Mausteiden laatu Suomessa
on huono.
Jouduin äsken heittämään puuron pois, kun sen päälle ripoteltu kaneli haiskahti homeelle.
Eikä ole tavatonta, että mausteessa on pilaantuneen sivuhaju... joku sieni varmaan päässy rouskuttamaan sitä ennen kuivausta.
Roudataanko Suomeen kaikki p*ska, mikä ei muualle mene kaupaksi? Suomeen tuotavassa kanelissakin on kuulemma paljon kumariinia, kun suomalaisille kelpaa lähes mikä vain mukisematta.
Ostan kyllä jatkossa kanelini, ja samalla kaikki muutkin mausteet, ulkomailta.
Kommentit (5)
Pienemmät tuottajat tekee Suomessa parempia.
Mausteissa on maakohtaisia eroja.
Meillä suositaan mietoja mausteita, niin se myös otetaan huomioon mausteissa niin että jokin maustesekoitus esim curry on meillä miedompi kuin jossakin toisessa maassa. Tai mauste pitää olla toisella tapaa käsitelty niin, että kardemummasta myydään vain siemenet ja toisessa maassa kuluttaja saa rapsia siemenet kuorista itse. Myös se, miten käsitämme sahramin tarkoittaa jossakin muualla useampaa sahramimaustetta eri käyttötarkoituksiin jne.
Ostan mausteeni etnisistä ruokakaupoista. Hyvin varustetussa on hyvät ja monipuoliset maustevalikoimat, joten ihan reissuun en mausteiden takia lähde
Suomalaisillehan kelpaa aina maailman pahimmat kuratuotteet. Valion appelsiinimehukin on niin kitkerää, että ei taida muualta maailmasta vastaavaa löytyä.
Hotelleissakin etelässä suomalaisille jää jämähuoneet roskisten läheltä.
En tiedä ihan tarkkaan ovatko kaikki mausteet pilaantuneita, mutta äärimmäisen LAIMENTUNEITA ainakin ovat. Oregano ei edes tuoksu sille, mitä ulkomailta toin kotiin. Timjami on vain häivähdys timjamia. Erittäin heikkotehoisia ovat, ehkä sitten liian kauan olleet pusseissa ja aromit karanneet. Täysi hinta niissä ainakin on.
Kiinasta?