Woltin ja Foodoran ruokalähetit ovat "yrittäjiä"
Ovelaa, eikö vain?
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/fa0393ab-2040-4ff9-9708-f52f1965c950
Kommentit (10)
”Alustapalvelut” ovat loisia, jotka syövät ravintoloitsijan ja kuskin leipää
Koko homma niin erseestä kuin olla voi. Olen kyllästynyt kuulemaan kuinka joku sovellus on niiiiiiin "innovatiivinen" vaikka kyseessä on ainoastaan laskutus puhelimen kautta ja usein vanhan (ja työntekijöille paremmin toimivan) systeemin tuhoaminen. Oudosti nämä uudet firmat ovat vahvasti miinuksella mutta omistajat silti käärivät miljoonavoittoja, samaan aikaan työntekijöille ei ole varaa maksaa.
Ja että nykyään ihan jokaisen ihmisen pitää olla itseään kiihkeästi markkinoiva brändi on täysin anuksesta.
Vierailija kirjoitti:
Iltalehti:
"Tietenkin järjestely on hyödyllinen työnantajalle, kun työntekijät voidaan pitää työlainsäädännön ulkopuolella.
– Tämä on hyödyllistä yrityksille, koska silloin ne ovat vapaita kaikista velvollisuuksista, kuten esimerkiksi vakuutuksista ja ylityökorvauksista. Kyllähän siinä on rahallisesti hirveä säästö..."
Mutta he voivat myydä kuljettajalle tapaturmavakuutuksen ja ottaa siitäkin välistä muutaman euron per päivä.
Joo, on ovela kuvio noiden firmojen omistajien kannalta katsottuna. Niiden jotka keräävät isot massit...
Näitä ei pidä käyttää.
Huijaavat työntekijöitä ja firmoja.
Ilmankos noissa yrittämisissä ei "valkonaamoja" näe.
Eipä nämä muuten pyörisi. Ei kukaan maksa 15 euroa yhdestä ruokakyydistä suomalaisella ostovoimalla.
"Eipä nämä muuten pyörisi."
No, tämän lainalaisuuden alla on lähes täysin koko muu elinkeinoelämämme... Joitain poikkeuksia näköjään systeemi sitten näyttää sallivan. Miksi?
Vierailija kirjoitti:
"Eipä nämä muuten pyörisi."
No, tämän lainalaisuuden alla on lähes täysin koko muu elinkeinoelämämme... Joitain poikkeuksia näköjään systeemi sitten näyttää sallivan. Miksi?
Oleellinen kysymys onkin pitäisikö yhteiskunnan tukea tai edes sietää toisten ahdingolla rikastuvia. Olkoonkin, että se raha tulee ensi kädessä riskisijoittajilta ja voi olla, ettei trokauspalveluista synny koskaan kovin kannattavaa toimintaa. Jotain on systeemissä pielessä, jos tulee, kun kannattavan ruokaravintolan pito Suomessa on todella haastavaa.
Iltalehti:
"Tietenkin järjestely on hyödyllinen työnantajalle, kun työntekijät voidaan pitää työlainsäädännön ulkopuolella.
– Tämä on hyödyllistä yrityksille, koska silloin ne ovat vapaita kaikista velvollisuuksista, kuten esimerkiksi vakuutuksista ja ylityökorvauksista. Kyllähän siinä on rahallisesti hirveä säästö..."