Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Neutralisoivatko sokeri ja suola toisensa

Vierailija
15.01.2022 |

Laitoin vahingossa 1dl suolaa yhden rl sijaan. Voinko sen korjata kippaamalla desin sokeria?

Kommentit (16)

Vierailija
1/16 |
15.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä.

Vierailija
2/16 |
15.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä, samalla tavalla kuin suklaalevy ja sipsipussi yhdellä kertaa. Mahalaukussa kumoavat toisensa, etkä liho. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/16 |
15.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä, ihankuin viina ja vesikin.

Vierailija
4/16 |
15.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Anna mennä vaan XD

Vierailija
5/16 |
15.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mihin reseptiin tulee edes se 1rl suolaa?

Vierailija
6/16 |
15.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuollaista vahinkoa kuin ap on melko mahdoton tehdä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/16 |
15.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä. Tasamitoin pitää olla. Eli 3 palaa sokeriakin neutralisoidaan kahvissa 3tl suolalla.

Vierailija
8/16 |
15.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tuollaista vahinkoa kuin ap on melko mahdoton tehdä.

Iso vuoka makaroonilaatikkoa, en kiireessä ajatellut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/16 |
15.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tottakai, ihan kuten sinappi ja ketsuppi.

Vierailija
10/16 |
15.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos suola on vanhaa, niin voi janottaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/16 |
15.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eivät ole toisiaan kumoavia makuja. Usein molempia voidaan käyttää samassa ruoassa esim. tomaattikastikkeessa pieni sokerimäärä voi viedä tomaatin karvasta makua pois.

Pientä liikasuolaa voi korjata laittamalla kastikkeeseen tai keittoon kokonaisen raa'an perunan, joka sitten imee itseensä liikasuolaa ja voidaan myöhemmin noukkia pois kastikkeesta tai keitosta.

1 dl suolaa yhden ruokalusikan sijasta on aivan liikaa ja ruoka joutaa jätteeksi - ellei nestettä voi vaihtaa ennen ruoan kypsennystä.

Vierailija
12/16 |
15.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ai taas? Kannattaisko sun jo opetella mittayksiköt ja sen lisäksi lukea tähän tyhmään provoosi aiemmin saadut vastaukset?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/16 |
15.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei kukaan niin idiootti ole, että 1dl suolaa laittais

Vierailija
14/16 |
15.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riippuu siitä, missä vaiheessa sen laitoit? Makaronilaatikkoon ei missään vaiheessa tule 1 dl sokeria, joten yritä edes vähän!

Jos ihan oikeasti on tullut laitetuksi noin mahdoton määrä suolaa niin, että se ei ole liuennut, voi yrittää pelastaa huuhtelemalla ruoka-ainekset. Jos se suola on lisätty sokerin sijasta taikinaan, ei mitään ole enää tehtävissä. Olen kokeillut ...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/16 |
15.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mihin reseptiin tulee edes se 1rl suolaa?

Täh? Suolakurkkuihin, 1 rl suolaa per 1 l vettä. Siis todellakin ruokalusikallinen.

Vierailija
16/16 |
15.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

No ei todellakaan kumoa.