Hoi superleipojat, apua tarvitaan keksiasiaan!
Eli lupasin leipoa yksiä tiettyjä keksejä, joiden ohje on youtube-videosta. Keksejä pitäisi tehdä noin 15 hengelle, eli ainakin vähintään 30kpl. Ohjeessa oli vain seuraavat ongelmat:
-voin määräksi sanottiin "1 puikko pehmeää voita"
-jauhot ja sokerit ilmaistiin kuppeina.
Kuva videon määristä http://i62.tinypic.com/j75ahc.jpg
Eli kuinka paljon pistäisitte voita? Entäpä sokeria /jauhoja desilitroina? Miten iso taikina pitäisi tehdä, kun yhteen keksiin tulee noin ruokalusikka taikinaa. Vai olisiko teillä joku hyvä suklaahippukeksitaikina-ohje takataskussa, googlesta löytyy vaikka kuinka mutta en tosiaan osaa yhdistellä niitä.
Kommentit (12)
Mites voiko ohjeessa olevan leivontasoodan korvata leivinjauheella vai onko sooda ehdoton?
[quote author="Vierailija" time="17.04.2015 klo 14:54"]
Kuka on Havajilaisen tervetulokomitean päälikkö?
Superleipoika
[/quote]
Samalla asialla minäkin! :D Ja Superleipojan pahin vastustaja: Ultraukuleletyttö!
Jos on perusasiat näin hukassa kannattaisi aloittaa jostain ihan perusohjeesta, jossa on käytetty suomalaisten suosimia mittayksiköitä. Silloin ei myöskään kannattaisi alkaa soveltamaan tai muuttamaan ohjeita.
[quote author="Vierailija" time="17.04.2015 klo 15:09"]Jos on perusasiat näin hukassa kannattaisi aloittaa jostain ihan perusohjeesta, jossa on käytetty suomalaisten suosimia mittayksiköitä. Silloin ei myöskään kannattaisi alkaa soveltamaan tai muuttamaan ohjeita.
[/quote]
Se että en ole ikinä keksejä leiponut tarkoittaa ettei ikinä kannatakaan? Ja kerrotko mitkä perusasiat minultaon hukassa? Ulkomaiset mittayksiköt? Se tuli jo selvitettyä. Ruokasooda vs leivinjauhe? On muuten kynnyskysymys leivonnassa, sen sijaan että käytit aikasi tuon viestisi kirjoittamiseen olisit voinut vastata kysymykseen kun asiasta selkeästi paremmin tiedät. Vai oliko ongelma tämä taikinan määrä? No enpä yleensä joudu isoja määriä tekemään, joten paha arvioida kuinka paljon teen ja paljon ihmiset syövät. Anteeksi etten ole yhtä pro kuin sinä ja kysyn neuvoa. Ja kyllä aion silti leipoa näitä keksejä.
[quote author="Vierailija" time="17.04.2015 klo 14:57"]Mites voiko ohjeessa olevan leivontasoodan korvata leivinjauheella vai onko sooda ehdoton?
[/quote]
http://www.myllynparas.fi/suomi/kuluttajaneuvonta/yleisimmin_kysytyt_kysymykset/aineet_ja_seokset/soodan_korvaaminen_leivinjauheella/
http://kirbiecravings.com/2011/09/nutella-stuffed-chocolate-chip-cookies.html
1 cup = noin 2,5 dl
voin määräksi arvioin 100 grammaa
käyttäisin soodaa leivonnassa
NUTELLA STUFFED CHOCOLATE CHIP COOKIES
INGREDIENTS:
2 cups all-purpose flour
1 teaspoon baking soda
1/2 cup butter
2/3 cup sugar
1/2 cup brown sugar
2 large eggs
1 teaspoon vanilla
1 cup chocolate chips
1/2 cup nutella
DIRECTIONS:
1. Preheat oven to 350 degrees F. In a stand or electric mixer, beat the butter and sugars until light and fluffy. Add eggs and vanilla, continue to beat until well combined.
2. Place flour and baking soda into a bowl; mix to combine then add slowly to wet ingredients along with the chocolate chips.
3. Scoop a large spoonful of dough and flatten it into the palm of your hand. Add in some nutella into the middle, about 1-2 tsp. Then fold cookie dough back up so that it seals and covers the nutella entirely.
4. Bake for about 10-14 minutes or until edges are golden brown. Remove and let cool for a few minutes before serving.
1 puikko voita: n. 135g
1 cup= 2,2 dl