Mitä eroa on ruoka- ja kahvikermalla
Mulla oli maito loppu, joten laitoin kahviin ruokakermaa. Ihan hyvin se kävi.
Että miten nyt sitten kahvi-ja ruokakerma eroavat toisistaan?
Kommentit (37)
Ruokakerma on se, millä Suomen kansa lihottaa itsensä.
Kahvikerma on helpompi sekoittaa kun ruokakerma. Makueroja on.
Ruokakerma voi joskus olla kasvirasvapohjaista?
Ruokakerma on suunniteltu ruuanlaittoon. Kermakerma ei kestää kovaa kuumennusta.
https://yhteishyva.fi/ruoka-ja-reseptit/kerma-valitaan-kayttotarkoituks…
Kannattaa ostaa oikeaa kermaa ja unohtaa nuo kermanjatkeet.
Eron näkee kun lukee pakkauksesta.
Vierailija kirjoitti:
Kannattaa ostaa oikeaa kermaa ja unohtaa nuo kermanjatkeet.
Luuletko, että mammat haluaa käyttää aitoa ruokaa. Johan suosituksissakin kehotetaan tyytymään korvikkeisiin.
Vierailija kirjoitti:
Ruokakerma on suunniteltu ruuanlaittoon. Kermakerma ei kestää kovaa kuumennusta.
https://yhteishyva.fi/ruoka-ja-reseptit/kerma-valitaan-kayttotarkoituks…
Eli kahvikerma ei käy ruuanlaittoon, mutta ruokakerma käy vallan hyvin kahviin?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ruokakerma on suunniteltu ruuanlaittoon. Kermakerma ei kestää kovaa kuumennusta.
https://yhteishyva.fi/ruoka-ja-reseptit/kerma-valitaan-kayttotarkoituks…
Eli kahvikerma ei käy ruuanlaittoon, mutta ruokakerma käy vallan hyvin kahviin?
Ruokakerma ei käy yhtään mihinkään.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ruokakerma on suunniteltu ruuanlaittoon. Kermakerma ei kestää kovaa kuumennusta.
https://yhteishyva.fi/ruoka-ja-reseptit/kerma-valitaan-kayttotarkoituks…
Eli kahvikerma ei käy ruuanlaittoon, mutta ruokakerma käy vallan hyvin kahviin?
Ruokakerma ei käy yhtään mihinkään.
Ei nyt kiinnosta sun ideologinen ruokavääntö vaan käytäntö.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ruokakerma on suunniteltu ruuanlaittoon. Kermakerma ei kestää kovaa kuumennusta.
https://yhteishyva.fi/ruoka-ja-reseptit/kerma-valitaan-kayttotarkoituks…
Eli kahvikerma ei käy ruuanlaittoon, mutta ruokakerma käy vallan hyvin kahviin?
Kahvikerma ei kestä kuumennusta. Ruokakerma käy kyllä kahviin, mutta kun sitä on yleensä jatkettu jollain (=karrageenilla tai maissijauholla ym. vastaavalla) vähän paksummaksi (etenkin vähärasvaisissa kermoissa on näitä lisäaineita), ei se ole ihanteellinen vaihtoehto kahviin vaan saattaa tehdä kahviin oudon sivumaun ja koostumuksen. En itse ainakaan halua kahviini mitään "ylimääräistä" noiden paksuntajien muodossa, vaikka siis ruoanlaitossa ruokakermaa käytän ihan sen takia, että kuohukerma on liian rasvaista valtaosiin arkiruoista. Mutta ruokaa saostetaan yleensä muutenkin, eikä kerma ole ainoa kastikkeen osa, vaikka olen tietoinen siitä, että joillekin esim. kanakastike tarkoittaa valmiiksi marinoituja suikaleita ja paria purkillista ruokakermaa.
Maistahan joskus pikkutira ruokakermaa sellaisenaan ja sama kahvikerman ja kuohukerman kanssa. Makuerot huomaa samalla lailla kuin maidon ja kauramaidon kanssa. Toki jos kahvi on muutenkin huonolaatuista, niin sittenhän sillä ei ole väliä, millä sitä laimentaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ruokakerma on suunniteltu ruuanlaittoon. Kermakerma ei kestää kovaa kuumennusta.
https://yhteishyva.fi/ruoka-ja-reseptit/kerma-valitaan-kayttotarkoituks…
Eli kahvikerma ei käy ruuanlaittoon, mutta ruokakerma käy vallan hyvin kahviin?
Kahvikerma ei kestä kuumennusta. Ruokakerma käy kyllä kahviin, mutta kun sitä on yleensä jatkettu jollain (=karrageenilla tai maissijauholla ym. vastaavalla) vähän paksummaksi (etenkin vähärasvaisissa kermoissa on näitä lisäaineita), ei se ole ihanteellinen vaihtoehto kahviin vaan saattaa tehdä kahviin oudon sivumaun ja koostumuksen. En itse ainakaan halua kahviini mitään "ylimääräistä" noiden paksuntajien muodossa, vaikka siis ruoanlaitossa ruokakermaa käytän ihan sen takia, että kuohukerma on liian rasvaista valtaosiin arkiruoista. Mutta ruokaa saostetaan yleensä muutenkin, eikä kerma ole ainoa kastikkeen osa, vaikka olen tietoinen siitä, että joillekin esim. kanakastike tarkoittaa valmiiksi marinoituja suikaleita ja paria purkillista ruokakermaa.
Maistahan joskus pikkutira ruokakermaa sellaisenaan ja sama kahvikerman ja kuohukerman kanssa. Makuerot huomaa samalla lailla kuin maidon ja kauramaidon kanssa. Toki jos kahvi on muutenkin huonolaatuista, niin sittenhän sillä ei ole väliä, millä sitä laimentaa.
Tämä oli hyvä vastaus. En yleensä juo kahvia kerman kanssa, vaan maidon, joten en kunnolla hahmota, miltä kahvin kermalla kuuluisi maistua. Mustaa kahvia inhoan, joten tämä oli kuitenkin ihan hyvää siihen verrattuna. Eli käy jatkossakin hätäratkaisuksi! Ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ruokakerma on suunniteltu ruuanlaittoon. Kermakerma ei kestää kovaa kuumennusta.
https://yhteishyva.fi/ruoka-ja-reseptit/kerma-valitaan-kayttotarkoituks…
Eli kahvikerma ei käy ruuanlaittoon, mutta ruokakerma käy vallan hyvin kahviin?
Ruokakerma ei käy yhtään mihinkään.
Ei nyt kiinnosta sun ideologinen ruokavääntö vaan käytäntö.
Mitäs ideologiaa on korvikkeiden hyljeksiminen?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ruokakerma on suunniteltu ruuanlaittoon. Kermakerma ei kestää kovaa kuumennusta.
https://yhteishyva.fi/ruoka-ja-reseptit/kerma-valitaan-kayttotarkoituks…
Eli kahvikerma ei käy ruuanlaittoon, mutta ruokakerma käy vallan hyvin kahviin?
Ruokakerma ei käy yhtään mihinkään.
Ei nyt kiinnosta sun ideologinen ruokavääntö vaan käytäntö.
Mitäs ideologiaa on korvikkeiden hyljeksiminen?
Aika yleistä ideologiaa. Prosessoitu ruoka on saatanasta seuraava paha ja tätä julistetaan muille silloinkin, kun ei kysytä.
Ruokakermassa on jotain mikä saa ruuan sakenemaan. Joko jotain lisäaine-karrageenia, joka on vahingollista suolistolle, tai jotain tärkkelyspaskaa, joka on vahingollista muuten vaan.
Lukekaa joskus niitä sisällysaineluetteloita. Jopa joidenkin valmistajien kuohukermaankin työnnetään karrageenia.
Vierailija kirjoitti:
Ruokakermassa on jotain mikä saa ruuan sakenemaan. Joko jotain lisäaine-karrageenia, joka on vahingollista suolistolle, tai jotain tärkkelyspaskaa, joka on vahingollista muuten vaan.
Lukekaa joskus niitä sisällysaineluetteloita. Jopa joidenkin valmistajien kuohukermaankin työnnetään karrageenia.
Tärkkelyspaskaa, höttöhiilaria, maailmanloppu tulee, tehkää parannus!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ruokakermassa on jotain mikä saa ruuan sakenemaan. Joko jotain lisäaine-karrageenia, joka on vahingollista suolistolle, tai jotain tärkkelyspaskaa, joka on vahingollista muuten vaan.
Lukekaa joskus niitä sisällysaineluetteloita. Jopa joidenkin valmistajien kuohukermaankin työnnetään karrageenia.
Tärkkelyspaskaa, höttöhiilaria, maailmanloppu tulee, tehkää parannus!
Halleluja! Tämä on totuuden sanaa!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ruokakerma on suunniteltu ruuanlaittoon. Kermakerma ei kestää kovaa kuumennusta.
https://yhteishyva.fi/ruoka-ja-reseptit/kerma-valitaan-kayttotarkoituks…
Eli kahvikerma ei käy ruuanlaittoon, mutta ruokakerma käy vallan hyvin kahviin?
Ruokakerma ei käy yhtään mihinkään.
Ei nyt kiinnosta sun ideologinen ruokavääntö vaan käytäntö.
Kyllä ruokakermaa voi laittaa kahviin, niin teen itsekin, jos maito on loppunut. Täydestä menee, jos ruokakerma ei ole maustettu.
Ruokakermaa käytetään ruoan kanssa ja kahvikermaa kahvin.