Minkä takia tupakoitsijat eivät itse kasvata tupakkaansa ja valmista savukkeitaan?
Miksi he polttavat korruptoituneen tupakkateollisuuden tuottamia epäilyttäviä kaupattavia savukkeita?
Kommentit (6)
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/tupakkaa-voi-viljell%C3%A…
Alavutelaisella Antti Pellonpäällä on Suomen ainoa tukkumyyjäksi hyväksytty tupakanviljelytila. Itse mies ei polta. Virginiantupakka on sama kasvi, jota kaupoissa myytävät savukkeet sisältävät. Pula-ajan kessu on eri laji. Suomessa tupakan kasvatusta rajoittaa sen vaatima pitkä kasvukausi ja hallanarkuus. Virginiantupakka ei kestä yhtään pakkasta. Hyvin pienikokoiset siemenet kylvetään viimeistään maaliskuussa. Taimet voi istuttaa ulos kesäkuussa, kun hallanvaara on ohi.
Pellonpäällä oli aiemmin lampaitakin. Sittemmin lampola on valjastettu tupakantaimien kasvattamiseen ja ylimääräiset pellot on vuokrattu pois. Tupakan viljely omaan käyttöön on sallittua, mutta myyntiin tarvitaan joko tukku- tai vähittäismyyntilupa. Pellonpällä on tukkumyyntilupa.
Lakimuutos lopetti aikeet purutupakan eli mällin sekä nenänuuskan valmistuksesta.
Sitä voi laajasti ihmetellä.
Samoin kuin miksi eivät vegaanit kasvata kauramaitoaan. Miksi vegaanit tekevät ruokiaan lihannäköisiksi.
Kasvin vaativuus lienee syynä, ennenkasvatettiin paremmin hallaa sietävää kessua.
Kessu oli aromiltaan kuulemma hyvin erilainen kuin virginiantupakka.
Kessua poltettiin paremman puutteessa.
Näin kertoi isä, joka on syntynyt 1940.
Kessun haju kuulemma oli tympeä tuoksuvaan ostotupakkaan verrattuna.
Oliko syy kasvissa vai käsittelyssä, en tiedä.
Mahorkan haju kuuluu olevan paha, mahorkka lienee kessua?
Olisipa mukava kääriä sätkää omasta tupakasta. En polta mutta tekisi mieli.
Nuuskaan kai jengi jo kasvattaa raaka-ainetta.