Marinoitu kananfilee: auttakaa aloittelijaa
Jos ostan kaupasta valmiiksi marinoituja kananfileitä, tarvitseeko niiden lisäksi jonkun kastikkeen riisin lisäksi?
Olen vasta-alkava kokki.
Kommentit (17)
Tarvitset. Se marinadi ei ole kastike, vaan se on tarkoitus pyyhkiä fileistä pois ennen paistoa. Saat kastikkeen ihan vaikka keittämällä kokoon kuohukermaa, johon voit lisätä kanaliemikuution ja haluamiasi mausteita.
Se marinadi on tarkoitettu maustamaan lihaa. Se on jo maustunut, kun sitä aletaan valmistamaan.
Ei se fileiden paisto edes onnistuisi, jos ne yrittäisi marinadin kanssa paistaa. Ei tulisi minkäänlaista paistopintaa vaan liha vaan kiehuisi, mikä ei todellakaan ole tarkoitus.
Niin...mutta mitä tuo poispyyhkiminen tarkoitti? Millä välineellä?
Sori, en ole koskaan valmistanut paljon mitään muuta kuin puuroa kattilassa ja perunoita keittänyt.
ap
[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 16:41"]
Niin...mutta mitä tuo poispyyhkiminen tarkoitti? Millä välineellä?
Sori, en ole koskaan valmistanut paljon mitään muuta kuin puuroa kattilassa ja perunoita keittänyt.
ap
[/quote]
Mies on kokki eikä pyyhi pois mitään marinadeja, enkä minäkään. Ihan hyvää tulee silti.
Kiitos. Onko vielä muita kastikeideoita, yksinkertaisia sellaisia? :)
ap
[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 17:29"]
Kiitos. Onko vielä muita kastikeideoita, yksinkertaisia sellaisia? :)
ap
[/quote]
1 dl vettä
1 rkl vehnäjauhoja
2 dl Arla Ruokakerma Kanalle, Curry & Chili
1 tl soijakastiketta
1 rkl kuivattua persiljaa
mustapippuria
Mittaa kattilaan kylmä vesi ja vehnäjauhot. Sekoita vispilällä tasaiseksi. Lisää ruokakerma. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen 2-3 minuuttia. Mausta soijalla ja mustapippurilla. Lisää joukkoon kuivattu persilja.
[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 17:29"]
Kiitos. Onko vielä muita kastikeideoita, yksinkertaisia sellaisia? :)
ap
[/quote]
Kaikista helpoin on tuo (ruoka)kerman laitto, myös maustamaton käy. Myös perinteinen jauhosuurus + vesi käy.
Minä en yleensä tee kastikkeita, jos liha on marinoitua. Riisin joukkoon heitän kanaliemikuution. Ihan on riittänyt näin.
Ruokakerma kypsien kanojen sekaan ja anna kiehua vähän aikaa. Sillä tulee hyvää ja helposti.
Kiitos!
Erityisesti n:o 12:lle,tein kastikkeen tuolla ohjeella, hyvää tuli!
ap
Ihan vinkkinä vaan että ruoka ei aina vaadi mitään ihme kastiketta. Ethän syö grilliherkkujakaan kastikkeen kanssa.
Mä ihan pesen sen marinadin pois hanan alla. Sehän palaa kiinni pannuun jos sitä jää lihan pintaan. Kuivaan sitten talouspaperilla ennen paistamista.
Helppo on ostaa vaikka valmiiksi maustettu valion kerma ja kaataa se pannuun, sitten kun fileet on paistettu kypsäksi. Siinä on jonkunlainen pikakastike.