Flunssan/koronan yms. leviämisestä tietävät
Kuinka nopeasti bakteerit ja virukset kuolevat tuotteiden pinnalta? Kaupassa n. 3-4-vuotias lapsi (jos sillä on mitään merkitystä) yski suoraan ostosteni päälle. Mitä odotettavissa ja miten kannattaisi toimia? Ostin pari laatikkoruokaa ja tuntuu, että ainakin ne tekisi mieli viskata roskiin, kun pelkkä irtokansi vaan suojana..
Kommentit (2)
Koronavirus elää pinnoilla muutamia tunteja-maksimissaan viikon verran. Se, miten kauan virus pystyy olemaan jossain pinnalla tartuttamiskykyisenä, riippuu muunmuassa sen pinnan ominaisuuksista (tasainen, kiinteä, huokoinen jne), lämpötilasta, ilman kosteus%, UV-säteilystä. Siksi vaihteluväli on todella pitkä. Kuparipinnalla koronavirus selviää maksimissaan tunteja, pahvipinnalla vuorokauden verran, jollain sileällä rosteripinnalla 72 tuntia.
Jenkit on desinfioineet ostoksensa jo 1,5v, tai jättäneet ne pariksi vuorokaudeksi autotalliin odottelemaan. Minun käsittääkseni ei ole pystytty yhtään koronatartuntaa osoittamaan noista ostoksista tulleeksi.
Influenssavirus säilyy kovilla pinnoilla "hengissä" noin vuorokauden, pehmeissä materiaaliessa vartin verran.
Hankalin on varmaan norovirus, joka pystyy olemaan pinnoilla tartuttamiskykyisenä parikin viikkoa. Siksi risteilylaivoilla ne noroepidemiat ovat kovin yleisiä, ja pääsevät helposti riehaantumaan epidemiaksi, koska se on niin sitkeä.
Ei kai kannen läpi mikään bakteeri mene? Itse pistäisin pois esim salaatin jos ei olisi muovissa.
Tuon ikäiseltä tuskin ainakaan koronaa saat.