Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Parhaat leipäreseptit?

Vierailija
15.01.2015 |

Antakaas tulla linkkejä hyviksi havaittuihin leipäresepteihin:))

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 |
15.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niin ja aloitan itse tällä ohjeella jota olen paljon käyttänyt:

http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/575799/Pataleip%C3%A4/

 

ap

Vierailija
2/4 |
15.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruisleipä: ainekset ruisjauho, vesi, suola.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/4 |
15.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

risijauhoja ja vettä. Sekoita taikinaksi. Rullaa pötköksi. leikkaa paloiksi ja pyöritä palloiksi. pulikalla lätiksi ja paista pannulla

Vierailija
4/4 |
15.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oikein marttaohje:

Joulukaljan pohjasakat (siis maltaat ja hiivamäski), suolaa, siirappia ja ruisjauhoja sekoitetaan löysäksi velliksi. Anna käydä 4 - 12 h. Jos ei rupea kuplimaan, niin lisää tarvittaessa hiivaa normitapaan.

Seuraavaksi valmistat taikinan: lisäät ruisjauhoja, vehnäjauhoja (n.3:1), runsaasti anista, fenkolia, pomeranssia, siirappia, rusinoita. Alustat noin pullataikinan paksuiseksi. Loppuvaiheessa lisäät voita/ruokaöljyä.

Anna kohota rauhassa, sillä taikina on raskas.

Suosittelen, että paistat leivät vuuissa.

 

Ps. Ohje "marttamainen" sillä en oikein osaa mittoja antaa, kun itse leivon näppituntumalla. Mutta noin 1 litrasta nestettä (pelkkä vesikin käy, kun ei sitä kotikaljaa varmaan useatkaan enää tee) tulee 3 leipää. Jos vertaat tätä ohjetta keittokirjan tai netin resepteihin, niin suosittelen mausteiden rohkeaa liioittelua! Voitele leivät ennen ja jälkeen paiston siirappivedellä/voilla.

Säilyy hyvin ja vain paranee vanhetessaan.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan seitsemän yksi