meidän ravintolassa tarjoiltiin +20c raakaa lihaa.söisitkö?
Kommentit (16)
Olen syönyt raaempaakin. En tiedä luottaisinko sinun valmistustaitoihisi tarpeeksi että söisin.
Siis se tietty paistettiin kypsäksi, mutta sitä ennen oli lötköttänyt huoneenlämmössä, ja lihan lämpö oli +20 ast. ennen kypsentämistä. ap, tuhma työntekijä, joka oli sitä mieltä, että sellaista ei ihmisille syötetä, mutta sain haukut kun puutuin asiaan. Kiitos että sain avautua. Bon appetit! Ap
Selvennä nyt vähän, mitä lihaa, miten tarjottiin, miksi tarjottiin?
Mittasitko itse lihan lämpötilan??
Pihviä täytyy pitää huoneenlämmössä ennen paistamista, jotta se on mureaa.
Raakaa naudanlihaa. Oli siis unohtunut yöksi huoneenlämpöön. ne heitettiin kastikkeeseen ja eikun syömään. Ap
[quote author="Vierailija" time="26.05.2015 klo 21:14"]Mittasitko itse lihan lämpötilan??
[/quote]
mittasin tietenkin.
Kaupasta ostettavassa lihapakkauksessakin lukee, että otetaan huoneenlämpöön tunti ennen paistamista.
Niin? Tuohan on vielä pientä
T. Ravintolakokki
[quote author="Vierailija" time="26.05.2015 klo 21:15"]Pihviä täytyy pitää huoneenlämmössä ennen paistamista, jotta se on mureaa.
[/quote]
Totta. Mutta että koko yön???
[quote author="Vierailija" time="26.05.2015 klo 21:17"]Niin? Tuohan on vielä pientä
T. Ravintolakokki
[/quote]
HYI HITTO. Tämän tiedon jälkeen en syö enää ikinä missään ravintolassa.
Siis raakaa mutta kypsennettiin mutta silti raakaa...siis mitä?!
[quote author="Vierailija" time="26.05.2015 klo 21:19"]Siis raakaa mutta kypsennettiin mutta silti raakaa...siis mitä?!
[/quote]
Luetunymmärtäminen? Raaka liha oli yön yli huoneenlämmössä ja AP mittasi lihan lämpötilan ennen paistamista, joka oli +20
[quote author="Vierailija" time="26.05.2015 klo 21:21"][quote author="Vierailija" time="26.05.2015 klo 21:19"]Siis raakaa mutta kypsennettiin mutta silti raakaa...siis mitä?!
[/quote]
Luetunymmärtäminen? Raaka liha oli yön yli huoneenlämmössä ja AP mittasi lihan lämpötilan ennen paistamista, joka oli +20
[/quote]
Kiitos. Edes joku ymmärsi. T. Ap, jolla ei ole vatsa sekaisin, kun menen nyt tutimaan.
[quote author="Vierailija" time="26.05.2015 klo 21:21"]
[quote author="Vierailija" time="26.05.2015 klo 21:19"]Siis raakaa mutta kypsennettiin mutta silti raakaa...siis mitä?! [/quote] Luetunymmärtäminen? Raaka liha oli yön yli huoneenlämmössä ja AP mittasi lihan lämpötilan ennen paistamista, joka oli +20
[/quote]
Kokeile sinä sitä ymmärrystä. Ap selkeästi otsikossaan kirjoittaa että on tarjoiltu RAAKAA LIHAA mutta yhtäkkiä se kypsennettiinkin. Eihän silloin raakaa lihaa ole tarjoiltu!
[quote author="Vierailija" time="26.05.2015 klo 21:24"]
[quote author="Vierailija" time="26.05.2015 klo 21:21"][quote author="Vierailija" time="26.05.2015 klo 21:19"]Siis raakaa mutta kypsennettiin mutta silti raakaa...siis mitä?! [/quote] Luetunymmärtäminen? Raaka liha oli yön yli huoneenlämmössä ja AP mittasi lihan lämpötilan ennen paistamista, joka oli +20 [/quote] Kiitos. Edes joku ymmärsi. T. Ap, jolla ei ole vatsa sekaisin, kun menen nyt tutimaan.
[/quote]
Ravintoloissa esipaistetaan lihat edellisenä iltana ( yöllä?), jätetään keittiöön jäähtymään ja aamuvuoro viimeistelee ne. Ihan normaalia toimintaa. Keittiöissä on nykyään niin tehokkaat ilmastoinnit, ettei yöllä lämpötila nouse tähän aikaan vuodesta vielä +20.
Mielestäni ap liioittelee tai on ammattitaidoton. Aika harva kokki mittailee sitä lämpötilaa ennen paistamista, paitsi kun varmistetaan, että liian kylmää ei laiteta uuniin. Tai kyseessä jokin niin surkea ravintola ettei välitetä mitä ihmisille syötetään. Epäilen tätä vahvasti. Tällaisena some- aikana mikään itseään ja bisnestään kunnioittava ravintola ei syötä asiakkaille huonoa/pilaantunutta sapuskaa.
Et ole ap onneksi alaiseni, mutta voin ennustaa sinulle lyhyttä uraa ravintolan keittiössä.
Ravintolapäällikkö