Kumpi pntitankankeitossa syntyvä etanoli va metanoli on se vaarallisempi ja miten tämän syntyminen voidaan välttää?
Kommentit (14)
Meinaaatko että pelottaa ;) ALna myymään heroiiinia.
Pannu kun alkaa lämpenemään syntyy ensi metanolia, oliko jotain 72°? Sen takia alkupää satsista heitetään menemään, sitten alkaa tulemaan sitä itseään.
Metanoli on sitten oikeasti vaarallista ihmiselle.
Ei sitä alun metanolia pois kandee heittää vaan lorauttaa auton bensatankkiin. Menee pakkasnesteenä
Metanoli, se on hengenvaarallista. Pienikin annos voi tehdä sokeaksi.
Älä leiki hengelläsi ja terveydelläsi. Ei se viina Alkossa nyt niin kallista ole.
Siis mitä keittoa oot nyt tekemässä? Ei pinaattikeitossa ole kumpaakaan.
Metanoli on vaarallista, näkö menee. Metanolin kiehumispiste on 66 C
Metanoli eli metyylialkoholi on myrkyllinen alkoholi. Metanoli on normaaliolosuhteissa olomuodoltaan väritön neste. Se palaa melkein värittömällä liekillä muodostaen hiilidioksidia ja vettä:
2 CH3OH + 3 O2 → 2 CO2 + 4 H2O
Metanoli on tärkeä lähtöaine kemianteollisuudessa. Lisäksi sitä käytetään muun muassa liuottimena, jäätymisenestoaineena ja polttoaineena. Yhdistettä esiintyy myös kukkien tuoksuissa ja semiokemikaalina eliöiden viestinnässä.
Metanoli siis höyrystyy ennen etanolia.
Metanolin kiehumispiste on 64,7C. Etanolin on 78,3C. (Lähde: wiki)
Lämpömittari on kirjaimellisesti elintärkeä ponunkeitossa.
Peruskoulutukseen laitetaan älyttömästi rahaa, joten on todella sääli, että niin moni lipuu sen läpi aivot narikassa.
Vierailija kirjoitti:
Kannattaa jättää keittelemättä, jos tuota joutuu kysymään.
Samaa ajattelin tulla kommentoimaan. Tosin aloituksen kirjoitusasusta päätellen ap on jo siinä kunnossa, että ehkä kannattaisi jättää ihan kaikki keittelyt väliin, ettei sytytä itseään ja kämppäänsä tuleen.
Vierailija kirjoitti:
Peruskoulutukseen laitetaan älyttömästi rahaa, joten on todella sääli, että niin moni lipuu sen läpi aivot narikassa.
Ihan kuin kemian tunnilla ponunkeittoa opettaisiin. Muissa maissa omaan käyttöön keittely on ihan sallittua, täällä monopoli estää keiton ja sitten joudutaan keittämään tietämättömänä, kun kulttuuria ei ole kuin peräkylillä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Peruskoulutukseen laitetaan älyttömästi rahaa, joten on todella sääli, että niin moni lipuu sen läpi aivot narikassa.
Ihan kuin kemian tunnilla ponunkeittoa opettaisiin. Muissa maissa omaan käyttöön keittely on ihan sallittua, täällä monopoli estää keiton ja sitten joudutaan keittämään tietämättömänä, kun kulttuuria ei ole kuin peräkylillä.
Kyllä siellä käsitellään tislausprosessi ja eri alkoholityypit. Ja myös se, että metanoli on erittäin vaarallinen aine ihmiselle.
Kannattaa jättää keittelemättä, jos tuota joutuu kysymään.