Igorin kana uunissa, mitäs teillä tänään?
Kommentit (12)
Eikö pelota, että Igor koputtaa kohta ovelle?
Syön eiliseltä jäänyttä kanakastiketta ja riisiä.
Save the animals, save them now
Save every innocent lamb
Every chicken, turkey, pig and cow
Laukkamakkaraa ja perunamuusia.
Jälkiruoaksi omenakiisseliä ja kermavaahtoa.
Eilisen makkarasopan jämät ajattelin tuossa kohta varistaa.
Suppilovahverorisotto + joku kiva Chardonay-viini. Lurpsista!
Syökää ihmiset suomalaisia metsäsieniä. Siinä on gourmet kohdallaan.
Suppilovahverorisotto
1l tuoreita suppilovahveroita
100g salottisipulia
7-9 dl hyvää valmista kananlientä (saa kaupasta litran tölkeissä, EI KUUTIOSTA)
2 1/2dl kuivaa Chardonayta (ja samaa sitten risoton kanssa juomana)
2 rkl voita
3 dl risottoriisiä
2dl parmesaania raastettuna
mustapippuria
suolaa
1. Puhdista ja paloittele sienet. Hienonna kuoritut sipulit. Laita kanaliemi kattilaan kuumenemaan.
2. Kuumenna sieniä kuivalla pannulla kunnes niistä irtoava enin neste on haihtunut. Lisää pannulle voi ja risottoriisi. Anna riisin kuullottua ja lisää pannulle sipulit ja kuullota vielä hetki.
3. Kaada pannuun kuumaa kanalientä vähitellen. Keitä sekoittaen niin, että neste imeytyy riisiin. Lisää uusi annos lientä vasta, kun neste on kokonaan imeytynyt riisiin. Lisää kypsentämisen alkupuolella risottoon myös valkoviini muutamassa erässä.
4. Lisää kasvislientä tarpeen mukaan. Hauduta risottoa paketin ohjeen mukaan, kunnes riisi on juuri ja juuri kypsää. Risotto saa jäädä valuvan löysäksi.
5. Sekoita lopuksi joukkoon parmesaaniraaste ja mausta mustapippurilla. Tarkista maku. Parmesan on suolaista, joten lisää suolaa vain tarvittaessa.
Tarjoa sienirisotto parmesaaniraasteen ja valkoviinin kanssa.
Vierailija kirjoitti:
Suppilovahverorisotto + joku kiva Chardonay-viini. Lurpsista!
Syökää ihmiset suomalaisia metsäsieniä. Siinä on gourmet kohdallaan.
Suppilovahverorisotto
1l tuoreita suppilovahveroita
100g salottisipulia
7-9 dl hyvää valmista kananlientä (saa kaupasta litran tölkeissä, EI KUUTIOSTA)
2 1/2dl kuivaa Chardonayta (ja samaa sitten risoton kanssa juomana)
2 rkl voita
3 dl risottoriisiä
2dl parmesaania raastettuna
mustapippuria
suolaa
1. Puhdista ja paloittele sienet. Hienonna kuoritut sipulit. Laita kanaliemi kattilaan kuumenemaan.
2. Kuumenna sieniä kuivalla pannulla kunnes niistä irtoava enin neste on haihtunut. Lisää pannulle voi ja risottoriisi. Anna riisin kuullottua ja lisää pannulle sipulit ja kuullota vielä hetki.
3. Kaada pannuun kuumaa kanalientä vähitellen. Keitä sekoittaen niin, että neste imeytyy riisiin. Lisää uusi annos lientä vasta, kun neste on kokonaan imeytynyt riisiin. Lisää kypsentämisen alkupuolella risottoon myös valkoviini muutamassa erässä.
4. Lisää kasvislientä tarpeen mukaan. Hauduta risottoa paketin ohjeen mukaan, kunnes riisi on juuri ja juuri kypsää. Risotto saa jäädä valuvan löysäksi.
5. Sekoita lopuksi joukkoon parmesaaniraaste ja mausta mustapippurilla. Tarkista maku. Parmesan on suolaista, joten lisää suolaa vain tarvittaessa.
Tarjoa sienirisotto parmesaaniraasteen ja valkoviinin kanssa.
En syö, inhoan sieniä.
Eilistä riisiä ja kanankoipia syödään päivälliseksi.