Haluaisin nyt ohjeen sellaiseen pitsaan, josta lähtee taju!
Siis jotain uutta ja ennenkokematonta täytteiden osalta, sellaiset, jotka sopivat täydellisesti yhteen vievät kielenkin mennessään.
Ja kiitos, ei enää niitä kuluneita "rucolaa ja parmankinkkua" pliiiissss!!!
Kommentit (21)
jospa leivot sinne sekaan unilääkkeitä tai reilun satsin jotain mitä nyt vaan löytyy. kuorruta paistamisen jälkeen vaikka kossulla, niin eiköhän se taju lähde.
joo, oli ihan pakko ;)
Tomaattipyre, sardiinia tomaattikastikkeessa, tomaattiviipaleita, paprikaa ja juustoraastetta. Hemmetin hyvää :)
Kebab, oliivi, herkkusieni, sipuli ja paprika. Jalapenoa mukaan jos tulisesta tykkää.
Rucolaa, aurinkokuivattua tomaattia ja mozzarellaa =)
Joku rikkihappo varmaan veis tajun ja kielenkin mennessään, testaappa sitä. Päälle vielä vähän basilikaa ja mozzarellaa.
Lidlistä käyt ostamassa Inferno-pizzan. Taatusti lähtee taju. Ja pari aistia.
Kokeile tätä:
Katkarapuja, avokadoa, ja sinihomejuustoa.
Mustia oliiveja tai kapriksia tai molempia jos tykkää
Tero
[quote author="Vierailija" time="09.06.2014 klo 22:09"]Lidlistä käyt ostamassa Inferno-pizzan. Taatusti lähtee taju. Ja pari aistia.
[/quote]
Joo meidänkin makuun oli aika tuju. Melkein itkin ja söin ;)
[quote author="Vierailija" time="09.06.2014 klo 22:09"]Lidlistä käyt ostamassa Inferno-pizzan. Taatusti lähtee taju. Ja pari aistia.
[/quote]
Hyi helvetti.
Ei tomaattikastiketta. Pelkästään lampaan jauhelihaa ja tuoretta mozzarellaa ja yrttejä ja päälle raastetta ja ripaus oliiviöljyä. Pohjois-Italian herkku.
Levitä pohjalle tomaattikastikkeen sijasta kanttarellituorejuustoa, paista paljon sipulia (pehmeäksi ja makeaksi, hauduta osa ajasta), lisää suolaa maun mukaan (ja balsamicoa hiukan). Kasaa levitteen päälle, revi pinnalle tuoretta oreganoa ja kuorruta emmentalilla. Paista ja syö.
Lihansyöjät voivat lisätä pekonia tai paistettua riistakäristystä. Niin ja jos on niitä kanttarelleja, niin voi paistaa siellä sipulin seassa lisäksi.
pekoni,vuohenjuusto,paprika,tonnikala.
Flammkuchen, kvg niin löytyy resepti. Nams!
Paista kana kookosöljyssä, niin siihen tulee mieto kookoksenmaku, muuten aikalailla perinteiset täytteet, tomaattikastike, valkosipulia, sipulia, aurajuusto sopii myös. Vie varmaan tajun jos tarpeeksi syö, esim pellilisen yksin.
Vähemmän on enemmän.
Oletko kokeillut valkoista pizzaa, ap? Keitettyjä, siivutettuja perunoita (voivat olla raakojakin, jos siivut ovat riittävän ohuita), vuohenjuustoa (siis sitä rullaa, leikkaa kuoret pois), mozzaa. Suolaa ja mustapippuria, tietty. Valmiin pizzan päälle voit valella vähän pestoa. Ei siis tomaattia ollenkaan.
Tärkeintä on tietysti, että teet taikinan itse, lämmität pellin/ pizzakiven tulikuumaksi etukäteen ja paistat pizzan nopeasti mahdollisimman kuumassa uunissa. Jos käytät pestoa, niin teet senkin itse mieluisista aineista.
Jos tajun lähteminen tarkoittaa ähkyä ja verisuonten tukoksia, niin mahdollisimman paljon makkaraa, lihaa, rasvaa, suolaa, juustoja - esim. "pizzajuusto"-pusseja, auramuruja pussillinen - kaikkea mahdollista puolivalmista ja esikäsiteltyä. Älä missään nimessä tee tomaattikastiketta itse. Lopuksi vähän ananaksenriekaleita piristykseksi. Ja muista puristaa raakaa valkosipulia valmiin pizzan päälle. :)
[quote author="Vierailija" time="09.06.2014 klo 22:09"]
Lidlistä käyt ostamassa Inferno-pizzan. Taatusti lähtee taju. Ja pari aistia.
[/quote]
Tää on ihan ok pizza valmispizzaksi, mutta ei tällä valitettavasti kyllä vielä taju lähde. Kaikki aistitkin on vielä tallella.
[quote author="Vierailija" time="10.06.2014 klo 06:45"]
Vähemmän on enemmän.
Oletko kokeillut valkoista pizzaa, ap? Keitettyjä, siivutettuja perunoita (voivat olla raakojakin, jos siivut ovat riittävän ohuita), vuohenjuustoa (siis sitä rullaa, leikkaa kuoret pois), mozzaa. Suolaa ja mustapippuria, tietty. Valmiin pizzan päälle voit valella vähän pestoa. Ei siis tomaattia ollenkaan.
[/quote]
Yksi parhaimmista koskaan maistamistani pizzoista oli tällainen tomaatiton perunapizza. Siinä oli päällä ohuita perunaviipaleita, tuoretta rosmariinia ja jotain sinihomejuustoa, eikä mitään muuta. Yksinkertainen voi olla joskus todella uskomattoman herkullista.
Savuporo, pekoni, kebab, majoneesi