Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Täyttävää, terveellistä ruokaa?

Vierailija
13.01.2015 |

Minun täytyisi huomenna kokata kuudelle ihmiselle päivällinen. Ajattelin jotain täyttävää, mutta terveellistä. Ideoita kehiin! Kenelläkään ei ole allergioita tms. 

4432

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 |
13.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="13.01.2015 klo 16:42"]

Minun täytyisi huomenna kokata kuudelle ihmiselle päivällinen. Ajattelin jotain täyttävää, mutta terveellistä. Ideoita kehiin! Kenelläkään ei ole allergioita tms. 

4432

[/quote]

Tuo 4432 oli varmennus, kirjoitin sen vahingossa tuohon loppuun ja mielestäni kyllä poistin sen mutta siinä se näköjään on... :D ap

Vierailija
2/7 |
13.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ehdottomasti gulassi! Lihaa ei edes tarvitse noin paljoa kuin ohjeessa kun on muutakin härpäkettä seassa. Joskus olen laittanut lihan lisäksi jotain maustettua makkaraa vaikka chorizoa tai merquezia yhden pötkön.

Todellista talviherkkua

porkkanaa 2-3
sipulia 2
lihaa (1 kg) kaikki käy – vasikka, nauta, sika, makkara
hapankaalia (vajaaseen kiloon lihaa rasiallinen eli n. 200 g)
punaista tai vihreää paprikaa  3
tomaattipyrettä
valkosipulia 4 kynttä
paprikajauhoa 1 rkl
laakerinlehti
chilijauhoa tai -hippua
(chilipaprika)
mustapippuria
sitruunan kuorta
lihalientä (mieluiten melko voimakasta)

Lihat ruskistetaan padassa. Lisätään sipulit, joita hieman kuullotetaan lihojen seassa. Lisätään pilkotut juurekset ja paprika. Paistetaan hetken aikaa. Maustetaan tomaattipyreellä, pippurilla, reilulla paprikajauheella, chilijauheella, sitruunan kuorella ja silputulla valkosipulilla. Mausteiden annetaan herätellä hetki yhdessä. Lisätään kuuma lihaliemi. Sekoitetaan hapankaali, pilkotut suolakurkut ja pieni laakerinlehti.Uuniin noin 160 C tai padassa n 2.5-3h. Valmis ruoka maustetaan vielä tilkalla etikkaa. Maista suola (lihaliemessä useasti melko sopivasti suolaa). Jos haluat enemmän ruokaisuutta lisää loppuvaiheessa 5-6 perunaa lohkoina ja hauduta kypsäksi. Padassa saa olla lientä sen verran että on jotain padan ja keiton väliltä (lusikoitavaa kuitenkin).


Syödään smetanan ja vaalean sekaleivän kera (leivän päälle voi laittaa voimakasmakuista juustoa).

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/7 |
13.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hernekeittoa

Vierailija
4/7 |
13.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Uunilohi, raikas salaatti ja itsetehtyjä kokojyväpatonkia/sämpylöitä. Jos jälkkäriä, niin marjajäädyke.

Vierailija
5/7 |
13.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laittaisin lihapadan uuniin,vähän niinkuin karjalanpaisti.Laitan siihen naudan ja possunlihaa,porkkanaa,lanttua ja sipulia sekä herkkusieniä.Annan hautua uunissa n.2-3 tuntia.Laitan joskus kermaa ja joskus en.Lisäksi keitän perunoita ja riisiä.Lisäksi punajuurta ja nuppuvihanneksia.Tästä tulee täyteen isotkin miehet. Olen tehnyt tätä talkooväelle,kun tulevat auttamaan meitä pihahommissa yms.Jälkiruuaksi tai kahvin kanssa omenapiirakkaa vaniljavaahdon kera.

Vierailija
6/7 |
13.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/7 |
13.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Uunilohi ei ole kovin täyttävää,ennemmin kevyttä ruokaa jos vielä salaatin kanssa tarjoat.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän yksi neljä