Mitä kuivahiiva oikeastaan on (Suosita pitsantäytteitä!)
Joskus hiiva ei lähde lainkaan kehittämään taikinaa, joskus valtava turvotus.
Nyt lähti pienellä hivelyllä valtavaan kohotukseen, autiotuvalla vaivasin.
Ihana katsella revontulia ja nauttia syvästi ihanasta pitsasta, kannoin mukanani jopa ANANASTA!
Kommentit (7)
Se on kuivattua hiivaa. Hiiva ottaa herkästi nokkiinsa, jos ei ole riittävän lämmintä tai on liian kuumaa. Siellä autiotuvalla on varmaan tulet hellassa ja mukavan lämmintä.
Mun pitsassa on aina kanaa ja paprikaa sekä paljon juustoa. Usein myös ananasta.
Lämpo'öiseen vesihauteeseen kun laitat taikinan niin varmana kohoaa nopeasti.
Kuivahiiva pitää herätellä, ja vaatii siihen n. 40 asteisen nesteen. Kun taas kaikki hiivat kuolevat 42 asteessa. Joten aika tarkka saa nesteen lämpötilan kanssa olla, kun kuivahiivaa käyttää.
Niin,
Täällä AP, kannoin Saksalaismajalle 250g pitsajauhoa, 2rkl hunajaa ja 11g hiivaa (Kuivattuna)
Saksalaismaja on vanha autiotupa Lemmenjoen sivuhaaralla, kartoissa pelkkä ojanpohja täällä ylhäällä.
Tätä majaa ei ole oikein merkitty mihinkään kun tällä paikalla synkkä maine. Täällä kellarissa joutui sotilaita romahtaneeseen kellariin pääsemättä ulos, sanotaan majassa kummittelevan.
Aseita löydetty rantapenkalta.
Pepperoni, ananas, aurajuusto, tuplajuusto.
Tonnikala, katkarapu, ananas, jalapeno.
Kebabliha, sipuli, turkin pippuri, herkkusieni.
Tehtiin just pizzaa
-kanasuikaleita (sellainen valmiiksi paistettu, miedosti savustettu)
-homejuusto
-persikka
Hyvää oli!
Mä laitan taikinään vähän sokeria, jotta kohoaa paremmin. Ja tärkeää on myös missä lämmössä kohotat taikinaa.