Aion tehdä lihapadan ensikertaa, voisiko joku tarkistaa reseptini!
Eli jos paistan lihat ja sipulit
sitten laitan ne pataan jossa hieman vettä, ja pakastenuppuvihannekset (jotka voi keittää etukäteen myös?)(?!),
ja lihaliemikuution(?)
Ja lorautan punaviiniä(?)
annan kiehua hiljalleen jonkin aikaa
ja sitten lorautan ruokakermaa(?)
Vai pitäisikö jättää lihaliemikuutio pois ja maustaa itse lievästi?
Entä tarvitaanko jauhoja?
Hmm! Kiitos jos joku viitsii auttaa keltanokkakokkia!
Googletin kyllä reseptejä, mutta en löytänyt aineksiini sopivaa.
Kommentit (8)
Kermaa ei edes välttämättä tarvitse, mutta toki sitä voi laittaa:) Teetkö naudasta vai possusta? Possun kanssa kerma sopii paremmin. Tarkeintä on antaa padan hautua mahdollisimman kauan miedolla lämmöllä. Lihat voi ruskistaa myös vain kevyesti pinnasta, ja antaa híljalleen kypsyä padassa, tulee mureampaa.
lihaa? nautaa?
missä lämpötilassa aattelit paistaa ja kuinka kauan? kannattaa heittää sekaan maustepippureita kokonaisia..
naudanlihaa, eli jätän ehkäpä kerman pois! Kiitos!
-ap
Minä pidän lihapataa uunissa pari tuntia ja ylikin jotta on liha mureaa.
eli aika kunnolla ja sitten pataan, mutta toki voisin tehdä myös niin että vain ruskistan ja sitten annan kypsyä uunissa miedolla lämmöllä, kuten joku neuvoi.
-ap
minun kannattaa laittaa vihannekset suoraan pataan.. Ehkäpä vasta lihan jälkeen, jos haudutan ruokaa kauan uunissa!
-ap
Ja jo siinä vaiheessa lorautan hieman punaviiniä lihojen päälle.
Viimeksi laitoin ohjeen (googletin) mukaan kasvissoseeseen 2 kasvisliemikuutiota ja ruoasta tuli aivan liian mausteista..
-ap