Onko C-vitamiinia ja sinkkiä sisältävä imeskelytabletti tehokas estämään flunssan?
Olen jo muutaman vuoden ajan napsaissut silloin tällöin apteekista ostaman sinkki-c-vitamiinitabletin, kun tunnen sellaista flunssan kaltaista oloa nielussani ja väsyttää yms.
En usko mihinkään huuhaahan, mutta onko meitä muita, jotka uskovat edellä mainittuihin rohtotabletteihin estääkseen flunssaa????
Kommentit (11)
Vaikuttaisikohan nuo mustaherukan/greipin makuiset apteekista saatavat imeskelytabut, joissa on sinkkiä ja c-vitamiinia estämään Koronaviruksen aktivoitumisen valloilleen kropassani?
Toncils-imeskelytabletin otan aina, kun vähänkin kurkussa tuntuu pistelyä tai sellaista outoa karheutta.
Sinkkiasetaattia vähintään 80mg imeskeltynä päivässä vähentää flunssan kestoa keskimäärin 3 vuorokaudella.
Yliopiston Apteekin valmiste on itselläni auttanut joka kerta nujertamaan alkavan flunssan. Hupaisinta on, että kun luin jostain tutkimuksia asiasta, niin käyttämässäni valmisteessa sinkki ei edes ollut sitä muotoa, joka oli todettu tutkimuksissa auttavan, vaan juuri sitä muotoa, jonka oli todettu olevan hyödytön. Eli hieman hupaisaa. Olisiko se sitten se C-vitamiini? Tai tutkimuksissa on jokin kupru? Tiedä häntä.
D-vitamiini, C-vitamiini, sinkki, vihreä tee tässä joitain.
Kaikkien oireita lievittävien aineiden vaikutukset ovat yksilöllisiä, mutta ko. tabletit on tarkoitettu lyhentämään flunssan kestoa, ei estämään sen saamista.
Kun ottaa huomioon miten moni eri virus voi aiheuttaa flunssan, ei sen saamista voi ehkä estää muuten kuin välttelemällä kipeitä ihmisiä. Onnistuin itse ankarimpien koronasulkujen aikana silti saamaan tavallisen flunssan vaikka noudatin kaikkia ohjeistuksia. (Testattiin ettei ollut koronaa.)
Anti-inflammatoriset ruoka-aineet mm. kurkuma, inkivääri, vihreä tee, kahvi, kirjolohi ym. rasvainen kala ja EPA/DHA-omega 3 kalaöljyt, kylmäpuristettu neitsytoliiviöljy valkosipuli, sipulit, kaalit ja muut ristikukkaiset, pinaatti, mustapippuri, mausteneilikka, kaneli, selleri, piparjuuri, sitruuna ym. sitrushedelmät, granaattiomena, omena, kirsikat ja luumut, mustikka, rypäleet, mustaherukka, tyrni ym. marjat, saksanpähkinä, manteli, täysjyväkaura, täysjyväruis, probioottiset jogurtit jne. Esim. covidia havaittiin vähemmän kahvin juojilla ja runsaasti kasviksia syövillä. Yllä olevat ruoka-aineet vaikuttavat mm. keuhkojen ja verisuonien sekä suolen toimintaan joihin covid iskee. Lisäravinteina C-vitamiinia, D-vitamiinia, sinkkiä.
Mikset vain lisää appelsiineja, mandariineja, satsumi tai vaikkapa hapankaalia ruokavalioosi? C-vitaamini pitää ikenet, luut, verisuonet, yms kunnossa. Moni ei saa sitä tarpeeksi ja kärsii liveähköstä keripukista.
Ei oo auttanut mulla. Useita kertoja testattu. Sen sijaan tabletit (ja myös vastaavat suihkeet) aiheuttaa mulla yökötyksen nykyään, ei vaan pysty enää käyttämään. Ehkä tulee yliannostus sinkkiä, kun syön muutenkin aika hyvin ja monipuolisesti.
On tosta tieteellistä tutkimustakin tehty, googlaile. Muistaakseni suuret annokset heti ensioireiden ilmaannuttua voivat vaikuttaa ainakin vähäisen määrän flunssan kestoon. Tämä oli siis mutuilua, en muista tarkalleen miten oli.