Onko liikaa syöty jos yksi ihminen syö 400 grammaa jauhelihaa kahdessa päivässä?
Kommentit (20)
Montako annosta tuosta tulee?
Ja tuo ykkösvastaajan 100 g lihaa viikossa kuulostaa kyllä tosi vähäiseltä määrältä, ei voi olla suositus.
Hyh, on liikaa. Kannattaa perehtyä mitä punainen liha ja vielä ylikäytettynä tekee suolistolle.
Jos joka päivä? Kyllä välillä on saatava pihviäkin ja kerran viikkoon kalaa
Proteiinia pitää saada n 80 g päivässä. 400g jauharia sisältää proteiinia noin 80 g
Vierailija kirjoitti:
Hyh, on liikaa. Kannattaa perehtyä mitä punainen liha ja vielä ylikäytettynä tekee suolistolle.
Mitä enempi syö niin sitä isompi paska tulee. Niin se suoli on tehty toimimaan, ei tarvitse insinöörin koulutusta tietääkseen.
Vierailija kirjoitti:
Hyh, on liikaa. Kannattaa perehtyä mitä punainen liha ja vielä ylikäytettynä tekee suolistolle.
Kerrotko tarkemmin?
Muistelen lukeneeni, että suositus on korkeintaan 70g punaista lihaa päivässä.
Naudanlihassa on jotain, joka edesauttaa syöpää, mutta sianliha kaiketi oli vatsaystävällisempää? Ihmisen suolistosta siis puuttuu joku entsyymi tai jotain ja siksi naudanliha ei ole hyvästä, ja toki vielä epäterveempää prosessoituna makkarana ja vastaavana nautittuna.
Jos teen esimerkiksi spagettia jauhelihakastikkeella niin laitan siihen paketin eli 400 grammaa jauhelihaa ja kyllä se tulee heti syötyä.
Vierailija kirjoitti:
Naudanlihassa on jotain, joka edesauttaa syöpää, mutta sianliha kaiketi oli vatsaystävällisempää? Ihmisen suolistosta siis puuttuu joku entsyymi tai jotain ja siksi naudanliha ei ole hyvästä, ja toki vielä epäterveempää prosessoituna makkarana ja vastaavana nautittuna.
Höpöhöpö, liha ei ole haitallista. Makkara ei ole lihaa.
23-1 pätkäpaastolla tulee joskus tehtyä pasta-annos salaatteineen kaikkineen jossa juurikin 400g naudan jauhelihaa (ei sikanautaa) 10% rasvalla ja tomaattikastikkeella/mausteilla.
Veriarvot ovat todella hyvät, verenpaine optimaalinen, en ole tarvinnut mitään lääkitystä vuosikymmeneen. En allekirjoita sitä että yksilötasolla punainen liha on paha asia.
Esim. THL:n punaisen lihan tutkimuksissa otetaan huomioon myös leikkeleet joita jotkut mättävät normiruuan lisäksi sata grammaa tai enemmän päivässä. Niissä on todella paljon suolaa ja nitriittejä. Ei sitä voi minusta verrata esim. jauhelihan paistamiseen.
Ei ole liikaa jos sen jälkeen pitää muutaman kasvisruoka- tai kalapäivän.
Vierailija kirjoitti:
Montako annosta tuosta tulee?
Ja tuo ykkösvastaajan 100 g lihaa viikossa kuulostaa kyllä tosi vähäiseltä määrältä, ei voi olla suositus.
JAUHELIHAA.
Voi syödä 2 päivänä 200 + 200 grammaa, ei se säilykään kauempaa, ellei pakasteessa tuoreena. Jauhelihan rasvapitoisuuksia on erilaisia, siihen käy 10-15% tai 10-17%, sitä enemmän voi olla sydämelle liikaa, mikäli on alttius rytmihäiriöön. Sitten voi ottaa muita ruokia viikolla kana, kasvis, kala jne.
Mikä tahansa määrä lihaa missä tahansa ajassa on liikaa. Turhaa, epäekologista ja epäterveellistä.
Ihminen tarvitsee 1-2g proteiinia per painokilo riippuen mitä tekee.
Eli ei ole liikaa.
Yleensä kun poltan loossia syön 700g hampurilaisten välissä 15 min. Viikolla kastiketta yms työruokailut. Hyvää on
Mäggärää ja Suamen jellonaa.
Ps . Turku on paras paikka Suomessa.
Sieltä lähistöltä on mm. peesidentti Sauli Niinistö (kok).
Ainakin väitetään, että on liikaa. Suositusmäärä on tosi pieni, oliko 100 g viikossa? Itse syön 100 g päivässä joka päivä. Vielä en oo kuollut (koputtaa puuta).