miten teette rosollin?
Meillä tehdään seuraavasti
Kuutioitua keitettyä perunaa majoneesilla astian pohjalle, silliä ja sipulia seuraavaan kerrokseen, sen päälle kerros porkkanakuutioita majoneesilla ja päällimmäiseksi punajuurta ja majoneesia. Päälle vielä majoneesia ja pidetään yön yli huoneen lämmössä ja sitten aamulla jääkaappiin.
Kommentit (15)
En todellakaan laittaisi rosolliin mitään majoneesia, joka peittää ne varsinaiset maut. Mutta makuasioita...
[quote author="Vierailija" time="23.12.2014 klo 20:52"]En todellakaan laittaisi rosolliin mitään majoneesia, joka peittää ne varsinaiset maut. Mutta makuasioita...
[/quote]
no meillä on aina tehty noin. Tosin käytetään venäjältä ostettua majoneesia, mikä on paljon miedomman makuista.
Suolakurkkua, porkkanaa, punajuuria, omenaa. Kaikki pieninä paloina sekaisin ja valmis.
Nakkaan punajuuret suoraan wc-pönttöön. Siellä on rosolli jalossa muodossa.
Tein tänää ekan rosollini :) keitin perunat ja porkkanat. Pilkoin kun olivat jäähtyneet. Sitten sekaan maustekurkkua,sipulia,omenaa ja tietty ne punajuuret :D käytin valmiissa etikkaliemessä olevia. Hyvää taisi tulla!
[quote author="Vierailija" time="23.12.2014 klo 20:50"]
Menen kauppaan, heitän rosollipurkin koriin, kotona jääkaappiin ja sitten pöytään.
[/quote]
Näin meilläkin.
Punajuuret, maustekurkut, sipuli ja keitetyt porkkanat pieninä kuutioina sekaisin. Jääkaapissa saa olla yön yli, jolloin maut tasaantuvat.
Kastike: vaahdotettu kerma +punajuuren lientä ja etikkaa. Tarjotaan eri kiposta kuin rosolli, jotta jokainen voi ottaa sen verran kuin haluaa/olla ottamatta.
Keitettyinä punajuuret, porkkanat ja perunat. Raakaa sipulia ja suolaa joukkoon. Ainoa oikea sallatti=rosolli mulle. Satakuntalaisen pitopöydän versio.
Ostan kaupasta, ja avaan rasian kannen.. ja Voi'la se on valmis! :D
[quote author="Vierailija" time="23.12.2014 klo 20:48"]Meillä tehdään seuraavasti
Kuutioitua keitettyä perunaa majoneesilla astian pohjalle, silliä ja sipulia seuraavaan kerrokseen, sen päälle kerros porkkanakuutioita majoneesilla ja päällimmäiseksi punajuurta ja majoneesia. Päälle vielä majoneesia ja pidetään yön yli huoneen lämmössä ja sitten aamulla jääkaappiin.
[/quote]
WtF? Majoneesit yön yli huoneenlämmössä?
[quote author="Vierailija" time="23.12.2014 klo 21:17"][quote author="Vierailija" time="23.12.2014 klo 20:48"]Meillä tehdään seuraavasti
Kuutioitua keitettyä perunaa majoneesilla astian pohjalle, silliä ja sipulia seuraavaan kerrokseen, sen päälle kerros porkkanakuutioita majoneesilla ja päällimmäiseksi punajuurta ja majoneesia. Päälle vielä majoneesia ja pidetään yön yli huoneen lämmössä ja sitten aamulla jääkaappiin.
[/quote]
WtF? Majoneesit yön yli huoneenlämmössä?
[/quote]
ei se miksikään mee.
Rosolli...yök.
teen sen sijaan aurajuusto-punajuurivuokaa, se on taivaallisen hyvää!
Tässä vähän erikoisempi versio: otetaan mahdollisimman pitkä, matala tarjoiluastia ja täytetään se erivärisillä "raidoilla". Ekaan raitaan silputtua keitetyn munan valkuaista, sitten keltainen raita keitetyn munan murustetusta keltuaisesta. Sitten oranssi raita porkkanakuutioista, valkoinen sipulikuutioista, vihreä suolakurkkukuutioista, vaaleankeltainen perunakuutioista, lopuksi tummanpunainen porkkanakuutioista. Raitojen järjestys on tietysti vapaa maun mukaan. Kastikkeeksi tarjotaan punajuuriliemellä vaaleanpunaiseksi maustettua kermavaahtoa, jossa ripaus suolaa.
^ Punajuurella vaaleanpunaiseksi värjättyä, etikalla maustettua kermavaahtoa.
Menen kauppaan, heitän rosollipurkin koriin, kotona jääkaappiin ja sitten pöytään.