Jääkaapissa kukkakaalia -Mitä valmistaa siitä?
En oikeastaan tiedä mitään kukkakaali reseptejä vaan yleensä olen dippaillut ihan kylmiltään hyviin dippeihin. Antakaahan vähän reseptejä!
Kommentit (16)
Intialaista kasviscurrya (yksi resepti löytyy esim. viime torstain Hersarin liitteestä ja netistäkin vaikka kuinka paljon).
Kukkakaalisoskeittoa, mukaan vähän perunaa, se parantaa rakennetta. Mausta Koskenlaskijalla ja rapeaksi paistetulla pekonilla tai reippaasti currylla (yllättävä ja herkullinen yhdistelmä).
Tee muusi perunoista ja kukkakaalista lisukkeeksi. Tai lisukegratiini: jaa kaali isohkoiksi nupuiksi, ryöppää, tee valkokastike, johon sekoitat reippaasti juustoraastetta, gratinoi kuumassa uunissa n. 15 min. Tarjoa vaikka paistetun kalan kanssa.
Leikkaa floretit eli kukinnot erikseen isohkoiksi paloiksi. Tee kannasta vähän pienempiä palasia ja sekoita joukkoon. Pyörittele kaikki palat öljyssä ja ripottele päälle vähän suolaa ja pippuria (ja muskottipähkinää, jos on). Paahda 225-asteisessa uunissa sen aikaa, että kukkakaali saa vähän väriä. Erinomainen lisuke lihalle, kalalle tai kanalle!
Teepä sosekeitto, tosi hyvää. Lisäksi voit vaan sellaisenaan pilkkoa ihan pieneksi ja samoin vaikka paprikaa, purjoa ja parsaa, keittää ohraa ja sekoittaa kaikki keskenään, maustaa mielen mukaan. Hyvää sekä terveellistä.
Kukkakaali-aurajuustogratiini. Nam!
kukkakaalikinkkukeitto:
OHJE:
Kuullota öljyssä kattilan pohjalla yksi pilkottu sipuli. Pilko kukkakaali lusikkaan mahtuviksi paloiksi - käytä myös kanta ja mahdolliset lehdet, ne on hyviä. Ei ole niin tarkkaa, mutta ei liian pieniä palasia. Kuullota sitäkin vähän. Lisää pari ruokalusikallista vehnäjauhoja ja sekoita. Lisää päälle noin litra tai vähän yli kasvislientä (tai vettä ja kasvisliemikuutio). Mausta mustapippurilla. Anna hautua noin 10-15 min. sekoita joukkoon savukinkkusuikaleita (mielelään hyvälaatuisia ja oikeasta savukinkusta, ei mitään pistasuikalepuristeita). Sekoita ensin keskenään eri astiassa desi kermaa, kourallinen emmentalraastetta (mozarellakin käy, mutta itse tykkään enemmän emmentalista) ja yksi kananmunankeltuainen. Kaada sitten tämä sotku vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen keiton joukkoon. Kuumenna, mutta älä keitä enää. Mausta persiljasilpulla ja tarjoile.
Tarvittiin siins:
1 sipuli
1 kukkakaali
kasvislientä
pari rkl vehnajäuhoja
mustapippuria
savu/palvikinkkua
desi kermaa
kourallinen juustoraastetta
1 kananmunankeltuainen
persiljasilppua
Sen kinkun voi ihan hyvin jättää poiskin, meidän ruumiillista työtä tekevä miesväki vain tykkää, että pitää olla jotain lihaa.
Tee terveellinen pizzapohja! Monitoimikoneessa kukkakaali muruksi, sekoitat muruun kananmunan ja vähän vuohenjuustoa tai juustoraastetta, esipaistat pohjaa vähän, sen jälkeen sitten täytteet ja uudestaan uuniin :)
Perunamuusia, vaalea paistettua kalaa (kuhaa tai ahventa) ja kevyesti keitettyä kukkakaalia, ihanaa.
Toinen vaihtoehto on leivittää ja paistaa pannulla, ihan superhyvää. Eli kierittelet jauhoissa ja paistat (runsaashkossa) kylmäpuristetussa luomurypsiöljyssä, lopuksi suolaa päälle.
[quote author="Vierailija" time="20.01.2015 klo 11:26"]
Tee terveellinen pizzapohja! Monitoimikoneessa kukkakaali muruksi, sekoitat muruun kananmunan ja vähän vuohenjuustoa tai juustoraastetta, esipaistat pohjaa vähän, sen jälkeen sitten täytteet ja uudestaan uuniin :)
[/quote]
Rasva/suolapommi ei ole terveellinen, vaikka karppaajat niin väittääkin
[quote author="Vierailija" time="20.01.2015 klo 11:31"][quote author="Vierailija" time="20.01.2015 klo 11:26"]
Tee terveellinen pizzapohja! Monitoimikoneessa kukkakaali muruksi, sekoitat muruun kananmunan ja vähän vuohenjuustoa tai juustoraastetta, esipaistat pohjaa vähän, sen jälkeen sitten täytteet ja uudestaan uuniin :)
[/quote]
Rasva/suolapommi ei ole terveellinen, vaikka karppaajat niin väittääkin
[/quote]
Kananmunat on todellakin terveellisiä ja tuohon tulee niin vähän juustoakin että kyllä on terveellistä, etenkin verrattuna vehnäjauhohöttöön :D
Juustogratiinia
Tee fondue ja dippaa kukkakaalia siinä
Raclettea ja sen kanssa kukkakaalia
Keitto tällä reseptillä: http://www.valio.fi/reseptit/aura-kukkakaalisosekeitto/
Keitä hieman ja tarjoa minkä vaan liharuoan lisukkeena, vaikka lihapadan kanssa
Kukkakaalista tulee tosi hyvä muusi, syödään samaan tapaan kuin perunamuusi.
Ryöppää nuput napakoiksi ja marinoi vaikka ihan tavallisessa sinappi-sitruuna-öljykastikkeessa, tarjoa haaleana lisukkeena.
Gratiinikastikkeena voit käyttää myös jauheliha- tai bolognesekastikkeen jämät.
(Käyköhän ap ollenkaan katsomassa näitä ohjeita, vai jatkaako hän kukkakaalin syömistä vain kylmänä ja raakana? :))
3
Just oli ohje "Mitä tänään syötäisiin?" -ohjelmassa kukkakaali"riisistä". Raaka kukkakaali pilkottiin pienemmiksi ja heitettiin kutteriin. Kukkakaalista tuli lisukkeeksi mainiota "riisiä" ja sitä voi jatkojalostaa ja lämmittääkin.
up