Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

MARIANNEKARKKI KUIVAKAKKU

17.08.2006 |

OISKOS KELLÄÄN OHJETTA MITEN SE TEHÄÄN?

KAIKKI OHJEET EI O SAMANLAISII JOTEN SAAPI LAITELLA NIITÄ USEAMPIAKIN JOS HUOMAATTE OMISTVANNE ERINLAISEN OHJEEN =)

HIRMU ISO KIITOS JO ETUKÄTEEN

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 |
17.08.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mariannen tiikerikakku



n. 30 viipaletta

200 g Valio voita

2 1/2 dl sokeria

3 munaa

1/2 prk (1 dl) Valio kermaviiliä

4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

2 rkl kaakaojauhetta

1/2 pussia (20 kpl) Marianne-karamelleja



Voitele ja korppujauhota 1,8 litran rengasvuoka. Hienonna Mariannet karkeahkoksi rouheeksi: kuori ne papereistaan ja hienonna omassa pussissaan nuijalla tai pullolla.Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen samalla sekoittaen. Lisää vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri seoksena vuoroin kermaviilin kanssa. Sekoita tasaiseksi. Ota taikinasta puolet erilleen toiseen kulhoon. Sekoita siihen kaakaojauhe sihdin läpi ja hienonnetut Mariannet. Lusikoi puolet vaaleasta taikinasta kakkuvuoan pohjalle. Lisää tumma taikina. Lisää loput vaaleasta taikinasta. Pistele haarukalla, jotta raidat sekoittuvat hiukan. Paista 175 asteessa uunin alaosassa n. 60 min. Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä. Ripota pinnalle tomusokeria.



VINKKI Kermaviilin voi korvata 1 dl:lla Valio kevytkermaa.







Vierailija
2/2 |
21.08.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

PÄTKISKAKKU

5 dl vehnäjauhoja

3 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1 rkl leivinjauhetta

4 rkl kaakaojauhetta (esim. van houten)



150 g sulatettua voita tai margariinia

2 dl maustamatonta jogurttia

4 patukkaa pätkistä

3 munaa





Sekoita kuivat aineet keskenään.

Lisää paloitellut pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita.

Lisää rasvan sekaan jogurtti ja munat. Lisää vielä kuivat aineet.

Sekoita seos huolella, taikinaa ei kuitenkaan tarvitse vatkata koneella.

Laita taikina jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista n.45 minuuttia 175 asteessa.



Kuorrutus:

170g suklaata

100g voita



Sulata aineet varovasti liedellä ja valuttele jäähtyneen kakun päälle.

Voit ripotella pinnalle vaikka suklaahippuja koristeeksi.



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi viisi kaksi