Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miten valmistat kanan?

Vierailija
07.02.2015 |

Ihan tavallisen kanan jota tarjoat esim. riisin kanssa. Siis miten teet "arkikanan"? Kastikkeessa, pelkästään? Mausteet?

Kommentit (14)

Vierailija
1/14 |
07.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vettä vatiin, sinne riisiä ja koivet päälle tai rintapalat. Ei muutaku chiliä, suolaa ja uunii tunniks...

Vierailija
2/14 |
07.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sipaisin rintafileiden pintaan öljyä, pirskottelin vähän sitruunamehua ja sekalainen kasa mausteita (currya, chilijauhetta, cayenepippuria, suolaa ja valkosipulijauhetta muistaakseni viimeksi) ja fileet vuokaan ja uuniin. Kylkeen fetasalaattia, hyvin toimi. Ylijääneistä fileistä tein seuraavana päivänä kanakeiton ja hyvää oli sekin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/14 |
07.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hieron märäksi ja valmis on

Vierailija
4/14 |
07.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihan arkisena päivänä panen kanaan yhden pään, yhden nokat, yleensä pari silmää (joskus vain yhden), yhden ropan sekä fiiliksen mukaan siipiä ja koipia. En muuta.

Vierailija
5/14 |
07.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kanan suikaleista esim wokki, kanakeitto(esim bataatti-kookos-kanakeitto), kastike(currykastike, kermakastike, aurajuustokastike, pinaatti-vuohenjuustokastike). Kanankoivet marinoin (tai ostan valmiiksi marinoidut) ja uunissa riisipedillä tai ilman. Rintafileet paistan pannulla ja syödään riisin ja sweet-chilisoossin kanssa. Tai jonku kermaviilikastikeen kanssa. Joskus käärin rintafileet pekoniin jja uuniin.

meillä menee paljon kanaa joten koitan keksiä vaihtelua. Uusimpana olen tehnyt broilerin jauhelihasta pyöryköitä tai pihvejä. 

Tavallisin ruoka on varmaan tuo currykastike, siis paistetaan fileesuikaleet pannulla päälle 1-2 rkl vehnäjauhoja ja saman verran currya. Suolaa. Hieman sipulijauhetta. Vettä ja haudutus 10min. Lopuksi purkillinen ananasmurskaa tai-paloja sekä n 1dl kermaa. 

Vierailija
6/14 |
07.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sperman roiskeita päälle ja tarjoilu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/14 |
07.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="07.02.2015 klo 19:52"]

Kanan suikaleista esim wokki, kanakeitto(esim bataatti-kookos-kanakeitto), kastike(currykastike, kermakastike, aurajuustokastike, pinaatti-vuohenjuustokastike). Kanankoivet marinoin (tai ostan valmiiksi marinoidut) ja uunissa riisipedillä tai ilman. Rintafileet paistan pannulla ja syödään riisin ja sweet-chilisoossin kanssa. Tai jonku kermaviilikastikeen kanssa. Joskus käärin rintafileet pekoniin jja uuniin.

meillä menee paljon kanaa joten koitan keksiä vaihtelua. Uusimpana olen tehnyt broilerin jauhelihasta pyöryköitä tai pihvejä. 

Tavallisin ruoka on varmaan tuo currykastike, siis paistetaan fileesuikaleet pannulla päälle 1-2 rkl vehnäjauhoja ja saman verran currya. Suolaa. Hieman sipulijauhetta. Vettä ja haudutus 10min. Lopuksi purkillinen ananasmurskaa tai-paloja sekä n 1dl kermaa. 

[/quote]

 

niin kusyit mausteit.. Wokkiin laitan esim suola pippuri, soijakastike(tai osterikastike esim), inkivääri(tuore tai tahna), limeä tai sitruunaa hieman. Tai sitten suola, pippuri, sweet chili soossia reilusti ja kookosmaitoa.  Pakastewokkisekoituksia käytän enimmäkseen, niissähän on osa valmiiksi maustettuja.. 

Aurajuusto tms kastikkeeseen usein vain suola, pippuri kun siitä juustosta tulee kivasti makua. 

Kanankoivet marinoin esim hunaja-soijakastike-mustapippuri-paprika-sitruunamehu

rintafileet maustan yleensä vain suolalla ja pippurilla. 

Broilerin jauhelihaan oon laittanu esim sipulijauhe-soijakastike-pippuri-paprika tai jos tykkää itämaisemmasta niin curry/kurkuma-valkosipulijauhe-sipulijauhe-chilijauhe-suola

Vierailija
8/14 |
07.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="07.02.2015 klo 19:52"]

Kanan suikaleista esim wokki, kanakeitto(esim bataatti-kookos-kanakeitto), kastike(currykastike, kermakastike, aurajuustokastike, pinaatti-vuohenjuustokastike). Kanankoivet marinoin (tai ostan valmiiksi marinoidut) ja uunissa riisipedillä tai ilman. Rintafileet paistan pannulla ja syödään riisin ja sweet-chilisoossin kanssa. Tai jonku kermaviilikastikeen kanssa. Joskus käärin rintafileet pekoniin jja uuniin.

meillä menee paljon kanaa joten koitan keksiä vaihtelua. Uusimpana olen tehnyt broilerin jauhelihasta pyöryköitä tai pihvejä. 

Tavallisin ruoka on varmaan tuo currykastike, siis paistetaan fileesuikaleet pannulla päälle 1-2 rkl vehnäjauhoja ja saman verran currya. Suolaa. Hieman sipulijauhetta. Vettä ja haudutus 10min. Lopuksi purkillinen ananasmurskaa tai-paloja sekä n 1dl kermaa. 

[/quote]

 

Mistä saa ostettua kanan suikaleita? En ole mistään kaupasta löytänyt. Joistakin löytyy pakasteena kokonaisena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/14 |
07.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="07.02.2015 klo 20:07"]

[quote author="Vierailija" time="07.02.2015 klo 19:52"]

Kanan suikaleista esim wokki, kanakeitto(esim bataatti-kookos-kanakeitto), kastike(currykastike, kermakastike, aurajuustokastike, pinaatti-vuohenjuustokastike). Kanankoivet marinoin (tai ostan valmiiksi marinoidut) ja uunissa riisipedillä tai ilman. Rintafileet paistan pannulla ja syödään riisin ja sweet-chilisoossin kanssa. Tai jonku kermaviilikastikeen kanssa. Joskus käärin rintafileet pekoniin jja uuniin.

meillä menee paljon kanaa joten koitan keksiä vaihtelua. Uusimpana olen tehnyt broilerin jauhelihasta pyöryköitä tai pihvejä. 

Tavallisin ruoka on varmaan tuo currykastike, siis paistetaan fileesuikaleet pannulla päälle 1-2 rkl vehnäjauhoja ja saman verran currya. Suolaa. Hieman sipulijauhetta. Vettä ja haudutus 10min. Lopuksi purkillinen ananasmurskaa tai-paloja sekä n 1dl kermaa. 

[/quote]

 

Mistä saa ostettua kanan suikaleita? En ole mistään kaupasta löytänyt. Joistakin löytyy pakasteena kokonaisena.

[/quote]Ootko pikkasen uusavuton. Tietenkin se kana suikaloidaan ihan itse veitsellä.

Vierailija
10/14 |
07.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="07.02.2015 klo 20:10"]

[quote author="Vierailija" time="07.02.2015 klo 20:07"]

[quote author="Vierailija" time="07.02.2015 klo 19:52"]

Kanan suikaleista esim wokki, kanakeitto(esim bataatti-kookos-kanakeitto), kastike(currykastike, kermakastike, aurajuustokastike, pinaatti-vuohenjuustokastike). Kanankoivet marinoin (tai ostan valmiiksi marinoidut) ja uunissa riisipedillä tai ilman. Rintafileet paistan pannulla ja syödään riisin ja sweet-chilisoossin kanssa. Tai jonku kermaviilikastikeen kanssa. Joskus käärin rintafileet pekoniin jja uuniin.

meillä menee paljon kanaa joten koitan keksiä vaihtelua. Uusimpana olen tehnyt broilerin jauhelihasta pyöryköitä tai pihvejä. 

Tavallisin ruoka on varmaan tuo currykastike, siis paistetaan fileesuikaleet pannulla päälle 1-2 rkl vehnäjauhoja ja saman verran currya. Suolaa. Hieman sipulijauhetta. Vettä ja haudutus 10min. Lopuksi purkillinen ananasmurskaa tai-paloja sekä n 1dl kermaa. 

[/quote]

 

Mistä saa ostettua kanan suikaleita? En ole mistään kaupasta löytänyt. Joistakin löytyy pakasteena kokonaisena.

[/quote]Ootko pikkasen uusavuton. Tietenkin se kana suikaloidaan ihan itse veitsellä.

[/quote]

 

No on sekin hommaa. Kauhean vähän tulee suikalaita niistä pakastekanoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/14 |
07.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen yleensä keiton maustamattomasta broilerin fileesuikaleesta ja lisäksi laitan:

- nuudeleita, tomaattimurskaa, porkkanaa

- chiliä, currya, rosmariinia, soijaa, sipulia

- kanaliemikuution ja valkosipulijauhetta

Vierailija
12/14 |
07.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riippu siitä mikä kananruho osa on kyseessä ? Kokonainen, paksufile, reisikoipi, suikale ja jne..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/14 |
07.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

"Jamie oliver" tyylillä. En kyllä jaksa hakata niitä "mureiksi". Paistan kuumalla pannulla öljyssä, mausteina mustapippuri suola ja paprikajauhe. Sillain että tulee ihana "rapsakka" pinta. Mehevä sisältä. Lisukkeena joku hyvä salaatti, lapsille tummaa riisiä.

Vierailija
14/14 |
07.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="07.02.2015 klo 19:24"]Vettä vatiin, sinne riisiä ja koivet päälle tai rintapalat. Ei muutaku chiliä, suolaa ja uunii tunniks...
[/quote]
arkisin myös minä teen juurikin näin, jopa suikaleet kaadan raakana riisipedin päälle uuniin. Säästyy pannuntiskaukselta, vuoan voi pestä tiskikoneessa. Voi laittaa veden sekaan lorauksen kermaa tai purkin kookosmaitoa, suolaa ja currya. Purkki maissia riisin sekaan tai vaikka he-ma-pa. Suikaleille riittää 30 min uunissa, jos ei ole kovin isosta määrästä kyse.

Tosin arkisin meillä syödään broileria, kana on vähän työläämpää kun ostan sen vain kokonaisena.