Mitä eilen keitetyistä perunoista?
En jaksa hakea kaupasta lisukkeita. Mausteita ja kastikkeita, säilykkeitä löytyy.
Kommentit (19)
Onko kanamunia? Tee pyttipannu?
Tai pilko ja paista ja syö niiden säilykkeiden kanssa?
Paistat voissa rapeaksi.... lisukkeksi käy melkin mikä tahansa, toisaalta lisuketta ei edes välttämättä tarvitse.
Pyttipannu, makkaraa, kananmunaa, sipulia.
Lisää jauhoja ja munia jos sinulla on ja tee niistä perunarieskoja.
Leikkaat pieniksi palasiksi ja paistat rapsakan ruskeapintaisiksi runsaan sipulisilppumäärän kanssa pannulla. Mausteilla saa tuunailtua makua kivasti, itse käytän valkosipulijauhetta, sipulijauhetta ja paprikaa yleensä ja myös persilja. Jos sulla säilykkeissä on tonnikalaa öljyssä niin kaada öljy pois ja kippaa kalat lautaselle ja perunat viereen
Kuori, kuutioi tai raasta, lisää sipulia ja mausteita, kananmuna ja ripaus korppujauhoja -> paista perunapihvejä / -lettuja, ovat hyviä.
Pekonia ja kananmunaa, jos on kaapissa. Ihan parhaasta päästä.
Suolaisen piirkan pohja. Päälle mitä nyt kaapista löytyy. Just tein peston jämistä, sipulista ja tonnikalasta piirkan jonka pohjana oli vanhat keitetyt perunat. Vähän jauhoja ja kanamuna sekaan.
Perunasalaatti. Lisää sipulia tai purjoa, herneitä, kurkkua, paprikaa tai vaikka pekonikuutioita tai salamipaloja, mitä nyt jääkaapista löytyy kaveriksi. Kastikkeeksi esim. oliiviöljyä, johon on sekoitettu sinappia.
Siis te OIKEASTI lähditte tolle uusavuttomalle antamaan ohjeita???
Vierailija kirjoitti:
Hash brown.
Ruskeaa hasista :-)
Vierailija kirjoitti:
Siis te OIKEASTI lähditte tolle uusavuttomalle antamaan ohjeita???
Mitä sitten?
Vierailija kirjoitti:
Siis te OIKEASTI lähditte tolle uusavuttomalle antamaan ohjeita???
Ne jotka osaa laittaa ruokaa niin ne lähettävät ohjeita.
Ne jotka osaavat kiljua kakkapyllypikkuvauvan tavoin alkavat muiden opettajiksi.
Vierailija kirjoitti:
Siis te OIKEASTI lähditte tolle uusavuttomalle antamaan ohjeita???
Tottakai täytyy neuvoa, muuten se on uusavuton loppuikänsä.
Jokainen päivä on mahdollisuus oppia uutta, myös sinulle.
Paistetut perunat - täällä tuli jo variaatioita useampia.
Hash brown, nimestään huolimatta ihan laillista kamaa, eli vähän muussatumpi versio paistinperunoista.
Pyttipannu, kun lisäät niiden paistinperunoiden sekaan jotain muutakin kuin mausteita.
Espanjalainen omeletti eli perunamunakas.
Perunaletut/pihvit.
Perunarieska.
Gnoccit (vai miten se kirjoitetaan, puserra perunat hienojakoiseksi vaikka siivilän läpi, sekaan jauhoja, ehkä kananmuna ja vaivaa taikinaksi, mausta tarvittaessa, muotoile ja keitä suolavedessä).
PERUNARÖSTIT 10 kpl
5 - 8 (500 g)
keitettyä perunaa
2
kananmunaa
¾ tl
suolaa
1 pussi (150 g)juustoraastetta
OHJE
Raasta kylmät perunat. Sekoita raasteeseen muut aineet.
Muodosta n. 1 cm:n paksuisia pihvejä uunipellille leivinpaperille.
Paista uuniröstit 225 asteessa 20 min. Tarjoa pääruokana salaatin kanssa. Uuniröstit sopivat myös liharuokien lisäkkeeksi.
Jos nyt ei löydy aineksia kannattaa joskus kokeilla,ovat tosi hyviä.
Riippuu täysin siitä, ovatko kiinteitä vai jauhoisia.
Paista ja syö ketsupin kanssa. Jotain säilykettä lisäksi jos löytyy jotain mikä sopii niiden kanssa.