Miten teet yleensä marinadin kun marinoit itse?
Kommentit (14)
Vaan öljyä ja satunnaisia mausteita.
Ok, no vaikka kanasuikaleet tai kanafileet. Mitä teet usein?
Ja annatteko usein marinoitua yön yli? Ap
Vierailija kirjoitti:
Ja annatteko usein marinoitua yön yli? Ap
Naudanlihan voi antaa marinoitua yön yli, mutta kanalle ja possulle riittää tunti-pari.
Jotenkin hassu kysymys.
Riippuu mitä ollaan marinoimassa ja miten kypsentämässä.
Yleensä jotenkin näistä:
Öljy (oliivi/rypsi/sesam...)
Suola/soija
Makeutus (sokeri/siirappi/hunaja/Vaahterasiirappi...)
Happo (viinietikka/balsamico/sitruuna/lime...)
Mausteet (pippurit, valkosipuli, yrtit, chili, inkivääri, paprika, sinappi... Jne)
Näistä fiiliksen mukaan joka osiosta.
Naudanlihaa marinoin toisinaan ja teen marinadin vähän sinne päin ja aineilla, mitä kaapeista löytyy. Esimerkki: öljyä, vettä, tomaattipyreeta, valkosipulia murskattuna, mustapippuria, etikkaa, pari teelusikallista sokeria tai hunajaa, soijakastiketta, joskus huiskautan joukkoon tummaa olutta tai viininlopun. Mausteista käytän myös usein paprikaa, hitusen inkivääriä ja joskus myös basilikaa ja oreganoa.
Kanamarinadeja en yleensä tee, kanasta valmistan itämaisen tyylisiä juttuja eli ensin tomaattipyre + valkosipuli + curry + paprika + sipulinpalaset + reilu määrä inkivääriä kiehautetaan, sitten lisätään siihen maustamattomat kanapalaset ja kookosmaito ja kypsennetään miedolla lämmöllä kannen alla kauan. Ripaus sokeria tai hunajaa tähänkin
Yleensä sulatan makaronien keitinvettä, lisään mausteita ja öljyä.
Vierailija kirjoitti:
Ok, no vaikka kanasuikaleet tai kanafileet. Mitä teet usein?
Jos laitan grilliin, niin oliiviöljy, hunaja, sitruunamehu, suola, pippuri, hunaja ja timjami.
Kiitos 9 ja muutkin🥰 Helppoja arkiruokia etsin. Toki helppous tulee siitäkin, kun osaa homman. Ap
Riippuu lihasta ja mihin käyttöön.
Wokkiin laitan possua tai kanaa ja molemmat leikkaan fileestä suikaleiksi. Marinointiin käytän valkosipulia, öljyä, sokeria, sitruuna/limemehua, osterikastiketta, ruokasoodaa ja soijaa. Välillä myös chiliä tai makeaa chilikastiketta. Joskus taas pyörittelen kananpalat pelkässä öljyssä ja curry tai tom yam tahnassa.
Uuniin menevään lihaan taas hieron suolaa ja pippuria ja laitan pussiin jääkaappiin.
Kanamarinadiin laitan usein öljyä, sitruunankuorta ja -mehua, valkosipulia ja mustaapippuria. Joskus vielä oreganoa. Curryyn ja kurkumaan ja muihin itämaisiin mausteisiin olen kyllästynyt, esim. jeeraan en koske. Yksi hyvä yrttisekoitus oli, mitä käytin, joku zatar tai sinnepäin niminen, mutta en ole kaupoista löytänyt, pitääkin etsiä.
Riippuu täysin siitä mitä valmistan ja millä tavalla. Tahdotko tarkentaa kysymystäsi?