Milloin sima pitäisi laittaa alulle?
Kommentit (10)
Osaisko joku vastata tohon, että jos haluaa juoda simaa vielä ens sunnuntaina, niin onko liian aikaisin, jos laittais sen nyt alulle? Vai olisko järkevää tehdä kahdessa erässä, eli tänään ekat, jotka ois sit vappuaattona hyviä, ja muutaman päivän päästä loput, jotka menis sit pidempäänkin? Vai teenkö vaan kaiken nyt heti?
Ei se näin äkkiä mee pilalle. Valmistumiseen 4-5 päivää. Sitten säilyy n. Viikon
Saatte suodatettua paremmin mitä aikaisemmin laitatte. Kylmä hidastaa käymistä ja saa hiivan laskeutumaan pohjalle. Hiiva pilaa maun ja mitä enemmän laittaa sitä vaikeampi suodattaa. Pikahiivalla alkoholi muodostuu jo kolmessa päivässä.
Ehtiiko jos laittaa perjantaina alulle?
Tee kaksi annosta, yksi nyt ja toinen myöhemmin.
Ajattelin laittaa to tai pe alulle
Onko liian aikaisin, jos tekee jo huomenna? Onko se sitten jo liian vanhaa, jos haluaa juoda vielä sunnuntaina? Vai pitäisikö tehdä kahdessa erässä?
Me laitettiin tänään. Optimi olisi ollut varmaan keskiviikko-torstai, mutta silloin ei aikataulut anna myöten. Jos sen antaa kypsyä 1 vrk lämpimässä, sitten pullottaa ja laittaa kylmään, niin onhan se vielä vappuna täysin hyvää ja juotavaa.