Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mitä joulukinkun tilalle?

Vierailija
23.11.2014 |

Olen muuttanut ruokavaliotani niin, etten syö enää punaista lihaa. Nyt kun joulu on tulossa, aion jatkaa  ja olla syömättä myös joulukinkkua, joka on aina ollut suurta herkkuani. Mitä suosittelette kinkun tilalle? Kalkkuna, onko hyvää? Vai kala?

Kommentit (13)

Vierailija
1/13 |
23.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kinkku on vain totuttu tapa. Ilmankin pärjää hyvin. Lohi on hyvä juolukalanakin ja korvaa kinkun. Meillä nuoriso ei syö punaista lihaa eikä yksi vaaleatakaan, mutta eipä se siinä lautasella näy, että pari kinkkusiivua puutuu. jouluna on niin paljon muutakin ruokaa.Itsekin  syön sitä kinkkua vain pari palaa aattona.

Vierailija
2/13 |
23.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse en syö lintujakaan, joten kalaa löytyy yleensä paria eriä, uunilohta ja savusiikaa. Raaoista kun en tykkää. Lisäksi joskus on tofu tai seitan"kinkku", jälkimmäinen on uponnut hyvin myös sekasyöjiin. Tofu kun jakaa mielipiteitä varsin vahvasti ja monesta maistuu kengänpohjalta:D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/13 |
23.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä oon syönyt jo kymmenen vuotta kalkkunaa kinkun sijaan. En pidä kinkun mausta, joten heti ensimmäisestä kerrasta kalkkunan kokeilua lähtien vaihdoin siihen ja siinä olen myös pysynyt. Ainoa kinkunsyöjä perheessämme onkin enää isäni (käymme siis vielä vanhempiemme joulupöydässä perheettöminen kaksikymppisinä), kun kaikki muut pitävät tuosta kalkkunasta enemmän.

Lisäksi siskoni on kasvissyöjä, joten joulupöydästä löytyy myös tofusta tehty "kinkku". Sisko askartelee tuon joka vuosi itse ja hyvää sekin on. Reseptiä en osaa kuitenkaan antaa.

Vierailija
4/13 |
23.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kalkkunaa ja runsaasti kaloja. Mekään emme syö kinkkua, mutta tehdään porosta routapaistia ja sitten kalkkunaa myös.

Vierailija
5/13 |
23.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Savustettua kalkkunaa meillä on ollut jo monta vuotta kinkun lisäksi.

Vierailija
6/13 |
23.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miten valmistatte kalkkunan? Ohjeita löytyy varmaan pilvin pimein netistä, mutta kaipaisin jonkun hyväksi todetun ohjeen. Ap.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/13 |
23.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ole koskaan onnistunut valmistamaan hyvää kalkkunaa, ja valitettavasti itse metsästetty jouluhanhi tai -metso alkaa olla katoavaa kansanperinnettä. Sinun sijassasi unohtaisin jouluna sen punaisen lihan välttelyn ja söisin kinkkua.

Vierailija
8/13 |
23.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Uunikala ja uunikana toimivat hyvinä korvikkeena kinkulle

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/13 |
23.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minusta kalkkunassa on sellainen tietty maku, josta joko pitää tai ei pidä. Mieluiten kokeilisin ennen joulua, miltä kalkkuna maistuu ettei koko joulu mene sen takia pilalle, että se maistuukin omaan suuhun oudolta.
Itse tekisin maultaan miedompaa uunikanaa tässä tilanteessa. Lisäksi laittaisin pöytään myös uunikalaa, jotta ruoka tuntuisi ruokaisammalta kylmien kalaruokien lisäksi.

Vierailija
10/13 |
23.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kokeilepa vaikka tofua. Miks aina pitää saada sitä raatoa pöytään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/13 |
23.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Purat pahvia? Siitä varmaan maksetaan ihan hyvin. No, kuulostatkin ihan wt-luokalta kiroiluinesi. Hyvää joulua sinullekin, pahvinpurkaja. :)

Vierailija
12/13 |
23.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kalkkunaa, mutta en tietenkään mitään kokonaista lintua ala paistaa. Yksi kalkkunanfile riittää ihan hyvin. Joskus avaan sen veitsellä kuin kirjan ja täytän seoksella, jossa on mausteita ja aprikoosimarmeladia, joskus päällystän curry- tai tandooritahnalla ennen uuniin laittoa. Aina on ollut hyvää. Makua ei erota kanasta, rakenne vain on hiukan kovempi.

Kalkkunan kanssa sopivat vähän eri lisukkeet kuin kinkun kanssa. Perinteisistä laitan yleensä haudutettua punakaalia, porkkana- ja perunalaatikkoa. Ihan must on kirpeä salaatti, jossa on appelsiinia ja puolukoita tai karpaloita. Niitä keitetään hetki sokerin kanssa ja tarjotaan jäähdytettynä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/13 |
23.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi siihen tilalle tarvitsee mitään? Itse ainakin saan jouluna vatsan täyteen, vaikka en söisikään joulukinkkua. Jos olet terveyssyistä muuttanut rukavaliotasi niin, ettet syö punaista lihaa (ekologiset ja eettiset syyt ei varmaan ole taustalla), niin ihan hyvin voi jouluna kinkkua syödä. Ei se ole vakavaa vaikka kerran vuodessa söisikin punaista lihaa.