Miksi ja miten pakastin sulatetaan?
Kommentit (17)
Pakastin sulatetaan, jos sinne on kertynyt jäätä. Sitä jäätä ei sinne varsinaisesti haluta, jossain vaiheessa on ovet ja muut luukut vaikea saada kiinni. Pakastin tyhjennetään ja virrat katkaistaan. Pakastimeen voi laittaa kattilallisen kuumaa vettä jouduttamaan sulatusta. Yleensä pakastimesta löytyy joku pieni "ränni", jonka avulla veden saa valumaan esim. pesuvatiin. Kun jää on sulanut, pakastin pyyhitään puhtaaksi ja annetaan kuivua. Sitten virrat päälle.
(Paitsi jos on pakastin, johon ei kerry jäätä, kuten meillä on. Sitten ei tarvitse sulattaa.)
Kuinkahan nopeasti se pakastin sulaa? Ihan kaappipakastin, 3 vetolaatikolla. Ja mihin ihmeeseen tavarat sieltä siksi aikaa? Että säilyisi jäässä sen aikaa. On jäätelöä, marjoja, vihanneksia jne.
Vierailija kirjoitti:
Kuinkahan nopeasti se pakastin sulaa? Ihan kaappipakastin, 3 vetolaatikolla. Ja mihin ihmeeseen tavarat sieltä siksi aikaa? Että säilyisi jäässä sen aikaa. On jäätelöä, marjoja, vihanneksia jne.
Kylmäkasseihin. Täytä tyhjä tila sanomalehdillä. Ei siinä kauaa mene, varsinkin jos avitat sillä kattilalla.
Ja ne laatikot kannattaa tietysti ottaa pois ja pitää ovi auki.
Pakataan sisältö kylmäkallejen kanssa johonkin viileään paikkaan jos sellainen on. Sulatus tehdään mahdollisimman nopeasti. Pakastin pois päältä ja kuumaa vettä astioissa pakastimen sisälle. Heti kun jää alkaa irrota ja sulaa kerätään ka kuivataan pois. Lopuksi kuivataan hyvin ja pakastin päälle pakastusmoodiin ja tavarat sisälle.
Vierailija kirjoitti:
Pakastin sulatetaan, jos sinne on kertynyt jäätä. Sitä jäätä ei sinne varsinaisesti haluta, jossain vaiheessa on ovet ja muut luukut vaikea saada kiinni. Pakastin tyhjennetään ja virrat katkaistaan. Pakastimeen voi laittaa kattilallisen kuumaa vettä jouduttamaan sulatusta. Yleensä pakastimesta löytyy joku pieni "ränni", jonka avulla veden saa valumaan esim. pesuvatiin. Kun jää on sulanut, pakastin pyyhitään puhtaaksi ja annetaan kuivua. Sitten virrat päälle.
(Paitsi jos on pakastin, johon ei kerry jäätä, kuten meillä on. Sitten ei tarvitse sulattaa.)
Näinpä. Kestää yllättävän pitkän aikaa ( ainakin ellei ole joku superhyperuusilaite).
Vierailija kirjoitti:
Pakastin sulatetaan, jos sinne on kertynyt jäätä. Sitä jäätä ei sinne varsinaisesti haluta, jossain vaiheessa on ovet ja muut luukut vaikea saada kiinni. Pakastin tyhjennetään ja virrat katkaistaan. Pakastimeen voi laittaa kattilallisen kuumaa vettä jouduttamaan sulatusta. Yleensä pakastimesta löytyy joku pieni "ränni", jonka avulla veden saa valumaan esim. pesuvatiin. Kun jää on sulanut, pakastin pyyhitään puhtaaksi ja annetaan kuivua. Sitten virrat päälle.
(Paitsi jos on pakastin, johon ei kerry jäätä, kuten meillä on. Sitten ei tarvitse sulattaa.)
Kertyneen jään eli jäätyneen ilmankosteuden poisto tehdään siksi, että pakastin toimisi jatkossakin kunnolla. Huurrekerros estää jäädytysputkistoa ottamasta lämpöä pakastimen sisältä eli esim. jääkaappikylmän tuotteen laitto pakastukseen lämmittää muut siellä olevat tuotteet ja niidenkin laatu kärsii. Tämän takia myös pakastimen koneisto rasittuu enemmän, jolloin se hajoaa nopeammin kuin säännöllisesti huurteesta sulatettu.
Bonuksena vielä sekin, että sulatuksen yhteydessä voi tehdä inventaarion pakastimen sisältöön ja heittää vuosikausia vanhat elintarvikkeet biojätteisiin.
Vierailija kirjoitti:
Pakataan sisältö kylmäkallejen kanssa johonkin viileään paikkaan jos sellainen on. Sulatus tehdään mahdollisimman nopeasti. Pakastin pois päältä ja kuumaa vettä astioissa pakastimen sisälle. Heti kun jää alkaa irrota ja sulaa kerätään ka kuivataan pois. Lopuksi kuivataan hyvin ja pakastin päälle pakastusmoodiin ja tavarat sisälle.
Järkevin aika pakastimen sulatukseen on helmikuussa. Pakasteet pahvilaatikkoon/kylmälaukkuun ja parvekkeelle/verannalle.
Vierailija kirjoitti:
Kuinkahan nopeasti se pakastin sulaa? Ihan kaappipakastin, 3 vetolaatikolla. Ja mihin ihmeeseen tavarat sieltä siksi aikaa? Että säilyisi jäässä sen aikaa. On jäätelöä, marjoja, vihanneksia jne.
Syöt ensin (sulatusta edeltävinä päivinä) ne jäätelöt ja vihannekset ym. pois. Pakastimen sisältö minimiin, jos pakastimen sulatus on juuri tähän aikaan vuodesta pakko tehdä. Järkevintä olisi tehdä talvipakkasilla, jolloin pakasteet säilyvät ulkotiloissa hyvinä.
Kun pakastin on sulatettu ja puhdistettu, sinne kannattaa laittaa vain hyviä pakasteita. Ei enää niitä ennen toukokuuta 2021 viimeisenä käyttöpäivänään pakastettuja punalappulihoja.
Ei ne pakasteet ehdi sulaa ollenkaan, kun mättää kaikki samaan muovisäkkiin ja laittaa jonkun peiton päälle.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Pakastin sulatetaan, jos sinne on kertynyt jäätä. Sitä jäätä ei sinne varsinaisesti haluta, jossain vaiheessa on ovet ja muut luukut vaikea saada kiinni. Pakastin tyhjennetään ja virrat katkaistaan. Pakastimeen voi laittaa kattilallisen kuumaa vettä jouduttamaan sulatusta. Yleensä pakastimesta löytyy joku pieni "ränni", jonka avulla veden saa valumaan esim. pesuvatiin. Kun jää on sulanut, pakastin pyyhitään puhtaaksi ja annetaan kuivua. Sitten virrat päälle.
(Paitsi jos on pakastin, johon ei kerry jäätä, kuten meillä on. Sitten ei tarvitse sulattaa.)
Kertyneen jään eli jäätyneen ilmankosteuden poisto tehdään siksi, että pakastin toimisi jatkossakin kunnolla. Huurrekerros estää jäädytysputkistoa ottamasta lämpöä pakastimen sisältä eli esim. jääkaappikylmän tuotteen laitto pakastukseen lämmittää muut siellä olevat tuotteet ja niidenkin laatu kärsii. Tämän takia myös pakastimen koneisto rasittuu enemmän, jolloin se hajoaa nopeammin kuin säännöllisesti huurteesta sulatettu.
Bonuksena vielä sekin, että sulatuksen yhteydessä voi tehdä inventaarion pakastimen sisältöön ja heittää vuosikausia vanhat elintarvikkeet biojätteisiin.
Huurrekerros ei kyllä estä jäähdytysputkea ottamasta lämpöä pakastimen sisältä(putki voi aivan yhtä hyvin jäähdyttää jäätä joka vuorostaan jäähdyttää sitten muuta pakastinta). Eikä lämpimän tuotteen laittaminen jäätyneeseen pakastimeen todellakaan lämmitä muita tuotteita. Itseasiassa täysin päinvastoin, massiivinen jääkerros absorboi mahdollisen lämmön itseensä ja muut tuotteet lämpeävät vähemmän.
Ainoa jäästä aiheutuva ongelma on tilan väheneminen pakastimesta ja kaapin lämmön hitaampi vaihtelu(jää toimii kylmävarastona, vähän samaan tyyliin kuin takassa kivet).
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kuinkahan nopeasti se pakastin sulaa? Ihan kaappipakastin, 3 vetolaatikolla. Ja mihin ihmeeseen tavarat sieltä siksi aikaa? Että säilyisi jäässä sen aikaa. On jäätelöä, marjoja, vihanneksia jne.
Syöt ensin (sulatusta edeltävinä päivinä) ne jäätelöt ja vihannekset ym. pois. Pakastimen sisältö minimiin, jos pakastimen sulatus on juuri tähän aikaan vuodesta pakko tehdä. Järkevintä olisi tehdä talvipakkasilla, jolloin pakasteet säilyvät ulkotiloissa hyvinä.
Kun pakastin on sulatettu ja puhdistettu, sinne kannattaa laittaa vain hyviä pakasteita. Ei enää niitä ennen toukokuuta 2021 viimeisenä käyttöpäivänään pakastettuja punalappulihoja.
Talvella olisi toki helpoin tehdä, mutta on niin pahasti jäässä, että yksi laatikoista ei mene perälle asti. Ja helposti jää ovi raolleen, mikä jäädyttää vaan lisää sitä. Pitänee ainakin nuo irtojäätelöt syödä pois, ne varmaan helpoiten sulaa. Minulla on talossa joku kylmämonttu, varmaan ennen vanhaan perunoita ym sinne laitettu. Ehkä ne pakasteet sinne saisi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Pakataan sisältö kylmäkallejen kanssa johonkin viileään paikkaan jos sellainen on. Sulatus tehdään mahdollisimman nopeasti. Pakastin pois päältä ja kuumaa vettä astioissa pakastimen sisälle. Heti kun jää alkaa irrota ja sulaa kerätään ka kuivataan pois. Lopuksi kuivataan hyvin ja pakastin päälle pakastusmoodiin ja tavarat sisälle.
Järkevin aika pakastimen sulatukseen on helmikuussa. Pakasteet pahvilaatikkoon/kylmälaukkuun ja parvekkeelle/verannalle.
Monesko päivä ? Itse olen hölmöyksissä tehnyt pakkasella kalenteriin katsomatta niin ei tarvinnut mitään kylmälaukkuja.
Kyllä kandee jo 5vuotta vanhempia maistella, että tartteeko lisätä pippuria tms. Nälkäänsä syö kyllä , vaikka eivät olisi ihan priimaa.
Muovikasseihin tyhjääminen ja peittely tekstiileillä. Helppoa.
Voi mamma-kulta. Ei myö tiietä.