Miten valmistat sorbetin ?
Tahtoisin koittaa, mutta löysin ohjeita joihin tuli kananmunaa, ja ohjeita joihin tuli liivatetta? Millainen ero ja kumpiko on "oikeaoppinen"?
Kommentit (5)
Niin , ohjeita kyllä löydän, mutta onko tuo munalla siis juuri se oikea tapa tehdä ? Vai liivatteella mieluummin ? Osassa ohjeista kun siis munaa ei ole ollenkaan.
Vierailija kirjoitti:
Niin , ohjeita kyllä löydän, mutta onko tuo munalla siis juuri se oikea tapa tehdä ? Vai liivatteella mieluummin ? Osassa ohjeista kun siis munaa ei ole ollenkaan.
ENNEN vanhaan ei liivatetta ollut olemassakaan,eti jokin VANHA ennen 1990 lukua oleva ohje
SORBETTI perustuu jäähdyttämiseen,ei liivatteeseen!
Eikai sorbetiin muuta vaadita kuin sokeria, vettä ja makuaine esim. marjasose? Googlaa vaikka Jamie Oliver basil sorbet, niin saat mittasuhteet.
Vierailija kirjoitti:
Niin , ohjeita kyllä löydän, mutta onko tuo munalla siis juuri se oikea tapa tehdä ? Vai liivatteella mieluummin ? Osassa ohjeista kun siis munaa ei ole ollenkaan.
Englanninkielisestä wikipediasta saa hiukan kommenttia sorbetin historiaan ja tuntuu eroavan ajan sekä maan mukaan mitä tarkoitetaan. Lisäksi englanninkielessä tunnetaan sekä sorbetti että sherbetti.
Katoppa ja ota silimä näppiin!
https://www.soppa365.fi/reseptit/kodin-kuvalehti/jalkiruuat-juhli-ja-na…
https://www.martat.fi/reseptit/mansikkasorbetti/
jos ei yhdestä löytyne ettii lisää!