Mitä eroa mascarponella ja tuorejuustolla?
Itse olen aina käyttänyt mascarpone leivoksiin maustamatonta tuorejuustoa koska se on halvempaa mutta onko niillä mitä eroa? Olisiko lopputulos parempi mascarponella?
Kommentit (4)
[quote author="Vierailija" time="12.06.2014 klo 12:34"]
Itse olen aina käyttänyt mascarpone leivoksiin maustamatonta tuorejuustoa koska se on halvempaa mutta onko niillä mitä eroa? Olisiko lopputulos parempi mascarponella?
[/quote]
Jos tuorejuusto on noin 60% rasvaa, niin eipä siinä kai hirveää eroa ole.
Maku, jos et eroa maista itse, niin kysy vielä niiltä joille noita leivonnaisiasi syötät. Jos ei eroa ole, niin samapa tuo sitten :)
Tuorejuustoahan mascarponekin on. Mutta esimerkiksi johonkin Philadelphiaan verrattuna rakenteeltaan jotenkin samettisempaa. Maussa ei myöskään ole ollenkaan happamuutta. Minäkin olen esim. juustokakuissa ja kekseissä korvannut mascarponea tuorejuustolla, mutta tiramisùssa mascarpone on must.
Mascarpone taitaa olla ainakin rasvaisempaa. Rainbow:n on kyllä edullistakin, alle 2e rasia (200-250g) muistaakseni.