Jauhelihan väri muuttunut ja käytin, saanko nyt ruokamyrkytyksen?
Harmittaa siis heittää menemään jauhelihapaketti, mutta toki mietin, että onko turvallinen..
Jauhelihassa oli siis huominen päiväys ja silti oli alkanut jo väri muuttua.
Kommentit (4)
Kiitos asiallisesta vastauksesta!
Ja ei, en ole uusavuton, vaan ihan tottunut ruoanlaittaja. Tulee vaan itse käytettyä nuo ajoissa, nyt tämä alkoi harmaantua jo ennen aikojaan.
Vierailija kirjoitti:
Kiitos asiallisesta vastauksesta!
Ja ei, en ole uusavuton, vaan ihan tottunut ruoanlaittaja. Tulee vaan itse käytettyä nuo ajoissa, nyt tämä alkoi harmaantua jo ennen aikojaan.
Kiva kun vastasit vielä :) !
Itsekin pyrin käyttämään jauhelihan punaisena. Mutta joskus on tullut huomattua, että väri voi muuttua muutamassa tunnissa kylmässäkin. Marinoidessa kokolihaa huomaa myös värimuutokset.
Lihan värimuutokset on ihan normaaleja ilmiöitä. Kertoo hapen läsnäolosta tai sen puutteesta. Pilaantumisen kanssa niillä ei juuri ole tekemistä. Paitsi jos vihertää. Haju on paljon tärkeämpi indikaattori pilaantumisesta.
Värin muuttuminen on normaalia. Maitohappobakteerien toimintaa – liha ”riippuu” lisää.
Ostan nykyään esim. entrecôten mieluimmin hieman tummuneena.
Jos oli harmaata tai vihreää, olet ongelmissa, mutta sen olisit huomannut jo hajusta. Ellei ole korona.