K-Kauppa: Lihapyöryköiden koostumus: Lihapitoisuus 0%
Kesko tuottaa meille HERKKUA.
http://yle.fi/uutiset/lihapyorykoiden_outo_koostumus_lihapitoisuus_nolla_prosenttia/7855104
Elintarvikkeiden lihaprosentti ei aina anna täyttä kuvaa tuotteiden sisällöstä. Esimerkiksi Ruokakesko markkinoi nettisivuillaan lihapyöryköitä, joiden lihapitoisuus oli tuoteselosteen mukaan pyöreä nolla. Käytännössä pyöryköissä on possua ja kanaa, mutta niin sanottuja jämäpaloja ei saa kutsua lihaksi. Ruokakesko poisti pyöryköistä liha-sanan nettisivuiltaan maanantaina.
Lihapyöryköissä on perinteisesti käytetty vaihtelevia osia eläinten ruhoista. Niin tehdään nykyäänkin, mutta joidenkin pyöryköiden nimestä on jouduttu tiputtamaan liha pois.
– Koneellisesti eroteltua lihaa ei saa kutsua lihaksi. Se erotellaan luusta mekaanisesti puristamalla sen jälkeen, kun ruhosta on poistettu veitsellä leikaten ne osat, jotka saa lihaksi määritellä, kertoo Ruokakeskon tuotetutkimuspäällikkö Heta Rautpalo.
Esimerkiksi Ruokakeskon valikoimasta löytyy pyöryköitä, joiden lihapitoisuudeksi on määritelty tuoteselosteessa nolla prosenttia. Pyöryköissä on kuitenkin kanaa ja possua. Rautpalon mukaan kuluttajia ei pyritä johtamaan harhaan.
– Pyöryköissä on näitä lihaan verrattavia ainesosia 52 prosenttia. Nykyisen lainsäädännön mukaan niissä ei kuitenkaan ole sellaisia lihan osia, joita saa lihaksi kutsua.
"Johonkin nekin kannattaa käyttää"
Heta Rautpalo kokee koko ruhon käyttämisen hyödylliseksi. Se mahdollistaa myös huokeampien tuotteiden tarjoamisen.
– Johonkin nekin ainekset kannattaa käyttää ja ne sopivat hyvin tällaisiin jauhettuihin lihatuotteisiin.
Ruokakeskon nettisivuilla pyöryköitä oli nimitetty virheellisesti lihapyöryköiksi. Tilanne korjattiin maanantaina.
Kommentit (34)
[quote author="Vierailija" time="10.03.2015 klo 11:56"]Voi teitä nykyajan mammoja. K-kaupan tiskiltä saa hyvää jauhelihaa ja vääntää siitä itse, mutta taitaa mennä sormi suuhun nyky naisilla. m34
[/quote]
Ne on tottunu tunkeen mikroon kaiken.
A vot!
[quote author="Vierailija" time="10.03.2015 klo 14:16"]Huh, onneksi teen pyörykkäni itse. On muuten hyviä verrattuna kaupan vastaaviin.
[/quote]sama juttu, ikinä en ole esim. kaupan maksalaatikkoa maistanut
Kyllä Kesko läskärit tietää: ei mitään rasvaisia lihoja moisille otuksille!
[quote author="Vierailija" time="10.03.2015 klo 10:00"]
Minusta on vain hyvä, että eläimestä hyödynnetään myös se liha, jota ei saa käsin irti. Lihapullat ja makkarat ovat perinteinen tapa syödä ruhonosia, jotka eivät piffiä tai potkaa. Luuytimen altaisen herkunkin soisi nousevan uuteen suosioon.
[/quote]
Juuti näin, tosin itse olen tehnyt jo pitemmän aikaa kaikki lihapullat ja jauhelihapihvit itse. Maistuvatkin paremmalta mitä einekset!
Turhaa kitisette valmisruuista.
En ymmärrä koneellisesti eroteltua lihaa. Ensiksi siis veitsillä leikellään aidot lihat irti. Sen jälkeen LUISTA puristetaan 'lihat' koneellisesti irti. Luissahan ei ole lihaa mutta niissä voisi olla luuydintä. Sitäkö kutsutaan lihaksi, koneellisesti eroteltu liha? onko se luuydintä tms luiden nesteitä?
0% lihaa. NAM.
Suomalaisille kyllä yritetään syöttää todellista skeidaa. Kuka viitsii tuollaista 'ruokaa' ostaa.
[quote author="Vierailija" time="10.03.2015 klo 09:53"]
Suomalaisille kyllä yritetään syöttää todellista skeidaa. Kuka viitsii tuollaista 'ruokaa' ostaa.
[/quote]
Suomalaiset :)
[quote author="Vierailija" time="10.03.2015 klo 09:49"]
En ymmärrä koneellisesti eroteltua lihaa. Ensiksi siis veitsillä leikellään aidot lihat irti. Sen jälkeen LUISTA puristetaan 'lihat' koneellisesti irti. Luissahan ei ole lihaa mutta niissä voisi olla luuydintä. Sitäkö kutsutaan lihaksi, koneellisesti eroteltu liha? onko se luuydintä tms luiden nesteitä?
[/quote]
Veitsellä ei saada kaikkea lihaa irti siitä luusta. Varsinkin kun homma tehdään nopesti liukuhihnatyänä, ei siinä ole aikaa kovin huolella kaikkea lihaa luusta poistaa.Tietäisit tämän jos olisit joskus lihaa leikannut. Ne jämälihat sitten puristetaan koneella irti. Käytännössä ne on ihan sitä samaa lihaa mitä veitselläkin leikataan. Sitä ei vaan lainsäädännön mukaan saa sanoa lihaksi. Kotioloissa niistä luista usein keitetään lihalientä tai laitetaan lihasoppaan.
[quote author="Vierailija" time="10.03.2015 klo 09:53"]
Suomalaisille kyllä yritetään syöttää todellista skeidaa. Kuka viitsii tuollaista 'ruokaa' ostaa.
[/quote]
Mitä ihmeen skeidaa? Se liha on ihan sitä samaa lihaa mitä veitsellä irrotetaan. Idiotismia on se, että sitä ei saa sanoa lihaksi.
[quote author="Vierailija" time="10.03.2015 klo 09:53"]
Suomalaisille kyllä yritetään syöttää todellista skeidaa. Kuka viitsii tuollaista 'ruokaa' ostaa.
[/quote]
Ne, joiden mielestä se on "ihan hyvää" :( Oikeasti tämä maa on täynnä ihmisiä joille on ihan sama mitä he itse tai muut syövät. Pääasia, että se on halpaa tai ilmaista (kouluruoka). Ruoasta ei saa valittaa ja kaikki mitä meille tarjotaan on aivan varmasti hyvää koska eihän Suomessa huijata ketään.
Llihaan verrattavat aineet mahtavat todellisuudessa olla
- Ne on tosiaan makkarasäädöksessä määritelty eli lihaan verrattavia aineita ovat koneellisesti eroteltu liha, silava, kamara, siipikarjannahka ja päänliha.
---
Koneellisesti erotettu liha
Luusta mekaanisesti puristamalla erotettu liha-aines, joka jää jäljelle kun ruhosta on poistettu kaikki veitsellä leikattava lihas. Siitä käytetään myös nimeä prässiliha tai prässätty liha.
Silava
sian ihon alta löytyvä rasva.
Kamara
Lihavalmisteissa kamara tarkoittaa sian syötävää nahkaa, josta on teurastuksen yhteydessä poistettu nahan pintakerros (orvaskesi) ja karvat kalttaamalla.
Minusta on vain hyvä, että eläimestä hyödynnetään myös se liha, jota ei saa käsin irti. Lihapullat ja makkarat ovat perinteinen tapa syödä ruhonosia, jotka eivät piffiä tai potkaa. Luuytimen altaisen herkunkin soisi nousevan uuteen suosioon.
[quote author="Vierailija" time="10.03.2015 klo 09:55"]
[quote author="Vierailija" time="10.03.2015 klo 09:49"]
En ymmärrä koneellisesti eroteltua lihaa. Ensiksi siis veitsillä leikellään aidot lihat irti. Sen jälkeen LUISTA puristetaan 'lihat' koneellisesti irti. Luissahan ei ole lihaa mutta niissä voisi olla luuydintä. Sitäkö kutsutaan lihaksi, koneellisesti eroteltu liha? onko se luuydintä tms luiden nesteitä?
[/quote]
Veitsellä ei saada kaikkea lihaa irti siitä luusta. Varsinkin kun homma tehdään nopesti liukuhihnatyänä, ei siinä ole aikaa kovin huolella kaikkea lihaa luusta poistaa.Tietäisit tämän jos olisit joskus lihaa leikannut. Ne jämälihat sitten puristetaan koneella irti. Käytännössä ne on ihan sitä samaa lihaa mitä veitselläkin leikataan. Sitä ei vaan lainsäädännön mukaan saa sanoa lihaksi. Kotioloissa niistä luista usein keitetään lihalientä tai laitetaan lihasoppaan.
[/quote]
Mene kertomaan ranskalaisille tai kelle vaan huippukokille että se puristettu liha on IHAN SAMAA tavaraa kuin varsinainen liha.
Tyhmiä ovat kun eivät ole ymmärtäneet tuota vielä.
[quote author="Vierailija" time="10.03.2015 klo 09:55"]
[quote author="Vierailija" time="10.03.2015 klo 09:49"]
En ymmärrä koneellisesti eroteltua lihaa. Ensiksi siis veitsillä leikellään aidot lihat irti. Sen jälkeen LUISTA puristetaan 'lihat' koneellisesti irti. Luissahan ei ole lihaa mutta niissä voisi olla luuydintä. Sitäkö kutsutaan lihaksi, koneellisesti eroteltu liha? onko se luuydintä tms luiden nesteitä?
[/quote]
Veitsellä ei saada kaikkea lihaa irti siitä luusta. Varsinkin kun homma tehdään nopesti liukuhihnatyänä, ei siinä ole aikaa kovin huolella kaikkea lihaa luusta poistaa.Tietäisit tämän jos olisit joskus lihaa leikannut. Ne jämälihat sitten puristetaan koneella irti. Käytännössä ne on ihan sitä samaa lihaa mitä veitselläkin leikataan. Sitä ei vaan lainsäädännön mukaan saa sanoa lihaksi. Kotioloissa niistä luista usein keitetään lihalientä tai laitetaan lihasoppaan.
[/quote]
Onko alapeukuttajat tosiaan noin vieraantuneita elämästä? Näinhän tämä asia todellakin menee. Pitäiskö eläimiä todellakin kasvattaa ja tappaa paljon enemmän? Ihan vaan siksi ettei ihmisille kelpaa kuin fileet? Kestääkö tämä maapallo sellaisen tuhlaamisen? Tottakai eläimestä hyödynnetään kaikki mahdollinen, näin on toimittu jo vuosituhansien ajan. Vasta nykyaikana on menty siihen ettei ns. huonommat ruhon osat enää kelpaa. Olis aivan älyvapaata leikata luista vaan osa ja heittää ihan hyvää, syötävää lihaa hukkaan. Jos te pystytte syämään sen veitsellä leikatun lihan niin te pystytte syömään sen koneellisesti irroitetun lihan. Se on ihan sitä samaa lihaa. Ei se skeidaksi muutu.
jämäosissa on paljon kollageenia, joka on hyväksi iholle. En näe mitään vikaa siinä, että eläinparka käytetään edes huolellisesti, jos sitä kerran on pakko syödä. Mua niiiiiiiin ällöttää sellaiset ihmiset, jotka ovat oman elämänsä kuninkaallisia ja ajattelevat, että "vain parasta minulle". Voi viulu. Mä syön mielelläni kanapullia, ovat hyviä. Vetäkää te säälittävyydet sitä brasilialaista sisäfilettä joka päivä. Se yleensä kaltaisillenne ihmisille on se ainoa, jossa voitte kuvitella, että teillä on oikeus vaatia maailmalta vain parasta! Luuserit.
[quote author="Vierailija" time="10.03.2015 klo 10:04"]
jämäosissa on paljon kollageenia, joka on hyväksi iholle. En näe mitään vikaa siinä, että eläinparka käytetään edes huolellisesti, jos sitä kerran on pakko syödä. Mua niiiiiiiin ällöttää sellaiset ihmiset, jotka ovat oman elämänsä kuninkaallisia ja ajattelevat, että "vain parasta minulle". Voi viulu. Mä syön mielelläni kanapullia, ovat hyviä. Vetäkää te säälittävyydet sitä brasilialaista sisäfilettä joka päivä. Se yleensä kaltaisillenne ihmisille on se ainoa, jossa voitte kuvitella, että teillä on oikeus vaatia maailmalta vain parasta! Luuserit.
[/quote]
Sit ne ostaa sen kollageenin kalliissa voidepurkissa :D:D
[quote author="Vierailija" time="10.03.2015 klo 09:56"]
[quote author="Vierailija" time="10.03.2015 klo 09:53"]
Suomalaisille kyllä yritetään syöttää todellista skeidaa. Kuka viitsii tuollaista 'ruokaa' ostaa.
[/quote]
Mitä ihmeen skeidaa? Se liha on ihan sitä samaa lihaa mitä veitsellä irrotetaan. Idiotismia on se, että sitä ei saa sanoa lihaksi.
[/quote]
Ne valmiit lihapullat itsessään ovat ihan sontaa, ei se "liha" mikä siinä on.
Itse käytän hyväkseni kaikkia ruhon osia luita myöten.
[quote author="Vierailija" time="10.03.2015 klo 10:00"]Minusta on vain hyvä, että eläimestä hyödynnetään myös se liha, jota ei saa käsin irti. Lihapullat ja makkarat ovat perinteinen tapa syödä ruhonosia, jotka eivät piffiä tai potkaa. Luuytimen altaisen herkunkin soisi nousevan uuteen suosioon.
[/quote]
Selitä siinä. Eli voisit vedellä pelkkää nahkaa ja rustoa ja ties mitä sorkkia lautasella kun Hk: n edustaja tai Euroshopperin edustaja sulle tarjoaa?
Silvuplee..