Uudessa yksiössä ei ole tiskikaappia ja tiskiallas on olematon
Altaassa ei edes mahdu pesemään kattilaa ja tarkoitus kai alunperin on ollut että kaupungin vuokralaiset hankkivat omilla rahoillaan asuntoon oman astianpesukoneen, mutta ei näissä keittiöissä ole liitäntää eikä paikkaa että sellaisen koneen voisi kaupungin vuokra-asuntoon asentaa. Todella ärsyttävää.
Kommentit (31)
Ikävää. Mutta jos tiskipöydällä on tilaa, laita siihen vati ja pystykuivausteline, niitä saa muutamalla eurolla. Esimerkiksi tässä kahdeksalla eurolla Ikeasta:
https://www.ikea.com/fi/fi/p/kvot-astiankuivausteline-sinkitty-36980400/
Ja sitten aina ennen tiskausta siirrät edelliset, kuivat tiskin telineestä kaappiin. Tuskin sulla yksineläjänä ihan kauhean isoja tiskimääriä syntyy kerralla, jos muistat pestä tiskit aina syötyäsi.
Käytä mikroa ja kertakäyttöruokailuvälineitä.
Vierailija kirjoitti:
Ikävää. Mutta jos tiskipöydällä on tilaa, laita siihen vati ja pystykuivausteline, niitä saa muutamalla eurolla. Esimerkiksi tässä kahdeksalla eurolla Ikeasta:
https://www.ikea.com/fi/fi/p/kvot-astiankuivausteline-sinkitty-36980400/
Ja sitten aina ennen tiskausta siirrät edelliset, kuivat tiskin telineestä kaappiin. Tuskin sulla yksineläjänä ihan kauhean isoja tiskimääriä syntyy kerralla, jos muistat pestä tiskit aina syötyäsi.
Miksi pitää palata kehityksessä taaksepäin? Ja varmasti henkilö osaa ratkaista asian, mutta ihmettelee täällä tyhmää suunnittelua.
Pakko sanoa, että moiseen asuntoon en muuttaisi.
On sen verran tärkeitä ominaisuuksia näin paljon kokkaavana/leipovana ihmisenä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ikävää. Mutta jos tiskipöydällä on tilaa, laita siihen vati ja pystykuivausteline, niitä saa muutamalla eurolla. Esimerkiksi tässä kahdeksalla eurolla Ikeasta:
https://www.ikea.com/fi/fi/p/kvot-astiankuivausteline-sinkitty-36980400/
Ja sitten aina ennen tiskausta siirrät edelliset, kuivat tiskin telineestä kaappiin. Tuskin sulla yksineläjänä ihan kauhean isoja tiskimääriä syntyy kerralla, jos muistat pestä tiskit aina syötyäsi.
Miksi pitää palata kehityksessä taaksepäin? Ja varmasti henkilö osaa ratkaista asian, mutta ihmettelee täällä tyhmää suunnittelua.
Nykysuuntaus on ollut se, ettei kotona kokata kuin valmisruokaa mikrossa. Maailmalla paljon yleisempää, kun ravintola yms ruoka on paljon halvempaa.
Vierailija kirjoitti:
Ikävää. Mutta jos tiskipöydällä on tilaa, laita siihen vati ja pystykuivausteline, niitä saa muutamalla eurolla. Esimerkiksi tässä kahdeksalla eurolla Ikeasta:
https://www.ikea.com/fi/fi/p/kvot-astiankuivausteline-sinkitty-36980400/
Ja sitten aina ennen tiskausta siirrät edelliset, kuivat tiskin telineestä kaappiin. Tuskin sulla yksineläjänä ihan kauhean isoja tiskimääriä syntyy kerralla, jos muistat pestä tiskit aina syötyäsi.
Noissa ratkaisuissa on harvoin mitään tiskipöytää. Rahaa säästetään kun keittiön työtasot ja laskutilat rajoitetaan vuokra-asunnoissa minimiin. Toki en tiedä mikä AP:n tilanne on mutta itsellä edellisessä asunnossa ei mitään tiskipöytää ollut ja koko keittiö oli vain kolme metriä leveä ratkaisu huoneen yhdellä seinällä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ikävää. Mutta jos tiskipöydällä on tilaa, laita siihen vati ja pystykuivausteline, niitä saa muutamalla eurolla. Esimerkiksi tässä kahdeksalla eurolla Ikeasta:
https://www.ikea.com/fi/fi/p/kvot-astiankuivausteline-sinkitty-36980400/
Ja sitten aina ennen tiskausta siirrät edelliset, kuivat tiskin telineestä kaappiin. Tuskin sulla yksineläjänä ihan kauhean isoja tiskimääriä syntyy kerralla, jos muistat pestä tiskit aina syötyäsi.
Miksi pitää palata kehityksessä taaksepäin? Ja varmasti henkilö osaa ratkaista asian, mutta ihmettelee täällä tyhmää suunnittelua.
Nykysuuntaus on ollut se, ettei kotona kokata kuin valmisruokaa mikrossa. Maailmalla paljon yleisempää, kun ravintola yms ruoka on paljon halvempaa.
Mielestäni päinvastoin. Yhä useampi on alkanut arvostamaan kotiruokaa ja itse tekemistä.
Nyt koronan rajoittamina moni on jopa opetellut kokkaamaan, kun ei ole halunnut syödä ulkona. Se myös pysyy jatkossa, ja jatkossa syödään harvemmin ulkona vaikka maailma normalisoituukin ennen pitkää.
Asuntosuunnittelijat luulee oikeasti ihmisten tilaavan ruuat woltista. Sen mainoksen mukaisesti, jossa nuoripari ei tiennyt mikä on keittiö.
Asuin kerran tuollaisessa asunnossa, aivan järkyttävän epäkäytännöllistä! Allas (1 kpl) oli vielä kaikenlisäksi pyöreä ja upotettu laminaattitasoon. Tiskasin altaassa ja nostin astiat vatiin, sitten huuhtelu ja kuivaus pyyhkeellä. Mihin katosivat tiskipöydät?
Vierailija kirjoitti:
Käytä mikroa ja kertakäyttöruokailuvälineitä.
Tai tilaa noutoruokaa ja anna roskat lähetille poisvietäviksi, niin silloin ei tarvitse poistua asunnostakaan...
Vierailija kirjoitti:
Asuntosuunnittelijat luulee oikeasti ihmisten tilaavan ruuat woltista. Sen mainoksen mukaisesti, jossa nuoripari ei tiennyt mikä on keittiö.
No eivät luule.. Varsinkin kaupunkien ja isojen rakennuttajien kohteissa se tilaaja määrittelee yleensä hyvin tarkasti mitä niihin asuntoihin tulee tai ei tule. Eivät ne vain suunnittelijoiden päästä tule,
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ikävää. Mutta jos tiskipöydällä on tilaa, laita siihen vati ja pystykuivausteline, niitä saa muutamalla eurolla. Esimerkiksi tässä kahdeksalla eurolla Ikeasta:
https://www.ikea.com/fi/fi/p/kvot-astiankuivausteline-sinkitty-36980400/
Ja sitten aina ennen tiskausta siirrät edelliset, kuivat tiskin telineestä kaappiin. Tuskin sulla yksineläjänä ihan kauhean isoja tiskimääriä syntyy kerralla, jos muistat pestä tiskit aina syötyäsi.
Miksi pitää palata kehityksessä taaksepäin? Ja varmasti henkilö osaa ratkaista asian, mutta ihmettelee täällä tyhmää suunnittelua.
Nykysuuntaus on ollut se, ettei kotona kokata kuin valmisruokaa mikrossa. Maailmalla paljon yleisempää, kun ravintola yms ruoka on paljon halvempaa.
Mielestäni päinvastoin. Yhä useampi on alkanut arvostamaan kotiruokaa ja itse tekemistä.
Nyt koronan rajoittamina moni on jopa opetellut kokkaamaan, kun ei ole halunnut syödä ulkona. Se myös pysyy jatkossa, ja jatkossa syödään harvemmin ulkona vaikka maailma normalisoituukin ennen pitkää.
Mutta eipä koronan vaikutukset vielä näy asunnoissa. Ehkä vuoden-pari päästä tulee taas markkinoille isommilla keittiöillä varustettuja asuntoja. Ennen koronaa suuntaus oli tuo ja nyt niitä minikeittiöisiä asuntoja tupsahtelee markkinoille, kun ne on saatu valmiiksi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ikävää. Mutta jos tiskipöydällä on tilaa, laita siihen vati ja pystykuivausteline, niitä saa muutamalla eurolla. Esimerkiksi tässä kahdeksalla eurolla Ikeasta:
https://www.ikea.com/fi/fi/p/kvot-astiankuivausteline-sinkitty-36980400/
Ja sitten aina ennen tiskausta siirrät edelliset, kuivat tiskin telineestä kaappiin. Tuskin sulla yksineläjänä ihan kauhean isoja tiskimääriä syntyy kerralla, jos muistat pestä tiskit aina syötyäsi.
Miksi pitää palata kehityksessä taaksepäin? Ja varmasti henkilö osaa ratkaista asian, mutta ihmettelee täällä tyhmää suunnittelua.
Nykysuuntaus on ollut se, ettei kotona kokata kuin valmisruokaa mikrossa. Maailmalla paljon yleisempää, kun ravintola yms ruoka on paljon halvempaa.
Mielestäni päinvastoin. Yhä useampi on alkanut arvostamaan kotiruokaa ja itse tekemistä.
Nyt koronan rajoittamina moni on jopa opetellut kokkaamaan, kun ei ole halunnut syödä ulkona. Se myös pysyy jatkossa, ja jatkossa syödään harvemmin ulkona vaikka maailma normalisoituukin ennen pitkää.
Mutta eipä koronan vaikutukset vielä näy asunnoissa. Ehkä vuoden-pari päästä tulee taas markkinoille isommilla keittiöillä varustettuja asuntoja. Ennen koronaa suuntaus oli tuo ja nyt niitä minikeittiöisiä asuntoja tupsahtelee markkinoille, kun ne on saatu valmiiksi.
Kun yksiöiden standardi koko on 25 neliötä niin ei niihin tulevaisuudessakaan mahdu kummoista keittiötä kun vessassa ja pesuhuoneesta kuitenkin pitää mahtua liikkumaan pyörätuolilla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ikävää. Mutta jos tiskipöydällä on tilaa, laita siihen vati ja pystykuivausteline, niitä saa muutamalla eurolla. Esimerkiksi tässä kahdeksalla eurolla Ikeasta:
https://www.ikea.com/fi/fi/p/kvot-astiankuivausteline-sinkitty-36980400/
Ja sitten aina ennen tiskausta siirrät edelliset, kuivat tiskin telineestä kaappiin. Tuskin sulla yksineläjänä ihan kauhean isoja tiskimääriä syntyy kerralla, jos muistat pestä tiskit aina syötyäsi.
Miksi pitää palata kehityksessä taaksepäin? Ja varmasti henkilö osaa ratkaista asian, mutta ihmettelee täällä tyhmää suunnittelua.
Nykysuuntaus on ollut se, ettei kotona kokata kuin valmisruokaa mikrossa. Maailmalla paljon yleisempää, kun ravintola yms ruoka on paljon halvempaa.
Mielestäni päinvastoin. Yhä useampi on alkanut arvostamaan kotiruokaa ja itse tekemistä.
Nyt koronan rajoittamina moni on jopa opetellut kokkaamaan, kun ei ole halunnut syödä ulkona. Se myös pysyy jatkossa, ja jatkossa syödään harvemmin ulkona vaikka maailma normalisoituukin ennen pitkää.
Mutta eipä koronan vaikutukset vielä näy asunnoissa. Ehkä vuoden-pari päästä tulee taas markkinoille isommilla keittiöillä varustettuja asuntoja. Ennen koronaa suuntaus oli tuo ja nyt niitä minikeittiöisiä asuntoja tupsahtelee markkinoille, kun ne on saatu valmiiksi.
Kun yksiöiden standardi koko on 25 neliötä niin ei niihin tulevaisuudessakaan mahdu kummoista keittiötä kun vessassa ja pesuhuoneesta kuitenkin pitää mahtua liikkumaan pyörätuolilla.
Mulla oli aikonaan 22 neliön yksiö ja siinä oli keittokomero kunnon tiskialtailla, tiskikaapille, ruokakomerolle, jääkaapille, liedelle uuneineen. Yksiöön kuului vaatehuone kanssa. Vessa/kylppäri oli pieni ettei sinne pyörätuoli olisi mahtunut mutta koko talossa ei ollut hissiä joten mitä pyörätuolilla kulkeva olisi koko asunnolal tehnyt?
Uudet yksiöt on pääsääntöisesti ihan hirveitä. Esteettömyysvaatimusten takia vessat vievät suhteellisesti katsottuna aivan turhan paljon neliöitä.
Itse en voisi asua yksiössä, jossa ei ole alkovia ja keittokomeroa. Keittiökalusteet huoneen yhdellä sivulla näyttää vain niin hassulta minusta kuten uusissa tuppaa olemaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ikävää. Mutta jos tiskipöydällä on tilaa, laita siihen vati ja pystykuivausteline, niitä saa muutamalla eurolla. Esimerkiksi tässä kahdeksalla eurolla Ikeasta:
https://www.ikea.com/fi/fi/p/kvot-astiankuivausteline-sinkitty-36980400/
Ja sitten aina ennen tiskausta siirrät edelliset, kuivat tiskin telineestä kaappiin. Tuskin sulla yksineläjänä ihan kauhean isoja tiskimääriä syntyy kerralla, jos muistat pestä tiskit aina syötyäsi.
Miksi pitää palata kehityksessä taaksepäin? Ja varmasti henkilö osaa ratkaista asian, mutta ihmettelee täällä tyhmää suunnittelua.
Nykysuuntaus on ollut se, ettei kotona kokata kuin valmisruokaa mikrossa. Maailmalla paljon yleisempää, kun ravintola yms ruoka on paljon halvempaa.
Mielestäni päinvastoin. Yhä useampi on alkanut arvostamaan kotiruokaa ja itse tekemistä.
Nyt koronan rajoittamina moni on jopa opetellut kokkaamaan, kun ei ole halunnut syödä ulkona. Se myös pysyy jatkossa, ja jatkossa syödään harvemmin ulkona vaikka maailma normalisoituukin ennen pitkää.
Mutta eipä koronan vaikutukset vielä näy asunnoissa. Ehkä vuoden-pari päästä tulee taas markkinoille isommilla keittiöillä varustettuja asuntoja. Ennen koronaa suuntaus oli tuo ja nyt niitä minikeittiöisiä asuntoja tupsahtelee markkinoille, kun ne on saatu valmiiksi.
Kun yksiöiden standardi koko on 25 neliötä niin ei niihin tulevaisuudessakaan mahdu kummoista keittiötä kun vessassa ja pesuhuoneesta kuitenkin pitää mahtua liikkumaan pyörätuolilla.
Mulla oli aikonaan 22 neliön yksiö ja siinä oli keittokomero kunnon tiskialtailla, tiskikaapille, ruokakomerolle, jääkaapille, liedelle uuneineen. Yksiöön kuului vaatehuone kanssa. Vessa/kylppäri oli pieni ettei sinne pyörätuoli olisi mahtunut mutta koko talossa ei ollut hissiä joten mitä pyörätuolilla kulkeva olisi koko asunnolal tehnyt?
Vaatehuone ja keittokomero on luksusta. 25 neliön asunnosta noin puolet (13 neliötä) on kylpyhuonetta että siellä mahtuu sillä pyörätuolilla rullaimaan ja keittiö on pelkkä hella-vesipiste-jääkaappi rivi asunnon yhdellä seinällä.
No jo on outoa. Tuosta kannattaa soittaa sinne asuntotoimistoon ja kysyä, mitä ehdottavat ratkaisuksi. Jos haluavat asukkaan hommaavan astianpesukoneen, sille tietysti pitää olla paikka ja valmiiksi mielellään hanaliitäntä jne. Toki ne voi itsekin tilata putkiasentajalta, mutta maksaa mansikoita - ja jos ei ole tilaa, ei ole tilaa.
Voitko valita jonkin toisen asunnon, vai onko tuo ainoa mahdollinen?