pelkkää vehnäleipää. Suomessa on sentään puolet ruista.
Ja ovat suolistoltaan terveitä, toisin kuin Suomessa.
Ite oon kyllä suolistoltani täysin terve, vaikka syön joka päivä ruisleipää. Että ei ainakaan ruisleivästä johdu kyllä suolistosairaudet.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No ajattele että ulkomailla ne syö aina pelkkää vehnäleipää. Suomessa on sentään puolet ruista.
Ja ovat suolistoltaan terveitä, toisin kuin Suomessa.
Joo ja tuossa rajan takana karjalassa lapsilla paljon vähemmän astmaa ja allergiaa. Mistä lie johtuu...
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No ajattele että ulkomailla ne syö aina pelkkää vehnäleipää. Suomessa on sentään puolet ruista.
Ja ovat suolistoltaan terveitä, toisin kuin Suomessa.
Ite oon kyllä suolistoltani täysin terve, vaikka syön joka päivä ruisleipää. Että ei ainakaan ruisleivästä johdu kyllä suolistosairaudet.
Oletko minkä ikäinen ja paljonko sait rokotteita lapsena?
Kaupasta löytyy kyllä sellaisia leipiä, joissa 100% viljasta on täysjyväruista. Itse kuitenkin mieluummin syön sellaisia, joissa on valkoista vehnäjauhoa mukana. Ne ovat pehmeämpiä ja mehevämpiä. En ehkä ole ainoa joka on sitä mieltä, sillä suosikkileipäni Vaasan ruispalat on kuulemma Suomen suosituin leipä.
Täysjyvävehnästäkin on mahdollista tehdä tehdä leipää niin että kaikki vilja siinä on 100% täysjyvävehnää, ja olen tehnytkin useita kertoja. Siitä on tullut kyllä pehmeää, mutta täysjyvävehnän maku ei mielestäni ole lähtökohtaisesti hyvä, joten mieluummin syön vehnäleivät vaaleina.
Täysjyväspeltistä taas tulee minun kokemusteni mukaan hyvän makuista ja pehmeää leipää ilman valkoista viljaa. En tiedä, myydäänkö 100% täysjyväspeltti leipää kaupassa ollenkaan, mutta voisin ostaa jos myytäisiin. Asiaan voi ehkä vaikuttaa se, että speltin kilohinta on kalliimpi kuin esim. vehnän ja rukiin.
Jos sun oma järki ei kerro että kyse on rahasta eli katteesta ja menekistä ja siitä millä hinnalla leivän voi myydä niin en valitettavasti voi auttaa.
Ihme juttu kun täällä pitää ihan perusasioita selittää ihmisille.
Onhan kaupassa niitä leipiä joissa lukee vaikka 100% kaura tai 100% ruis. 100% ohra rieskaakin löytyy.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No ajattele että ulkomailla ne syö aina pelkkää vehnäleipää. Suomessa on sentään puolet ruista.
Ja ovat suolistoltaan terveitä, toisin kuin Suomessa.
Ite oon kyllä suolistoltani täysin terve, vaikka syön joka päivä ruisleipää. Että ei ainakaan ruisleivästä johdu kyllä suolistosairaudet.
Oletko minkä ikäinen ja paljonko sait rokotteita lapsena?
jos rokotteiden perään huudellaan, niin itärajan takana on rokotettu oikein urakalla (ja ruosteisella piikillä ;-D), siellä calmettekin tuutattiin huolella, että varmasti jää se arpi todisteeksi. Sukua siellä niin on tietoakin, eikä pelkkää propagandaa.
Jos jauhetaan vain ydinjyvät, leseet ym. voidaan myydä erikseen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No ajattele että ulkomailla ne syö aina pelkkää vehnäleipää. Suomessa on sentään puolet ruista.
Ja ovat suolistoltaan terveitä, toisin kuin Suomessa.
Ite oon kyllä suolistoltani täysin terve, vaikka syön joka päivä ruisleipää. Että ei ainakaan ruisleivästä johdu kyllä suolistosairaudet.
Ruisleipa on kylla niin tujua tavaraa etta siita tulee vatsanvaanteet ja kamalat kaasut jos ei ole sita usein syonyt.
Mina olen asunut ulkomailla niin kauan etta vatsa ei kesta ruista ollenkaan.
Puhtaista täysjyväjauhoista leipominen on selvästi hankalampaa.