Outoa ettei edes ammattikokit osaa käyttää oikeaa kuorimaveistä
Vaan raapivat rehuja lapsille ja naisille tarkoitetulla liikkuvateräisellä veitsellä.
https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000008188694.html
Kommentit (15)
Vierailija kirjoitti:
Liikkuvateräisillä kuorii nopeammin. Ei kokeilla ole aikaa nysvätä perinteisillä kuorimaveitsillä.
Väärin.
Valitat, kun et itse osaa liikkuvateräistä käyttää.
Ammattikeittiöissä kaikki tulee tukusta valmiina, ei tarvi edes veitsiä enää käyttää, säälittävää.
Liikkuvateräinen sopii porkkanoihin ja pottuihin. Hyvä on osata myös kuorimaveistä käyttää.
Vierailija kirjoitti:
Ammattikeittiöissä kaikki tulee tukusta valmiina, ei tarvi edes veitsiä enää käyttää, säälittävää.
Jos kuorittaisiin kaikki, se veisi paljon aikaa ja vaatisi lisää työvoimaa. Luuletko ettei näitä ole kellotettu ja raha ratkaisee.
Kokit käyttää aina kaikkein nopeimpia ja raaka-aineita säästäviä työkaluja.
Sinä olet tyhmä, kun alat ammattilaisia haukkumaan osaamattomiksi tunareiksi.
Eiköhän jokainentiedä itse, minkälaisella veitsellä parhaiten ja nopeimmin kuorii.
Vierailija kirjoitti:
Ammattikeittiöissä kaikki tulee tukusta valmiina, ei tarvi edes veitsiä enää käyttää, säälittävää.
Ammattitaitoiset ravintolakokit ei käytä teollisia (valmiiksikuorittuja) tuotteita.
Suurkeittiöt (laitosruoka) on asia erikseen.
Vierailija kirjoitti:
Kokit käyttää aina kaikkein nopeimpia ja raaka-aineita säästäviä työkaluja.
Sinä olet tyhmä, kun alat ammattilaisia haukkumaan osaamattomiksi tunareiksi.
Kokeilla on amistausta jos sitäkään, luuletko että ovat ruudinkeksijöitä?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ammattikeittiöissä kaikki tulee tukusta valmiina, ei tarvi edes veitsiä enää käyttää, säälittävää.
Jos kuorittaisiin kaikki, se veisi paljon aikaa ja vaatisi lisää työvoimaa. Luuletko ettei näitä ole kellotettu ja raha ratkaisee.
raha ratkaisee, totta. ammattitaito katoaa.
Mutta mitä noi hirveät punajuuret on irtonaiset liemessä siis. Kaupat oli ennen sentään laatua eli punajuuret oli koneella kuorittu sileitä pyöreitä tai luonnon muotoisia mutta nyt.....mitä ihmeen kolhittuja ne on ?? No eipä. Ennen Felix tehtiin Suomessa laatua oli pyöreitä punajuuria aidot mausteet myös maku kurkussa. Mitä ne nyt on ?? Mausteet kadonnut purkista.Eihän nämä ulkomaan elävät mitään koulua ole saaneet käydä nehän leikkaa itseään päinkin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ammattikeittiöissä kaikki tulee tukusta valmiina, ei tarvi edes veitsiä enää käyttää, säälittävää.
Jos kuorittaisiin kaikki, se veisi paljon aikaa ja vaatisi lisää työvoimaa. Luuletko ettei näitä ole kellotettu ja raha ratkaisee.
Viikko sitten kuorittu peruna on ihanan tuore.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ammattikeittiöissä kaikki tulee tukusta valmiina, ei tarvi edes veitsiä enää käyttää, säälittävää.
Jos kuorittaisiin kaikki, se veisi paljon aikaa ja vaatisi lisää työvoimaa. Luuletko ettei näitä ole kellotettu ja raha ratkaisee.
Eiköhän se suurin syy ole se kun on kuoripäällä on hyvin todennäköisesti myös multaa. Ja mullasta tulevat bakteerit ovat Suomessa suurin syy ruokamyrkytystapahtumusiin. Eli kun on pienet tilat on on iso riski että multaa/ multapölyä ajautuu valmiiseen ruokaan.
Liikkuvateräinen kuorimaveitsi on kaikista paras. Olen käyttänyt sitä 80 luvulta asti. On tosi kätevä ja nopea käyttää. Siihen pitää vain aluksi opetella.
Liikkuvateräisillä kuorii nopeammin. Ei kokeilla ole aikaa nysvätä perinteisillä kuorimaveitsillä.