Asiakas kysyi mistä suomalainen kala on peräisin?
Tarjoilija vastasi - tukusta
Kommentit (9)
Juu kyllä kertoo paljon suomiravintoloiden tasosta
Tarjoilijan vastaus oli varmaan ihan oikein. Jos kyseessä oli ns. pöytäliinaravintola, niin hänen tietenkin pitäisi selvittää asia keittiöstä.
Hommabn ydin tuossa on se, että ravintolassa on huono kokki / kokit.
Enkä yhtään kummastele.
Kokeista on pulaa tällä hetkellä, ja osaavat hyvät kokit ovat harvassa.
Ja harvoin kalatiskin myyjätkään tietävät, mistä merestä lohi on peräisin tai mistä kasvattamosta myynnissä oleva kirjolohi on lihatiskiin tullut.
Tai mistä järvestä on muikut myynnissä tai mistä on valmiit silakkafileet verkkoihin saatu.
Vierailija kirjoitti:
Juu kyllä kertoo paljon suomiravintoloiden tasosta
Vastaus kertoo kylläkin vain juuri tuon kyseisen ravintolan tasosta.
Vierailija kirjoitti:
Tarjoilijan vastaus oli varmaan ihan oikein. Jos kyseessä oli ns. pöytäliinaravintola, niin hänen tietenkin pitäisi selvittää asia keittiöstä.
Ravintolassa ei ollut pöytäliinoja. Tarjoilija selvitti asian ("tukusta") keittiöstä. 🤭
Kyllä kunnollisessa ravintolakoulussakin osataan kertoa, mistä merestä kala on peräisin.
Suomalaista kalaa voi tulla mistä tahansa päin suomea. Jos se olis halunnu savolaista kyytä, eikun siis siikaa tai lähialueen kalaa.
Ihan aiheellinen kysymys.
Sähkökin keittiöön tuli pistorasiasta.