Tutkimus: suuret D-vitamiiniannokset eivät näytä ehkäisevän syöpää tai valtimotauteja
Tutkimus: suuret D-vitamiiniannokset eivät näytä ehkäisevän syöpää tai valtimotauteja
https://yle.fi/uutiset/3-12260367
Mikä tarkoittaa juuri sitä, että D-vitamiini ei paranna immuunipuolustuksen toimintaa. Se on immuunosuppressiivinen sekosteroidi, joka toimii kortisonin tavoin. Annokset tutkimuksessa olivat myös suhteellisen suuria, eli 1600 IU ja 3200 IU päivässä (40-80 mikrogrammaa).
Tätä rotanmyrkkyä laitetaan myös maitoon, mikä pitäisi välittömästi lopettaa. D-vitamiinia laitetaan rotanmyrkkyyn, koska se on isoina annoksina myrkyllistä immuunipuolustukselle.
Joskus Suomessa myös vauvoille annettiin isoja annoksia D-vitamiinia, eli 1940-luvulla 100 mikrogramma, ja tuloksena oli lapsilla erilaiset allergiat, ja atooppinen ihottuma myöhemmällä iällä. Onneksi tämä käytäntö lopetettiin.
Kommentit (14)
Niin totta, löysin myös jutun, jossa sanotaan että D-vitamiini ei auta myöskään diabeteksen ehkäisyssä.
D-vitamiinilisät eivät ehkäise diabetesta
https://www.is.fi/terveys/art-2000006202847.html
Vierailija kirjoitti:
Miksi mennään ääripäästä toiseen? Liian pieni tai liian iso annos ei ole hyväksi. Kohtuus kaikessa on terveellistä.
Jo avauksen perusteella voisi luulla, ettei muita kuin ääripäitä ole olemassakaan...
huom. "... jos elimistön D-vitamiinitaso jo valmiiksi hyvä"
Käykääpä mittauttamassa oma tasonne. Oletteko edes viitearvon alarajalla?
Te olette vetäneet D-vitamiinia siinä uskossa että terveytenne paranee, asia on juurikin päinvastoin. Mahtaa olla vaikeaa tunnustaa virheenne. D-vitamiinia on myyty propagandapuheella, esim. jenkeissä markkinoitu jonakin "sunshine"-vitamiinina. Vaikka kyse ei ole vitamiinista, ja auringonvalo on aina haitallista sen sisältämän UV-säteilyn vuoksi joka vanhentaa ihoa.
MS-taudin osalta on paljon näyttöä siitä, että D-vitamiinin riittävän korkea taso alentaa sairastumisriskiä. Monilla perusterveillä on tietämättään alhainen D-vitamiinitaso.
Saatuani MS-diagnoosin D-vitamiinitasoni mitattiin verikokeella, ja se oli hyvällä tasolla. Silti sairastuin.
Käytän kuitenkin varmuuden vuoksi säännöllisesti ympäri vuoden D3-lisää. Kesällä 50 mcg, muulloin 100 mcg. Haluan varmistaa, että se pysyykin hyvällä tasolla.
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/
Ja nämä on vetäny valtavia määriä dd-vitamiinia kuvitrlleen että se ehkäisee koronaa ja vakavaa tautimuotoa 😂
D-vitamiini on yksi niistä ensiavuista mitä koronaan sairastuneelle annetaan sairaalassa, koska melkein kaikilla sinne joutuvilla potilailla on alhaiset d-vitamiinit. Kohtuus kaikessa. Liian vähän sairastuttaa, liika sairastuttaa myös. Näin on kaikkien aineiden suhteen, jopa vesi on myrkkyä liiallisuuksina.
Faith kirjoitti:
MS-taudin osalta on paljon näyttöä siitä, että D-vitamiinin riittävän korkea taso alentaa sairastumisriskiä. Monilla perusterveillä on tietämättään alhainen D-vitamiinitaso.
Saatuani MS-diagnoosin D-vitamiinitasoni mitattiin verikokeella, ja se oli hyvällä tasolla. Silti sairastuin.
Käytän kuitenkin varmuuden vuoksi säännöllisesti ympäri vuoden D3-lisää. Kesällä 50 mcg, muulloin 100 mcg. Haluan varmistaa, että se pysyykin hyvällä tasolla.
Isot annokset D-vitamiinia ovat immunosuppressiivisia, ja auttavat toki MS-taudin akuutteihin oireisiin. Kuten metyyliprednisoloni, mutta sehän ei ole mikään terveystuote sekään. Isot annokset kortisonia sekoittavat aineenvaihdunnan, ja lihottavat, tulee diabetes ja kuukasvot.
Mitä vähemmän D-vitamiinia, sitä useammin koronaa. Vitamiinin puutoksesta kärsivistä (seerumissa alle 20 ng/ml) koronatesti oli positiivinen 12,5 %:lla, arvoilla 30–34 ng/ml 8,1 %:lla ja arvoilla yli 55 ng/ml 5,9 %:lla. Eli ääripäitä verrattaessa matalat D-vitamiiniarvot tuplasivat koronatartunnan riskin.
Faith kirjoitti:
MS-taudin osalta on paljon näyttöä siitä, että D-vitamiinin riittävän korkea taso alentaa sairastumisriskiä. Monilla perusterveillä on tietämättään alhainen D-vitamiinitaso.
Saatuani MS-diagnoosin D-vitamiinitasoni mitattiin verikokeella, ja se oli hyvällä tasolla. Silti sairastuin.
Käytän kuitenkin varmuuden vuoksi säännöllisesti ympäri vuoden D3-lisää. Kesällä 50 mcg, muulloin 100 mcg. Haluan varmistaa, että se pysyykin hyvällä tasolla.
Ms-taudin osalta ei ole voitu tehdä tutkimusta joka osoittaisi d-vitamiinin vähentävän sairastumisriskiä. Ms-tauti on jokaisella hyvin yksilöllinen. Toinen joutuu pyörätuoliin vuoden sisällä ja toinen ei koskaan. D-vitamiinin yhteyttä sairastumiseen ei voitu osoittaa koska ms-taudin diagnoosi saadaan selville vastas silloin kun tauti on jo edennyt niin pitkälle että potilaalla on oireita.
Sitä ei kielletä että d-vitamiinilla ei olisi hyötyä näissä välittäjäaine sairauksissa, mutta sairastumista se ei estä eikä todennäköisesti vähennäkään.
N
Vierailija kirjoitti:
D-vitamiini on yksi niistä ensiavuista mitä koronaan sairastuneelle annetaan sairaalassa, koska melkein kaikilla sinne joutuvilla potilailla on alhaiset d-vitamiinit. Kohtuus kaikessa. Liian vähän sairastuttaa, liika sairastuttaa myös. Näin on kaikkien aineiden suhteen, jopa vesi on myrkkyä liiallisuuksina.
Ihan täyttä höpöä. Minä olen se joka sitä ensiapua näissä tapauksissa antaa enkä ole kuullutkaan tällaisesta. Luitko mv-lehdestä 😅
Vierailija kirjoitti:
Mitä vähemmän D-vitamiinia, sitä useammin koronaa. Vitamiinin puutoksesta kärsivistä (seerumissa alle 20 ng/ml) koronatesti oli positiivinen 12,5 %:lla, arvoilla 30–34 ng/ml 8,1 %:lla ja arvoilla yli 55 ng/ml 5,9 %:lla. Eli ääripäitä verrattaessa matalat D-vitamiiniarvot tuplasivat koronatartunnan riskin.
Se on kyllä hyvin tiedossa, että kroonisia sairauksia sairastavilla on yleensä (ei kuitenkaan aina) matalat D-vitamiinitasot, mutta lukuisat tutkimukset ovat osoittaneet, että vaikka D-vitamiinitasoja on saatu ylöspäin D-vitamiinia syömällä, tämä ei ole vaikuttanut suotuisasti terveyteen.
Lihavilla ihmisillä, ja tupakoitsijoilla on suurempi deen tarve, ja vielä kun asutaan maassa jossa deetä ei saa auringosta kuin melko lyhyen ajan vuoden mittaan, niin kyllä deetä pitää syödä jos täälä asuu, toki se arvo on hyvä aina joskus mitata niin tietää missä mennään ja paljonko sitä on tarvetta purkista saada.
Jos aurinkoisten maiden ihmisillä dee arvo on keskimäärin 150, niin miksi suomalaisten pitäisi kärvistellä vähemmällä? Mulla mitattiin ekan kerran elämässä se yli nelikymppisenä (lihava, kalpea, väsynyt) ja arvo oli 19. Kun vakavan puutteen raja on 50. Ja yli 20 vuotta olin lääkäreiltä kysellyt että miksi olen aina näin väsynyt, ja tyrkyttivät masennuslääkkeitä ja sanoivat että laihduta.
Suomalaisilla on myös ongelmia kolesterolin kanssa, ja deen puute johtaa siihen että kolesteroli nousee.
Dee on se joka sammuttaa tulehdukset, se on yksi tärkeä ominaisuus miksi ihmisen pitää saada deetä. Ja siksi se on tärkeä koronan vakavan muodon torjunnassa.
Miksi mennään ääripäästä toiseen? Liian pieni tai liian iso annos ei ole hyväksi. Kohtuus kaikessa on terveellistä.