Miksi porkkanat pehmenee jääkapissa?
Kommentit (6)
Vähän OT....mutta tiesittekö, että tulee tosi mehevä porkkanaraaste, kun kuorittuna laittaa porkkanat kylmään veteen ja jääkaappiin muutamaksi tunniksi ennen raastamista?
Nolla-asteinen lämpötila porkkanoille paras.
Hitsin hankala vaan toteuttaa.
Vierailija kirjoitti:
Siellä voi olla liian kylmä. Monta astetta on? Entä säilytätkö niitä vihanneslokerossa?
Niin kai. En ole mitannut. Joo, vihanneslokerossa
Porkkanoista haihtuu kosteutta, ja ne tulisi säilyttää joko muovipussissa tai jossain rasiassa. Etenkin kesäporkkanat, joilla on ohut kuori, kuivuvat nopeasti, ja vielä nopeammin, jos on naatit vielä kiinni.
Vierailija kirjoitti:
Vähän OT....mutta tiesittekö, että tulee tosi mehevä porkkanaraaste, kun kuorittuna laittaa porkkanat kylmään veteen ja jääkaappiin muutamaksi tunniksi ennen raastamista?
Juu, mä kyllä tiesin, eräs ruokakaupan hevimyyjä sen mulle kertoi. 😊
Siellä voi olla liian kylmä. Monta astetta on? Entä säilytätkö niitä vihanneslokerossa?