Näin tuli hyvää pullaa, litran taikina
300 grammaa voita, oikeaa voita, pehmennetään mikrossa Taikinaan puolet vettä ja puolet laktoostiontamaitojuomaa, kyllä luit oikein, rasvatonta. Käytetään oikeaa hiivaa 1,5 palaa ja sotketaan se kunnolla käsivatkaimella, veden lämpötila niin että se ei tunnu käteen yhtään kuumalta eikä viileältä. 2 kananmunaa, vatkataan taas hyvin. Sokeria 3 dl ja suolaa 1,5 tl sekä kaardemummaa 2 rkl ja sekoitetaan taas käsivatkaimella. Nyt laitetaan jauhoja n. 2,8 litraa ensin pieni osa joka sekoitetaan sekin vatkaimella ja sitten vähitellen lisätään vaivaten, itse lisäsin niin että nostelin taikinaa ja pudottelin ja välillä vaan "veivasin". Kun jauhot on melkein sekoittuneet, lisätään voi ja vaivataan niin kauan, että voi on sekoittunut. Sitten mikroon (mikroa ei saa laittaa päälle) tai johonkin muuhun vedottomaan paikkaan kohoamaan 45 minuutiksi. Kun taikina on kohonnut, laita se alustalle ja anna levätä siinä 5-10 minuuttia. Sen jälkeen ala tehdä sellaisia pullia kuin haluat. Kohota pullia ennen voitelua liinan alla vähintään 10 minuuttia, sitten voitele. Paista uunissa 225 astetta 8-10 minuuttia.
Tuli aivan hemmetin ihanan makuista ja kuohkeaa pullaa. Itse tein vanilja- ja kanelitäytepullia. En vaan voi itse syödä paljon, mutta yhden pienen maistelin ja ihanaa tuli. Punainen maito antaa ehkä makua, mutta näin kuohkeaa sitä käyttämällä ei saa. Tavallinen hiiva myös toimii paremmin kuin kuivahiiva ja 1,5 palaa litran taikinaan on hyvä, ei maistu hiivalle.