Hienoin, monimutkaisin, ruoka jonka olet valmistanut Trangialla tai risukeittimellä
Oletko koskaan edes yrittänyt tehdä muuta kuin pussiruokaa?
Kommentit (17)
Italianpata, sellaisesta valmispussista, johon lisätään jauheliha. Ei siis todellakaan mitään vaikeaa ja hyvin maistui metsäretkellä.
Nistipata. Makaronitkin onnistuin polttaan pohjaan 😀
Hienoja ja monimutkaisia ruokia ei tule paljon tehtyä kotonakaan (kohokkaita tai mitä tällaiset olisivatkaan). Mutta hyvistä on jäänyt mieleen esimerkiksi kun matkan varrella tuli vastaan kesän ensimmäisiä kanttarelleja ja niitä paistelin jossain rantakatoksessa.
Ahvenfileitä voissa paistettuna, pannuperunoiden kanssa -valmiiksi keitettyjä perunoita siis pilkottuna ja paistettuna. Ja samoin kun ylempi, sienikastiketta on tehty tuoreista, just löydetyistä sienistä.
Pussiruokaa en ole tehnyt, tai no hernekeittoa (joka tietty ei ole pussissa) kerran, mutta en mä sillä mitään monimutkaista ole tehnyt. Jotain pastaa ja linssipataa lähinnä.
Paistetut valkosipuliperunat savustetun turskan kaveriksi. Oli hankalaa olla käräyttämättä valkkaria ja samalla saada perunoista rapeat. Monimutkaiset tehdään kotona, nopeat tien päällä, ettei kaasua kulu.
Intin sissiruokia tuli leireillä kokkailtua, mutta eipä niistäkään mitään ihmeellisiä saanut. Joita eri aineksia saattoi sotkea keskenään. Ruokaa tehdään, jotta saataisi energiaa.
En tiedä kaipasitko ideoita, vai kyselitkö muuten vain. Mutta suosittelen yhtä lempparipodcastiani ja sen kysymykseesi liittyvää jaksoa
https://open.spotify.com/episode/5ehDuVx6Iu6MsKpdj2cQ9S?si=IKDst7pKSNWU…
Mikä ihmeen trangia.Kun käytätte näitä erikoisia sanoja voisitteko joko selittää tai mieluiten kuvan kanssa esittää mistä on kysymys?
Vierailija kirjoitti:
Mikä ihmeen trangia.Kun käytätte näitä erikoisia sanoja voisitteko joko selittää tai mieluiten kuvan kanssa esittää mistä on kysymys?
Jos et tiedä mikä on Trangia, tuskin osaat kommentoida AP:n kysymykseen mitään.
Onhan sitä monen hengen juhlapäivällisiäkin valmistettu jollain risukeittimellä.
Ymmärrän pussiruokien kätevyyden, etenkin talvella, mutta pyrkinyt pysymään erossa niistä. Välillä kyllä käyttänyt esim Blåbandin ihan tavis pataaineksia. Varsinaiset retkipussiruoat on jo aika tyyriitäkin.
Itse kuivatusta tarpeista esim risottoa, keittoja. Full English aamiaiset paistinpannulla.
Kiva kysymys, minulle retkeilyssä suurimpia juttuja on just se herkkujen teko luonnon keskellä.
Monimutkaisin mitä itse olen ollut mukana tekemässä on varmaan suklaakakku. Kokonaan itse tehdyistä varmaan amerikkalaiset pannukakut. Mutta yleisesti siis trangialla saa tehtyä sen mitä kaasuhellallakin.