Neutralisoivatko sokeri ja suola toisensa
Laitoin vahingossa 1dl suolaa yhden rl sijaan. Voinko sen korjata kippaamalla desin sokeria?
Kommentit (16)
Kyllä, samalla tavalla kuin suklaalevy ja sipsipussi yhdellä kertaa. Mahalaukussa kumoavat toisensa, etkä liho.
Mihin reseptiin tulee edes se 1rl suolaa?
Tuollaista vahinkoa kuin ap on melko mahdoton tehdä.
Kyllä. Tasamitoin pitää olla. Eli 3 palaa sokeriakin neutralisoidaan kahvissa 3tl suolalla.
Vierailija kirjoitti:
Tuollaista vahinkoa kuin ap on melko mahdoton tehdä.
Iso vuoka makaroonilaatikkoa, en kiireessä ajatellut.
Tottakai, ihan kuten sinappi ja ketsuppi.
Jos suola on vanhaa, niin voi janottaa.
Eivät ole toisiaan kumoavia makuja. Usein molempia voidaan käyttää samassa ruoassa esim. tomaattikastikkeessa pieni sokerimäärä voi viedä tomaatin karvasta makua pois.
Pientä liikasuolaa voi korjata laittamalla kastikkeeseen tai keittoon kokonaisen raa'an perunan, joka sitten imee itseensä liikasuolaa ja voidaan myöhemmin noukkia pois kastikkeesta tai keitosta.
1 dl suolaa yhden ruokalusikan sijasta on aivan liikaa ja ruoka joutaa jätteeksi - ellei nestettä voi vaihtaa ennen ruoan kypsennystä.
Ai taas? Kannattaisko sun jo opetella mittayksiköt ja sen lisäksi lukea tähän tyhmään provoosi aiemmin saadut vastaukset?
Ei kukaan niin idiootti ole, että 1dl suolaa laittais
Riippuu siitä, missä vaiheessa sen laitoit? Makaronilaatikkoon ei missään vaiheessa tule 1 dl sokeria, joten yritä edes vähän!
Jos ihan oikeasti on tullut laitetuksi noin mahdoton määrä suolaa niin, että se ei ole liuennut, voi yrittää pelastaa huuhtelemalla ruoka-ainekset. Jos se suola on lisätty sokerin sijasta taikinaan, ei mitään ole enää tehtävissä. Olen kokeillut ...
Vierailija kirjoitti:
Mihin reseptiin tulee edes se 1rl suolaa?
Täh? Suolakurkkuihin, 1 rl suolaa per 1 l vettä. Siis todellakin ruokalusikallinen.
Kyllä.