Miksi riisi keittyy mössöksi niin ohjeen mukaan kuin täysiä keittäessäkin.
Kommentit (10)
Vierailija kirjoitti:
Ostat tavallista, siis irtotavaraa, pitkäjyväistä riisiä. Nyrkkisääntö on 1 osa riisiä ja 2 osaa vettä. Lisäät riisin kiehuvaan veteen ja laitat kannen päälle. Tiputat lämpötilan niin, että vesi vain vähän poreilee. Uncle Ben's n. 10-15 min. Voit haarukalla varovasti kokeilla keskemtä onko siellä vielä vettä. Keitä matalalla lämpötilalla kunnes vesi on kokonaan imeytynyt riisiin.
Eli kuten ohjeessa mutta silti mössöä tulee, vetistä
Riisi tulee huuhdella hyvin ennen keittämistä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ostat tavallista, siis irtotavaraa, pitkäjyväistä riisiä. Nyrkkisääntö on 1 osa riisiä ja 2 osaa vettä. Lisäät riisin kiehuvaan veteen ja laitat kannen päälle. Tiputat lämpötilan niin, että vesi vain vähän poreilee. Uncle Ben's n. 10-15 min. Voit haarukalla varovasti kokeilla keskemtä onko siellä vielä vettä. Keitä matalalla lämpötilalla kunnes vesi on kokonaan imeytynyt riisiin.
Eli kuten ohjeessa mutta silti mössöä tulee, vetistä
Et katso kelloa, vaan lopputulosta, siis odotat kunnes se vesi on imeytynyt.
Tai sitten voit ruveta tekemään congeeta, johon tulee paljon vettä ja tuloksena on vetistä mössöä, lähinnä suolaista riisipuuroa, joka on sopivien lisäkkeiden kanssa oikein herkullista.
Huuhtele riisi kunnolla ennen keittämistä.
Yleensä silloin tulee laitettua liikaa vettä, kun riisi kiehuu mössöksi, ja keitettyä myös liian pitkään. Näin sanoi poikani, joka keittää aina hyvät riisit, ja minä keittelen niitä mössöjä, vaikka hyvä kokki muuten olenkin.
Kyllä se vaan joskus mössööntyy, varsinkin suurempia määriä keittäessä. Seuraavalla kerralla sitten saattaa tulla ihan oikeanlaista. Mystistä.
Vierailija kirjoitti:
Riisi tulee huuhdella hyvin ennen keittämistä.
Itse en huuhtele riisiä suunnilleen ikinä, ja ihan on keitettäessä pysynyt semmoisena kuin on ollut tarkoitus (joskus tarkoius on olla tahmaista).
Lisää kiehuvaan veteen riisit suhteella 1 dl riisiä, 2 dl vettä. Sekoita varovasti. Keitä kannen alla hiljaisella lämmöllä paketissa olevan ajan ja sitten levy pois päältä. Anna riisin olla kantta avaamatta rauhassa vielä viitisen minuuttia. Riisiin ei kosketa kypsennyksen aikana.
En ole pussiriisiä syönyt, joten en osaa sanoa millaista se on mutta tuolla tavalla keitettynä ei ainakaan ole vetistä.
Ostat tavallista, siis irtotavaraa, pitkäjyväistä riisiä. Nyrkkisääntö on 1 osa riisiä ja 2 osaa vettä. Lisäät riisin kiehuvaan veteen ja laitat kannen päälle. Tiputat lämpötilan niin, että vesi vain vähän poreilee. Uncle Ben's n. 10-15 min. Voit haarukalla varovasti kokeilla keskemtä onko siellä vielä vettä. Keitä matalalla lämpötilalla kunnes vesi on kokonaan imeytynyt riisiin.