Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Ravintolassa valmisruokia!!!

Vierailija
05.01.2015 |

Kävin tänään eräässä pitseriassa syömässä ja koska otin jälkiruuaksi tiramisua ja odotin ruokia niin kurkkasin kulman takaa keittiöön jossa ruuat valmistetaan. Satuin huomaamaan että pitsa tehtiin valmispitsapohjasta ja tiramisukin kaivettiin valmiista paketista!!

Kommentit (22)

Vierailija
1/22 |
05.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

ps. sain pitsasta ripulin

Vierailija
2/22 |
05.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja jotkut kebabpaikat lämmittää ne kebabit vaan mikrossa.. Hyi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/22 |
05.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja sinä yllätyt tästä?

Vierailija
4/22 |
05.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kerran poika valitsi ranskalaiset ja lihapullat. Satuimme vain ikkunasta näkemään, että henkilökunnan jäsen haki ne lihapullat lähikaupasta. Oli vissiin loppu. Mutta taitaa ne noissa kalliimmissakin käyttää esim. pussikastikkeita. 

Vierailija
5/22 |
05.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tukusta hakevat kaiken, jopa lettuja saa tukkupakkauksissa.

Vierailija
6/22 |
05.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

No eihän ne "kokit" osaa tehdä muuta kuin lämmittää eineksiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/22 |
05.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ap kävi ketjuravintolassa syömässä?

Itse en ole käynyt noissa enää 6 vuoteen. Ala-arvoista pakaste-einestä vaan tarjolla.. Samaa mitä voisi tehdä itse kotona 3 kertaa halvemmalla! Esim hok-elannon ravintoiloista 70-90% tuotteista valmistetaan puolivalmisteista tai pakasteista. Vaikka kyseessä olisi "ravintola" Kaveri oli kokkina tälläisessä paikassa töissä, ja lopetti muutaman kuukauden jälkeen, kun oli jotain ammattiylpeyttä vielä jäljellä. Sanoi että masenti "kokata" kun työ oli sitä että pakasteita laitetaan uuniin/rasvakeittimeen, kastikeet yms tuli valmiina.. Työ oli eineksien lämmittämistä ja sen asettelua lautaselle.. 

Vierailija
8/22 |
05.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="05.01.2015 klo 21:45"]

Ap kävi ketjuravintolassa syömässä?

Itse en ole käynyt noissa enää 6 vuoteen. Ala-arvoista pakaste-einestä vaan tarjolla.. Samaa mitä voisi tehdä itse kotona 3 kertaa halvemmalla! Esim hok-elannon ravintoiloista 70-90% tuotteista valmistetaan puolivalmisteista tai pakasteista. Vaikka kyseessä olisi "ravintola" Kaveri oli kokkina tälläisessä paikassa töissä, ja lopetti muutaman kuukauden jälkeen, kun oli jotain ammattiylpeyttä vielä jäljellä. Sanoi että masenti "kokata" kun työ oli sitä että pakasteita laitetaan uuniin/rasvakeittimeen, kastikeet yms tuli valmiina.. Työ oli eineksien lämmittämistä ja sen asettelua lautaselle.. 

[/quote]

Kyllä monet pikkuravintolatkin käyttävät pussikastikkeita, pakasteita ja esipaistettuja tuotteita. Ei tartte olla ketju. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/22 |
05.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mun miehen pizzeriassa vain gluteeniton pizzapohja tulee suoraan pakasteesta, eihän ap nyt tästä puhu?
Mutta näkisitte millainen kuhina käy tukussa pakastealtaalla kun "hienompien" ravintoloiden henkilökunta kauhoo eineksiä ja pussikeittoja/-kastikkeita ravintoloissa tarjoiltaviksi.

Vierailija
10/22 |
05.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

*hienompia* eivät liikoja käytä valmisteita, mutta pienemmä kyllä, harvemin ehkä samalla tasolla kuin ap:lla, että tyyliin mikään ei olis omaa tuotantoa. Kuka Kokki teiksi työtä siellä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/22 |
05.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="05.01.2015 klo 21:34"]

Kävin tänään eräässä pitseriassa syömässä ja koska otin jälkiruuaksi tiramisua ja odotin ruokia niin kurkkasin kulman takaa keittiöön jossa ruuat valmistetaan. Satuin huomaamaan että pitsa tehtiin valmispitsapohjasta ja tiramisukin kaivettiin valmiista paketista!!

[/quote]Eiköhän tuollaisen paikan silloin kuuluisi kutsua itseään ruokalaksi eikä ravintolaksi. Monet ketjuravintolat tuota kyllä harrastavat ahkerasti, varsinkin lasten ateriat ovat mitä milloinkin alkuperää. Ja Ikean "ravintoloissa" kaikki ruoka tulee kuljetuksina, henkilökunta lämmittelee ja annostelee. Ihme ettei mikään viranomaiskyylä ota tuollaista valvontaan, onhan se selvää että ruoan taso sekä hygieenisyys kärsii ruokien paikasta toiseen rahtaamisesta.

Vierailija
12/22 |
05.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

"Ravintolassa valmisruokia!!!"

Omg, pitäisikö tästä olla yllättynyt? Se että ravintolat tarjoilee eineksiä, eikä liha ole edes suomalaista suurimmassa osassa paikoista ei ole itselle mikään yllätys.. 

Mutta itse äänestän jaloilla, enkä käy tälläisissä paikoissa. Jos haluan pakaste einestä menen mäkkäriin, sielä tiedän että tuoteet on pakasteita ja hinta sen mukaista. Mutta jos ravintolaan menee, ja tilaus tuodaan 10-15min päästä, ei voi edes olettaa että ruoka olisi sielä tehtyä.. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/22 |
05.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Näin valmisruoasta palkkansa saavana laittaa vähän hymyilyttämään, kun joku jaksaa tästä yllättyä =)

Vierailija
14/22 |
05.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

A la carte -ravintolat tilaa joko saarioisen tai atrian a la carte -eineksiä... Terv. Ent ravintolatyöntekijä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/22 |
05.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juu, sitähän se on ollut jo kauan. Vain kaikkein kalleimmissa ja "hienoimmissa" paikoissa voi olettaa ruuan olevan paikan päällä tehtyä. Opiskelin kolme ja puoli vuotta että sain ravintolakokin paperit. Vaihdoin alaa aika nopeasti kun tajusin että työ on enimmäkseen einesten lämmittämistä ja pilkkomista sekä niiden esille laittoa aina samalla kaavalla. Siihen olisi riittänyt vuoden kurssi mainiosti.

Vierailija
16/22 |
05.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se oli kuitenkin yllättäävää, kun kerran ketjuravintolassa en saanut bataattikeittoa, kun sitä ei oltu ehditty keittää ja entinen oli loppu. Kuulemma n. tunti olisi mennyt. 

Vierailija
17/22 |
05.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ikeassa töissä olleena, kyllä niitä vajditaan ja terveystarkastajakin vierailee. Ruoka kyllä asiakkaille tulee valmiina pakasteina kaikki, kun ruuan sisällön pitää olla kaikkialla maailmassa samaa. Henksuravintolaan tehtiin kyllä jotain itse, ainakin silloin.
Ja niitä voileipiä, joka-aamu sain tehdä niitä :D

Vierailija
18/22 |
05.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tällaiseksi Suomi mennyt

Vierailija
19/22 |
05.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="05.01.2015 klo 21:52"]

[quote author="Vierailija" time="05.01.2015 klo 21:34"]

Kävin tänään eräässä pitseriassa syömässä ja koska otin jälkiruuaksi tiramisua ja odotin ruokia niin kurkkasin kulman takaa keittiöön jossa ruuat valmistetaan. Satuin huomaamaan että pitsa tehtiin valmispitsapohjasta ja tiramisukin kaivettiin valmiista paketista!!

[/quote]Eiköhän tuollaisen paikan silloin kuuluisi kutsua itseään ruokalaksi eikä ravintolaksi. Monet ketjuravintolat tuota kyllä harrastavat ahkerasti, varsinkin lasten ateriat ovat mitä milloinkin alkuperää. Ja Ikean "ravintoloissa" kaikki ruoka tulee kuljetuksina, henkilökunta lämmittelee ja annostelee. Ihme ettei mikään viranomaiskyylä ota tuollaista valvontaan, onhan se selvää että ruoan taso sekä hygieenisyys kärsii ruokien paikasta toiseen rahtaamisesta.

[/quote]

Se on sellainen juttu, etyä ne viranomaiset "kyylää" kaikkein tarkimmin juuri valmisruokien turvallisuutta. Ravintoloissa saadaan tolskata melko rauhassa. Oiva on ehkä vähän parantanut menoa, mutta ei mitenkään autuaaksi tekevä sekään. Kun selkä kääntyy... 

Isoissa ruokataloissa on paikalla eläinlääkärit aina tarkastamassa teurastusta ja tuotantoa. Auditointeja tehdään vähän väliä milloin kenenkin toimesta. 

Pakasteet ei kärsi yhtään vaikka ne roudataan maapallon toiselle puolelle kun laitteet on kunnossa. Jos ei ole, sen kyllä äkkiä huomaa. En usko että Ikea katsoo mitään läpi sormien. Niillä on aika kovat standardit käytössä.

Vierailija
20/22 |
05.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oliks tää sulle jotenkin uutta vai? Kaikki lounasravintolat käyttävät puolivalmisteita. Kaikki on valmista ne vaan kypsennetään paikan päällä. Kaikki on valmiiksi raastettua ja pilkottua. Suomalaiset pizzeriat käyttävät valmiita pakastetaikinoita. Kaikki ketjuravintolat perustuvat juuri siihen että heille toimitetaan kaikki valmiina. Tosinharvassa on ravintolat jossa kaikki tehtäis itse. Huippuravintolat tietty asia erikseen.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän kahdeksan yhdeksän