Miksi suomen media musta maalaa kfc:tä?
Tuntuu jotenkin omituiselta, kun syy kuitenkin siinä, että meidän omilla tuottajilla ei ole vaadittuja laatusertifikaatteja. Näissä laatusertifikaateissa vaaditaan esim eläinten oikeudenmukainen kohtelu. On käsittämätöntä että verrataan koko Puolan siipikarjantuottajia, kun esim kfc kelpuuttaa sieltä vain muutaman toimijan. Jos suomalainen tuottaja on sanojensa mukaan maailman laadukkain ja eettisin, niin tällöin ei pitäisi olla pienintäkään ongelmaa sertifikaatin saamisessa.
Kommentit (24)
Pölöjät :D
Kyseessä on KFC:n markkinointikampanjan avaus. Seuraavaksi tulee ilmoitus miten KFC SITTENKIN päätyi suomalaiseen lihaan koska se on NIIN hyvää.
Koska sen asiakkaat ovar n e e k e r e i t ä.
Samanlainen meteli oli, kun Lidl tuli Suomeen. Suomalaiset ei tykkää kilpailusta eikä halvoista hinnoista.
Neeekereiden mustamaalaus on täysin turhaa ja tarpeetonta.
Vierailija kirjoitti:
Samanlainen meteli oli, kun Lidl tuli Suomeen. Suomalaiset ei tykkää kilpailusta eikä halvoista hinnoista.
No, ei suomalaiset kyllä antiboottilihastakaan tykkää...
Vierailija kirjoitti:
Neeekereiden mustamaalaus on täysin turhaa ja tarpeetonta.
Maalin tuhlausta!
Koska suomalainen tuottaja halusi oikein rahaa tuotteestaan, ja halvemmalla sai Puolasta. Paperit ja sertifikaatit tehdään sitten tarpeen mukaan.
Koska suomalainen haluaa periaatteessa tukea suomalaista tuotantoa. Käytännössä alkuperää ei muisteta kysyä.
Vierailija kirjoitti:
Samanlainen meteli oli, kun Lidl tuli Suomeen. Suomalaiset ei tykkää kilpailusta eikä halvoista hinnoista.
Keskollahan oli oikein lobbausbudjetti Lidliä varten.
ihan sama mustamaalataan tai ei. Kävijät tulevat toteamaan itse minkätasoista sapuskaa on tarjolla.
Yleisesti ko ravitsemusliikkeellä ei ole erikoisen hyvä ja vastuullinen maine kotimaassaan.
Fiksuinta olisi jättää käymättä koko puljussa ja tappaa se alkuunsa Suomessa. Kuka oikeasti syö tuota lihottavaa paskaa? Meillä on jo pikaruokaloita aivan tarpeeksi ja tulos näkyy katukuvassa. Jos haluatte tukkia valtimonne ja odotella yllärisydäriä, niin fine, mutta muuten kannattaa boikotoida moista sontaruokaa.
Eniten tässä ihmetyttää, että media kuvaa koko Puolan siipikarjateollisuutta niin ettei siellä myös olisi vastuullisia toimijoita. Ei sellainen mielestäni kovin ylevää käytöstä ole.
Vegaanit toimittajat mustamaalaa kaiken lihaan liittyvän
Vierailija kirjoitti:
Fiksuinta olisi jättää käymättä koko puljussa ja tappaa se alkuunsa Suomessa. Kuka oikeasti syö tuota lihottavaa paskaa? Meillä on jo pikaruokaloita aivan tarpeeksi ja tulos näkyy katukuvassa. Jos haluatte tukkia valtimonne ja odotella yllärisydäriä, niin fine, mutta muuten kannattaa boikotoida moista sontaruokaa.
Mikä sinulle sinulle antaa oikeuden päättää minun syömisestä/terveys asioista? Itse liikun enemmän kun tankkaan niin lihominen ei ole ongelma vaikka kuinka söisin tämmöisiä ruokia
En osaa vastata kysymykseen, mutta pakko sanoa, kun näyttää niin huonolta ja muutkin yhdyssanat kuitenkin viestissä oikein, että mustamaalaus on yhdyssana.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/e798636e-bf5b-4c9b-a5c0-65d58c7ffb49
KFC Suomen toimitusjohtaja Janne Einola vastasi kysymykseen pikaisesti: kana tulee Suomen ravintoloihin Puolasta.
Puola on Euroopan suurin siipikarjalihan tuottaja. Puolalaisilla siipikarjatiloilla tuotettiin vuonna 2019 lähes 2 600 miljoonaa kiloa lihaa ja tuotetta riittää muihin maihin vietäväksi. Suomi pelaa tässä junioriliigassa 139 miljoonan kilon tuotannollaan.
Puolalaisen kananlihan vetovoima on hinta. Suomeen verrattuna alhaisten työvoimakulujen ja suurten työvoimayksiköiden ansiosta lihan hinta on varsin kilpailukykyinen. KFC perustelee valintaansa kuitenkin hinnan sijaan laadulla.
Laadun suhteen Puolalla on vielä tekemistä. Antibiootteja käytetään maassa runsaasti ja ero Suomeen on merkittävä, kertoo erikoistutkija Csaba Jansik Luonnonvarakeskuksesta.
Niin, samalla voisi kirjoittaa mistä muiden ketjujen lihat tulevat.