Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Tein maanantaina lihasoppaa ja syön vielä tänäänkin sitä

Vierailija
29.10.2021 |

Iso 5 litran vetoinen kattila ja hyvin riitti 1 henkilölle tuo satsi lähes koko viikoksi. Tässä vinkkinä muilekkin

Kommentit (28)

Vierailija
1/28 |
29.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Litra soppaa päivässä? Etkö siis syö mitään muuta? Soppaa monta kertaa päivässä?

Vierailija
2/28 |
29.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä tein nakkikeittoa 3 litraa tiistaina jonka jämät just lämpenevät kattilassa.

Huomenna päiväytyy jauheliha jääkaapista, taidan ruskistaa sen ja pistää myös keitoksi, sekaan vettä, perunaa ja porkkanaa sekä lihaliemikuutio, ei kai se muuta tarvi, en ole koskaan tehnyt. Antakaas muuten vinkkejä miten keittoihin saa makua, olen nyt puoli vuotta elänyt puolittain keitoilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/28 |
29.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Minä tein nakkikeittoa 3 litraa tiistaina jonka jämät just lämpenevät kattilassa.

Huomenna päiväytyy jauheliha jääkaapista, taidan ruskistaa sen ja pistää myös keitoksi, sekaan vettä, perunaa ja porkkanaa sekä lihaliemikuutio, ei kai se muuta tarvi, en ole koskaan tehnyt. Antakaas muuten vinkkejä miten keittoihin saa makua, olen nyt puoli vuotta elänyt puolittain keitoilla.

Laita nyt ainakin keittovihannespussi. On lanttua, purjoa jne. Porkkanan lisäksi. Lisäksi voi laittaa sipulia

Vierailija
4/28 |
29.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä mua alkaa jo kolmantena päivänä tökkiin oli ruoka mitä hyvänsä.

Vierailija
5/28 |
29.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei yntään paha. Soppa paranee aina.

Vierailija
6/28 |
29.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maistuu varmaan hyvältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/28 |
29.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei yntään paha. Soppa paranee aina.

Siis yhtään.

Vierailija
8/28 |
29.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kyllä mua alkaa jo kolmantena päivänä tökkiin oli ruoka mitä hyvänsä.

Viikon päästä tökkis pahemmin, jos ei olis mitään syötävää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/28 |
29.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lapsuudessani lihasopan lopusta tehtiin klimppisoppa. Hyvältä sekin sillon maistu.

Vierailija
10/28 |
29.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kauan tuntuu riittävän ruoka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/28 |
29.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kyllä mua alkaa jo kolmantena päivänä tökkiin oli ruoka mitä hyvänsä.

Viikon päästä tökkis pahemmin, jos ei olis mitään syötävää.

Totta. Tiedän olevani ihan liian nirso ruuan suhteen. Meidän ruokahävikki hävettää välillä.

Vierailija
12/28 |
29.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tarkoittaako tämä nyt ettei ruokaan jollain olisi varaa? Itsekin työtön. Ollut jo vuosia. Koskaan ollut nälkä sen takia, etteikö kaapista evästä löytyisi. Juotteko? poltatteko? Siinä se vastaus. Lopettakaa ja on varaa vaikka hanhenmaksaan! Tosin se pahaa ja en syö!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/28 |
29.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Minä tein nakkikeittoa 3 litraa tiistaina jonka jämät just lämpenevät kattilassa.

Huomenna päiväytyy jauheliha jääkaapista, taidan ruskistaa sen ja pistää myös keitoksi, sekaan vettä, perunaa ja porkkanaa sekä lihaliemikuutio, ei kai se muuta tarvi, en ole koskaan tehnyt. Antakaas muuten vinkkejä miten keittoihin saa makua, olen nyt puoli vuotta elänyt puolittain keitoilla.

Laita nyt ainakin keittovihannespussi. On lanttua, purjoa jne. Porkkanan lisäksi. Lisäksi voi laittaa sipulia

purjoa ja persiljaa myös

Vierailija
14/28 |
29.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kokonaisia maustepippureita voi lisätä melkein mihin tahansa soppaan, ne antaa kivan maun. Lihasoppaan sopii myös laakerinlehti..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/28 |
29.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vappuna silloisen miesystävän vanhempien luona hänen äiti pisti mukaan pakasteesta lampaanlihaa, heillä on oma tila. Siellä on ainakin paisti ja jotain, onko se kylkeä. Mies on häipynyt, mutta lihat ovat edelleen pakastimessa. Saan kuulemma tehdä niille mitä haluan. En halua heittää pois. Millainen keitto tuosta tulee? Paistista tuskin käristystä saa, on aika rasvaista. Mutta kohta on puoli vuotta, pitää varmaan käyttää pois, ei tuolla ainakaan parane.

Muuten keittoruuista pitää sanoa, että sopivasti maustettu keitto yleensä paranee maultaan lämmitettynä, muistan omasta lapsuudesta hk-makkarakeiton, jota äiti teki paljon, se oli yleensä sitä parempaa mitä useammin sen lämmitti. Vetisestä liemestä saa vähän "tuhdimpaa" ruokalusikallisella-kahdella jauhoja.

Vierailija
16/28 |
29.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

En tykkää syödä kahta päivää enempää samaa ruokaa, yleensä teen joka päivä eri ruokaa. 

Vierailija
17/28 |
29.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Minä tein nakkikeittoa 3 litraa tiistaina jonka jämät just lämpenevät kattilassa.

Huomenna päiväytyy jauheliha jääkaapista, taidan ruskistaa sen ja pistää myös keitoksi, sekaan vettä, perunaa ja porkkanaa sekä lihaliemikuutio, ei kai se muuta tarvi, en ole koskaan tehnyt. Antakaas muuten vinkkejä miten keittoihin saa makua, olen nyt puoli vuotta elänyt puolittain keitoilla.

Mikä järki tehdä keitto pelkästä perunasta, jauhelihasta ja porkkanasta? Ei ihme että kyselet maun perään. Noista aineista tekisin mielummin vaikka jauhelihakastikkeen, keittäisin perunat ja porkkanaraasteen.

Vierailija
18/28 |
29.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vappuna silloisen miesystävän vanhempien luona hänen äiti pisti mukaan pakasteesta lampaanlihaa, heillä on oma tila. Siellä on ainakin paisti ja jotain, onko se kylkeä. Mies on häipynyt, mutta lihat ovat edelleen pakastimessa. Saan kuulemma tehdä niille mitä haluan. En halua heittää pois. Millainen keitto tuosta tulee? Paistista tuskin käristystä saa, on aika rasvaista. Mutta kohta on puoli vuotta, pitää varmaan käyttää pois, ei tuolla ainakaan parane.

Muuten keittoruuista pitää sanoa, että sopivasti maustettu keitto yleensä paranee maultaan lämmitettynä, muistan omasta lapsuudesta hk-makkarakeiton, jota äiti teki paljon, se oli yleensä sitä parempaa mitä useammin sen lämmitti. Vetisestä liemestä saa vähän "tuhdimpaa" ruokalusikallisella-kahdella jauhoja.

Kotimainen liha on tosiaan käytettävä puolessa vuodessa

Ulkomailta tuleva myyntiaika on kolme vuotta.

Vierailija
19/28 |
29.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vappuna silloisen miesystävän vanhempien luona hänen äiti pisti mukaan pakasteesta lampaanlihaa, heillä on oma tila. Siellä on ainakin paisti ja jotain, onko se kylkeä. Mies on häipynyt, mutta lihat ovat edelleen pakastimessa. Saan kuulemma tehdä niille mitä haluan. En halua heittää pois. Millainen keitto tuosta tulee? Paistista tuskin käristystä saa, on aika rasvaista. Mutta kohta on puoli vuotta, pitää varmaan käyttää pois, ei tuolla ainakaan parane.

Muuten keittoruuista pitää sanoa, että sopivasti maustettu keitto yleensä paranee maultaan lämmitettynä, muistan omasta lapsuudesta hk-makkarakeiton, jota äiti teki paljon, se oli yleensä sitä parempaa mitä useammin sen lämmitti. Vetisestä liemestä saa vähän "tuhdimpaa" ruokalusikallisella-kahdella jauhoja.

Hk:n jauhomakkaraa ja liemeen lisätään vielä erikseen jauhoja🍲

Vierailija
20/28 |
29.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse tein karjalanpaistia ja lihaa oli kilon verran, että kyllä siitäkin yhdelle ihmisille riittää joksikin aikaa. En tosin viitsi monta päivää peräkkäin syödä samaa ruokaa joten osan pakastan.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan kuusi kahdeksan