perunamuusista " liimaa"
Apuva!
Miten saan muusista sellasta ihanan silosta jossa ei olis klönttejä ilman että siitä tulee liimaa? Sauvasekottimella tulee jostain syystä aina tätä liimaa, joka kylläkin maistuu ihan hyvältä, mutta mies valittaa kun jää viiksiin kiinni... Tavallisella survimella ei taas saa kaikkia klönttejä pois.
Mitä siis pitäsi tehdä?
T: ei jauhopeukaloa
Kommentit (7)
ja osta vanhaa jauhoista perunaa (punainen värikoodi) mutta tosiaan syksymmällä sittten muusia taas..
Onko sulla ihan tavallista vatkainta? Itse teen aina niin että ensin survon tavallisella survimella, lisään maidon (+ voin) ja sitten vaan sähkövatkaimella ihanan kuohkeaksi ja sileäksi. Liisteriä en ole ikinä saanut aikaiseksi, täytyy toki olla varovainen ettei vatkaa liikaa.
Ehdottomasti paras ja helpoin. Lämmin neste sekaan. Ja anna perunoiden hetki kuivahtaa ennen muussaamista.
Tuossa tulikin jo paljon vinkkejä joita kokeilen seuraavalla kerralla. Laitoin kyllä maidon lämpimänä sekaan, mutta taidan olla neurootikko niiden könttien kanssa. Taisi olla tosiaan noita kiinteitä perunoita, joten ei kun jauhoisia perunoita ostamaan.
Tuli ihan itselleenkin himo kun olemme monta vuotta syöneet pastaa ja riisiä kun noista keitetyistä perunoista tuli joskus syötyä itsensä yli. En tiedä mistä tuo könttikammo tulee, mutta helposti menee ruokahalu kokonaan varsinkin jos on joku kovempi pala perunaa. Siihenkin täytyy varmaan vaan alkaa totuttaa itseään. Niinhän se oli et 15 kertaa pitää kokeilla ennen kuin alkaa maistumaan...
Kyllä muuten tehdään ja monessa ruokaohjelmassa televisiossakin. osasin kyllä epäillä että siinä käy noin, mutta ajattelin että siihen on joku kikka kolmonen miten sitä voi käyttää silti.
sen sijaan, kumma kyllä, monitoimikoneen vatkainosa toimii meillä paremmin. jos haluan tehdä luksusmuusia, muussaan perunat siivilän läpi (=perunalumi).
Itse teen aina tavallisella nuijalla ja jos haluan hienompaa niin sekoitan vielä vähän käsivatkaimella. Ja perunat täytyy myös olla jauhoisia,ei kiinteitä.